Witam serdecznie,
Postanowiłem napisać opinię w dniu dzisiejszym ( rzecz miała miejsce wczoraj) , aby na gorąco i zdenerwowanym nie pisać . Po głebszym zastanowieniu stwierdziłem , iż szkoda by było tak to zostawić i kolejnych klientów wywieźć w pole , jak miało miejsce kilka ocen niżej (groupon) . Kupiłem rodzicom voucher , zawierał 2 masaże relaksacyjne , pragnę przypomnieć , że wczoraj był weekend za pół ceny (29.03.14) . Na wstępie po zejściu na dół z hotelu zostali potraktowani w sposób chamski przez recepcjonistke . Jej ton zostawiał wiele do zyczenia . Miała pretensje do ludzi ktorych widziała pierwszy raz w życiu , chciała wziać od nich 300 zl ( kolejny raz przypominam ze wczoraj byl weekend za pol ceny) , czyli de facqto pakiet zabiegów wyniosl rzekomo 600 zl ! . " halo halo prosze panstwa , ale tu trzeba placic" cytujac opryskliwa recepcje :) na szczescie obsluga , Pani Marysia i Pani Ula idealnie rozwiazaly sytuacje za co serdecznie im dziekuje. Zabrały od razu mame i tate zapraszajac na relaksacyjny day spa. Pani z recepcji tlumaczyla iz dostala telefon od Pani. Magdy aby " skasować moich rodzicow 300 zł" , zero profesjonalizmu , poziom zerowy. Obsluga wysoce wykwalifi