Ginekologia

W grudniu 2011 zgłosiłam się z podejrzeniem poronienia. Pani na recepcji siedziała i rozmawiała z koleżanką przez 15, może 20 minut zanim mogłam cokolwiek wnieść w swojej sprawie. Na oczekiwaniu na lekarza czekałam kolejne 20 minut, a byłam taka zdenerwowana i rozdygotana, że to mi w niczym nie pomagało.
Lekarz i pielęgniarki, które mnie zbadały, obejrzały i oceniły powiedziały, że z czym ja tu przychodzę, że to normalne we wczesnej ciąży (14 tydzien), że oni tu normalnymi przypadkami, nagłymi się zajmują, a z takim krwawieniem to ja mogę iść do swojego lekarza ginekologa. Że młode to i myślą, że są najważniejsze...
TAK! MYŚlĘ właśnie tak, że byłam wtedy najważniejsza, a tak naprawdę moje dziecko, które nadal rośnie.
Jedynym punktem za tym, żebym rodziła w Gdyni będzie fakt, że tez jestem z Gdyni. Jeśli naprawdę nie będę w stanie dojechać do Wejherowa, to pojadę do Gdyni właśnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Ginekologia

Również byłam na izbie przyjęć położniczej i uważam że położne, które tam pracują mają tyle roboty że i tak sie dziwie ze pamiętają o każdej pacjentce. Byłam przed południem, gdy było mnóstwo ludzi, co chwile przyjęcia i 2 karetki nawet przyjechały. Na dyżurze była jedna !!!! młoda dziewczyna i latała non stop tu i tam. Aż mi sie szkoda jej zrobilo. Nie wierze ze młode pielęgniarki czy polozne Ci tak powiedziały, gdyz to własnie one nie sa jeszcze wypalone i przejmuja sie pacjentem jak nikt! Nie moge narzekac na nic. tylko nie rozumiem jak jej przelozona czy ktos kto nad nia stoi moze pozwolic na taka sytuacje. Ludzi mnóstwo, wszyscy czegos sie domagają, cięzarne ze skurczami ... i jedna dziewczyna na izbie przyjec. To jest przykre. Nie oczekuj ze beda sie zajmowac tylko Tobą jesli są inne kobiety z gorszymi rzeczami ;( taka jest prawda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Położne na Izbie Przyjęć są przemiłe, no może czasami zdarzają się wyjątki -jak wszędzie. Pracy faktycznie mają dużo-ale nie przesadzaj, bo zwykle są dwie panie , byłam tam nieraz.Wiele do życzenia pozostawiają jednak panowie doktorzy,na których trzeba odczekać czasami bardzo długo, i te dziewczyny zawsze za to zbierają od pacjentów-a nie są przecież winne. Pozdrawiam i życzę wytrwałości i cierpliwości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam w Morskim na Izbie dwa razy - tak jak Ty z wczesnym krwawieniem i do porodu - zawsze w godzinach późnych wieczornych gdy była jedna położna - i przyznam, że nie mam zastrzeżeń, obsługa profesjonalna. Na lekarza trzeba czekać ale w nocy to normalne, jest tylko jeden na dyżurze, może faktycznie trafił Ci się jakiś... ale nie oceniaj tak całego personelu. Ogólnie szpital jest OK.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0