Gorączka a ząbkowanie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jak długo może się utrzymywać 38,5? Noi właściwie to nie wiem co robić bo wcześniej przy zębach nie gorączkowal, wyszły teraz 3 czwórki, tyle że z apetytem gorzej ale noce ok, zero marudzenia w dzień a tu nagle drugi dzień temperatura 38 i tak się zastanawiam czy jechać jutro rano do lekarza czy poczekać jeszcze dzień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gorączka a ząbkowanie

38,5 to gorączka, przy ząbkowaniu może być stan podgorączkowy - ja bym poszła do lekarza, bo to raczej infekcja :/

moze byc trzydniowka... - teraz sporo tego jest

Sama nie wiem bo akurat ta ostatnia 4 mu wychodzi i czuje pod palcem dosłownie kropeczki tego zęba wiec mam nadzieje ze może za dzien, dwa wyjdzie tylko czy gorączkuje od zębów to tez mi podejrzane bo wcześniej nie miał temperatury na zęby.

Idz do lekarza, niech zbada. Popros o skierowanie na bad.ogolne moczu, zeby nie przeczyc zum. Bedziesz spokojniejsza. Moze bycod zebow, ale moze byc cos innego. Trzydniowka, inny wirus, albu zum, ktory wymaga leczenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byliśmy u lekarza, wszystko czyste, jak jutro też będzie gorączka to mam przynieść mocz do badania, mówiłam lekarzowi ze byliśmy w sobotę nad jeziorem i mały dwa razy zachlysnął się wodą wiec boje się ze może to być jakaś bakteria ale powiedział ze raczej nie to nie jest przyczyną wiec obstawiam trzydniowke bo pomimo że noc była dziś koszmarna to w dzień jest lepiej, ma tylko 37 wiec liczę na to ze jutro już będzie ok.

Ponawiam pytanie ile dni gorączka przy wyrzynającym się zębie?bo jednak coś jest nie tak,mały budzi się co chwila i temp.37,5 normalnie 3-dniówka byłoby już po wszystkim jak myślicie,niedawno to ze starszym przechodziłam,ale może mały inaczej,sama nie wiem co myśleć,ale boję się kolejnej nieprzespanej nocy,dziś spałam tylko 3,5 godziny a moje dziecko 4,5 bo już od 5.00 rano nie zasnął,w dzień też nie odespał tylko 30 min tyle co nic,w dodatku nic nie je,oprócz wypitego mleka rano i wieczorem.

Dałaś nurofen forte?U nas od dawien ,dawna sprawdza się tylko to przy temp.,dziecko się nie męczy i ma noc przespaną.Musisz koniecznie jutro zanieść mocz i może morfologia krwi dałaby odpowiedź czy nie ma stanu zapalnego.Pediatra sprawdzał uszy?Może zapalenie ucha środkowego.

A u mojej wyszła trzydniówka po 3 pełnych dobach temp. prawie 39,przy zębach nigdy nie gorączkowała,ewentualnie stan podgorączkowy 37,5.

Pewnie że podaję nurofen,wczoraj to nawet na nim ciężko mu było zasnąć bo usnął ale tylko na godzinę,po czym obudził się o 22.00 i długo nie mógł zasnąć aż do 1.30 gdzie o 23.00 dostał następną dawkę bo tamta po 4 godzinach już nie działała a gorączka ponad 38.A jak długo Twoja na zęby gorączkowała?

Pisałam ,że moja w ogóle przy zębach nie gorączkowała.W tym wieku tylko przy trzydnówce,zapaleniu uszu,pęcherza .

No chodziło mi o stan podgorączkowy,ktoś wyżej napisał że wysoka temperatura nie występuje przy zębach zwłaszcza jak u nas wogóle jej nigdy nie było przy poprzednich,chociaż fakt ciężko i wolno mu zęby idą,pierwszy to dopiero jak miał 10,5 miesiąca,a teraz ma skończone 21 12 ząbek wychodzi czwórka.

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...