Gorset.

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Poproszę o opinie. W sprawiesukni ślubnej, a dokładniej: gorsetu. Czy lepszy wiązany, czy zapinany? I czy lepiej razem z suknią, czy raczej osobno? Szczerze mówiąc jestem zakręcona, bo wśród znajomych każdy mówi co innego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gorset.

Jeśli kupujesz suknie zdecydowanie polecam wiązany...z prostych 2 powodów. Suknie na pewno odbierzez na pare tygodni przed ślubem... a te ostanie tygodnie mogą trochę zmienić w Twojej figurze....moze gdzie niegdzie przybyć gdzie niegdzie ubyć....gorsetw wiazany nawet wtedy będzie lezał jak ulał....zapinany nie koniecznie.
Poza tym gorset wiązany można na cżęśc oficjalną (zdjęcia, uroczystość) mocniej zwiazać by nadać smuklejszych kształtów...a na samym weselu rozluźnić by Ci było tak wygodnie jakby go wogóle nie było.
Jeśli kupujesz pewnie będizesz probowąła sprzedać sukeinkę....zdecydowanie łatwiej znaleść nową właścicielkę gorsetu sznurowanego niż zapinanego ... z tego samego względu co w punkcie 1- łatwiej go dopasowac do figury.
I na koniec jeszcze jeden mały argument... pod gorset sznurowany- jeśli tylko jest dobrze zrobiony - śmiało możesz nie zakładać biustonosza ... o tej zalecie sie przekonałąm na swoim weselu...było strasznie goraco w tym dniu

lepszy wiązany, ładniejszy, ciekawszy i pewniejszy a czy z suknią czy nie to zależy odd figury

Wielkie dzięki za przekonujące opinie. Dzisia przymierzałam suknię w której sie zakochałam, ma gorset wiązany. Na 90% ją kupię.