Godna polecenia biblioteka?

Temat dostępny też na forum: Oliwa Przymorze Małe
Po wydaniu ostatnimi czasy niebagatelnych sum na książki, uznałam że najwyższa pora zapisać się ponownie do biblioteki, bo wyjdzie taniej ;).

W związku z tym pytanie - znacie jakieś fajne biblioteki, dysponujące w miarę "świeżym asortymentem", dostarczanym względnie na bieżąco?

Nie chodzi mi o jakąś okrutnie naukową bibliotekę, tylko o taką z czytadłami ambitniejszymi i lżejszymi różnych gatunków. Najchętniej coś w rejonie Przymorza, Oliwy, albo centrum Sopot.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, proszony o info.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Godna polecenia biblioteka?

Zapuść się nieco dalej - Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna - filia w Manhattanie we Wrzeszczu godna jest polecenia: bogaty księgozbiór, bardzo miła obsługa :)

Jest też filia w Oliwie, nie byłam, ale może warto zajrzeć:
http://www.wbpg.org.pl/filia_nr_2
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mikro (wybacz spoufalanie się, ale czytuję forum, więc się trochę czuję jakbym Cię znała ;) ), dzięki Ci !!! Podpowiedziałaś mi pomysł genialny w swojej prostocie. O bibliotece na Manhattanie słyszałam wiele dobrego, a i we we Wrzeszczu bywam w miarę często. Jakoś tak się nastawiłam, że chciałabym blisko domu, albo na trasie przejazdu z pracy, że kompletnie nie pomyślałam ;).

Miło mi :)
Ta biblioteka cieszy się ogromnym powodzeniem, w zasadzie kiedy się nie przyjdzie - zawsze jest dużo korzystających, a o czymś to chyba świadczy :)

na Zaspie jest super biblioteka

Na Żabiance jest dosyć duża, te w Oliwie i na Przymorzu na Opolskiej też mają niektóre działy dobrze zaopatrzone.

B. dużo nowości jest zawsze w Filiach 9 (ul. Jagiellońska) i 11 (ul. Czerwony Dwór). Bywam regularnie, a jak się śledzi na stronie biblioteki katalog z nowościami, można naprawdę upolować same fajne tytuły :)

Dziękuję wszystkim za odzew :). Finalnie już korzystam z dwóch filii Wojewódzkiej i Miejskiej Biblioteki Publicznej w Gdańsku. Świetnie zaopatrzona, doskonały i nowoczesny serwis. :)

Ogólnie rewelacyjna sprawa. :) Na nowo odkryłam urok wynalazku zwanego biblioteką ;).

Inne tematy z forum

Jak bezpiecznie inwestować na forex? (38 odpowiedzi)

Witajcie. Chętnie wymienię się doświadczeniami, a bardziej usłyszę Wasze porady, bo sam zamierza...

System CRM w firmie (102 odpowiedzi)

Czy w swojej firmie macie jakieś systemy, które wspierają waszą działalność? Coś, co zapewnia w...

Grzyby! (451 odpowiedzi)

Nie będę zaczynał wątku od "yyyy...".. no i stary się przeterminował (za długo się ładuje) :D...