Grill, ognisko ewentualnie pub vol 3.

Pierwsze zorganizowane przeze mnie tegoroczne ognisko było bardzo udane. Druga próba zorganizowania ogniska okazała się kompletnym niewypałem (prawdopodobnie z powodu niesprzyjającego terminu). Nadszedł więc czas na próbę numer trzy.

Ognisko będzie imprezą o charakterze otwartym. Nie ma limitów wiekowych ale osoby niepełnoletnie tylko pod opieką osób dorosłych ;)

Miejsce:
Przetestowana wcześniej lokalizacja w parku Reagana.

Termin:
12.07.2013. Ponieważ jest to piątek zdaję sobie sprawę że będzie on mało sprzyjający dla pracujących w sobotę więc zanim zabiorę się do załatwiania formalności poproszę osoby zainteresowane o zgłaszanie swojego akcesu. W przypadku uzyskania zadowalającej frekwencji pomyślimy nad zakupem i transportem drewna oraz ustaleniem pozostałych kwestii organizacyjnych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grill, ognisko ewentualnie pub vol 3.

Jako, że jak zwykle niektórzy nie przeczytają tego, co już było pisane N razy:

*** PODSUMOWANIE *** (nota bene: przeklejone z kwietniowego wątku, z poprawkami)

- czas: piątek, 12/07/2013
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- kto nie załatwił ze mną* zakupu drewna w jego imieniu - przynosi jako wpisowe worek drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym i na części stacji paliw.
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00)
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie (nie jeżdżę zbiorkomem to jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi ;)
- przechodzi się przez swiatła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- start 18:00. Zbiórka o tej godzinie pod Biedrą
- można się dowolnie spóźnić ;) jakby ktoś zabłądził - kontakt poniżej
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywy (w postaci np. lokalu) nie ma. Będzie potrzebna, to się ad hoc coś zorganizuje
- moze być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O

*można zrobić przelew 10 zł od osoby na koszt zakupu drewna - ale trzeba to zrobić DZISIAJ (tzn przelew musi wyjść z banku najpóźniej jutro rano). Numer konta podaję po zapytaniu sms-owym na numer wskazany akapit wyżej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

> namiot ogrodowy 3x3 z osłoniętymi bokami

TO zakładając kwadrat 0,5x0,5 na osobę, zmieści się 36 osób. W razie większej ilości będziemy się bardziej przytulać :D

LUZIK !

PS: a przelewy sobie cały czas przychodzą.. ;)

Postaram się byc. Nie zdązyłam sie złożyć, ale gadzety bede miec przy sobie:)

Nie straszcie deszczem!
Miałem zamiar zorganizować ekipę kąpielową :D

Co do deszczu tak jak ostatnim razem wrzucę do samochodu namiot ogrodowy :)) 3mx3m z osłoniętymi bokami

A może ktoś ma jakiś sprzęt grający to nawet by muzyczkę się puściło?? - baterie by się skombinowało :))

Link do prv sadyla

http://forum.trojmiasto.pl/?act=user&id=31473

mieszko,

sadyl napisał kilka postów wyżej:

*** DREWNO ***

Zasady takie same, jak na poprzednim ognisku. Przypomnę, dla "nowych":
1. Kto ma pewność lub prawie pewność, że na ognisku będzie, może dorzucić się do jego masowego zakupu. Przelew w kwocie 10 zł na konto, najpóźniej do wtorku wieczorem (żeby w środę był już na koncie). Jeśli uzbiera się kwota dająca sens zakupu większej ilości drewna, to ok. Jeśli nie - przelewy wracają do nadawców w czwartek i realizowany jest punkt 2. Po nr konta proszę się zgłaszać na priv, lub sms-em pod nr 888 939 I7O. Jako tytuł proszę wpisać:
"nick z forum - na drewno"
2. Kto decyzję o przybyciu podejmie w ostatniej chwili, lub z jakichś powodów nie chce robić przedpłaty, zobowiązany jest do przytargania worka drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym.

Planem awaryjnym ,zawsze był jakiś pub lub lokal .
Można o czymś takim pomyśleć .Co prawda ma lekko kropić
więc lepiej zabezpieczyć się dużymi parasolami .
Mały deszczyk nie wygoni nas od ogniska :-)

a nr kom i nr konta ktos poda?:> i co w razie jezeli deszcz uniemozliwialby robienie ogniska, macie jakis plan awaryjny?:>

Jeśli nie robisz wpłaty przynosisz worek drzewa który można nabyć w markecie budowlanym lub na stacji paliw (niektórych)

jezeli sie z kumplem zdecydujemy na przybycie to mamy robic przelew, czy drewna starczy i po prostu mamy kupic wam browary? :P

Panie organizator, nr tel poprosze (nie wiem czy wczesniej podawales, jezeli tak to sorki ;p)

No to wjechaliście na ambicję - przybędę :) u Sadyl-ka również mam potwierdzone:)

Ja też prawdopodobnie dołączę. :)

Zaczepiony w innym temacie i zaciągnięty przez Mata zgłaszam swoją obecność na ognisku :)

Też wyjeżdżam w sobotę ,ok 400km, więc po prostu wcześniej pójdę do domu niż o 3 nad ranem.
Julietta przybywaj

Też wyjeżdżam w sobotę - zatem to żaden argument :)

Cross przecież wiem że piątek ,ale w sobotę trzeba będzie rano wstać- jeszcze się waham ,jakby co poproszę Sadyl-ka o wyłożenie. Do kiedy mam potwierdzić?

Ognisko jest w piątek. :)

Ognisko się szykuje ,a ja mam w sobotę wyjazd taki na 500 km , szkoda ,ale może następnym razem:)

Wpłacone ;)

Inne tematy z forum

Chcę kupić feromony (30 odpowiedzi)

Chcialbym kupić sobie feromony i wypróbować ich działanie ale nie jeśli chodzi o podryw ale w...

"SWITEZIANKA" in English :) (11 odpowiedzi)

Witam !!! Oto inna obiecana rzecz - "Switezianka" po angielsku (niektore osoby zdazyly juz ja...

Moja kobieta nie ma ochoty na seks (52 odpowiedzi)

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos... Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna...