Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

na to wygląda :)Madzia na takie ciepłe lato to bardziej mogą się przydać sukienki i tuniki plus getry bo na dżinsy z gumami to trochę za gorąco, można się ugotować ale już etap słoniowy który nastąpi jesienią i zimą dżiny na gumach jak znalazł ;)

kurcze a ja jeszcze nic nie mam :( bede musiala sobie cos sprawic :P
tez słyszałam ze przy kolejnych ciazach szybciej brzuch rosnie ....

ja się jeszcze na szczęście dopinam we wszystkich swoich spodniach ale moja przyjaciółka szczęśliwie już mi oddała moje ciążowe spodnie które pożyczyła i w razie czego mam back up :) ale pocieszyłyście mnie że nie tylko ja mam tak szybko brzuszek. ufff :)

Ja już mam spory brzuszek, dość szybko zaczął mi rosnąć i przestałam dopinać spodnie;)

no mój też malutki ale jest!!! a w 1 ciąży to do 6 miesiąca byłam płaska jak deska, talia osy itd a teraz 4 miesiąc a tu taka niespodzianka!

Ja mam maly brzuszek jak na koncówke 15 tygodnia ai sie nawet dziwie ze taki maly...no ale to moja pierwsza ciaza i moze dlatego :)

ja w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i do dzisiaj nie żałuję. byłam bardzo zadowolona z zajęć, może nie wszystkie interesowały mnie równie mocno ale na pewno wiele z usłyszanych tam rzeczy zapamiętałam i w zasadzie poza samym oddychaniem to wszystkie informacje były tak naprawdę użyteczne nie w ciąży ani podczas porodu ale później przy opiece i wychowaniu małej. jeśli któraś z was się waha to ja zdecydowanie polecam chociaż oczywiście musi to być dobra szkoła rodzenia bo pewnie nie każda jest ok.

ja trochę z innej beczki.. czy rośnie wam już brzuch? ja jestem w szoku bo w pierwszej ciąży brzuch zaczął mi rosnąć w drugiej połowie ciąży a teraz od tygodnia mam już mały brzucholek i ani wciągnąć ani schować, jak nic rośnie a to przecież dopiero 15/16 tydzień :/ nie jem wcale więcej więc to nie łakomstwo, no chyba że to te ogórki kiszone bez których nie mogę żyć ;)

Ja wczesniej mialam inny nick Madzia moze to zmyliło ;p

Ja Sopotu jestem :)

Ja nie ide do szkoly rodzenia, w pierwszej ciazy tez nie chodzilam. Moja kuzynka byla i mowila ze to nie warte, chociaz moze akurat zle trafila.

Ja w sumie jeszcze nie wiem:) siostra męża jako fizjoterapeutka miała kurs ze szkoły rodzenia właśnie, i obiecała że nam udostępni wszystkie materiały... Choć może oprócz tego i tak się zapiszemy... Jeszcze nie wiemy. Madzia_86, a Ty skąd jesteś? :)

A i dziekuje miliani :)

Zamierzacie sie mamuski zapisac do szkoly rodzenia ... bo ja mam taka mozliwosc ze moge sie polożna z mojej przychodni umowic i ona mi powie co i jak

no pewnie:)

Miliani o jak pierwsza bedziesz rodzisz w Redłowie to zdasz mi relacje z Redłowa :)

Mnie tez to czeka .No wlasnie słyszałam ze to ochydne a tez słyszałam ze mozna miec cytryne...

Badanie glukozy to nic strasznego, najpierw robia Ci badanie krwi, potem dostajesz glukoze do wypicia (nie zbyt dobre bo strasznie slodkie)musisz odczekać godzine albo dwie- juz nie pamietam dokladnie) a potem znowu pobieraja Ci krew i to na tyle. Ja tez pewnie po nastepnej wizycie dostane skierowanie na to badanie.
A co do tych wszystkich badan usg 3d/4d to ja ich nie robie, w pierwszej ciazy robilam dwa razy i w sumie sama nie wiem po co, jak dla mnie to tylko wyciaganie kasy przez lekarzy.

Kurcze ja jeszcze nie wiem ale chyba w mojej przychodni zrobie a tam dwoch lekarzy robi wiec sie jeszcze zastanowie ;) dziewczyny a jak wyglada to badanie glukozy bo mnie to przeraza :P

"połówkowe" mam u dr Brzóski w Invikcie

Ja chodzę na wizyty do dr Matkowskiego (przyjmuje w Swissmedzie na Morenie) Poki co,jestem zadowolona.

Zdecydowałam się na poród w Szpitalu na Zaspie ze wskazaniem medycznym na cesarkę.

Czy ktoś ma jakąś wiedzę na temat nazwisk ginekologów pracujących w szpitalu na Zaspie?
Mile widziane opinie.

Na połówkowe USG wybieram się do dr Świątkowskiej,a Wy?

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...