Re: Gospodarka przestrzenna
~Bartek, Gdynia
(12 lat temu)
Witam wszystkich :)
W maju zdaję maturę i planuję następnie studiować gospodarkę przestrzenną na PG albo na UG.
Zdaję rozszerzony polski, angielski, geografię i wos.
Przedmiotem głównym w rekrutacji na PG na gospodarkę przestrzenną może być geografia, z której jestem dobry i myślę, że zdam dobrze maturę.
Nie chodzi mi jednak tyle o kwestię dostania się (wiem, że jest dużo chętnych), ale już o kwestię utrzymania się. Czy na I roku jest dużo matmy/fizy? Fizykę miałem tylko w I klasie LO i to w zakresie podstawowym - szczerze mówiąc - nic nie pamiętam poza podstawowymi wzorami typu v = s/t. :)
Uczę się w klasie humanistycznej, ale pomimo to zdaję (jak wspomniałem) rozszerzoną geografię. Matematykę lubię i nie sprawia mi ona większych trudności; czuję, że maturę zdam nieźle. Tyle, że z rozszerzeniem z matmy nie miałem większych styczności...
Czy z takim przygotowaniem jak moje mam szansę utrzymania się na I semestrze i dalej? Zalezy mi na tych studiach, studia humanistyczne nie interesują mnie jakoś specjalnie. Szczególnie, że lubię geografię, mapy i wszystko, co związane z planowaniem.
Będę wdzięczny za Wasze wskazówki :)
Pozdrawiam
0
0