Drodzy Internauci,
postanowiłem zacząć zgłaszać, gdzie to będzie możliwe wszystkie nadużycia, niedociągnięcia itp. sprawy napotkane w trójmiejskich lokalach. Niech właścicieli tychże lokali zrozumieją, że ich lokal to żyjący organizm, a nie jakiś tam kawałek pomieszczenia, wystrój i kilka osób z obsługi. Wszystko musi się ze sobą komponować, współgrać. Wczoraj miałem okazję być w Global Cafe z myślą o wypaleniu jakże sławnej w tym miejscu "sziszy". Na miejscu okazało się, że w Global Cafe w sobotę o 00:30 zabrakło węgielków i nic z tego nie wyjdzie. Jak w lokalu, którego charakterystyczną rzeczą jest właśnie ta "szisza" może jej zabraknąć. Szanowny właścicielu, to jakbyś prowadził PUB i zabrakło Ci piwa. Tak nie może być!
Na domiar złego, poprosiłem barmana o jedną paczkę i zapałki, w odpowiedzi okazało się, że takiej paczki już nie maja i proponują inną w zamian. Wziąłem to co dawali i skwitowałem to następującymi słowami: " Nic tu nie ma, więc chyba zamykamy lokal" na to bystry barman odpowiedział: " Tak właśnie powoli zamykamy".

z poważaniem

Marcin