Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

Ja nie wiedzieć czemu jakoś nie mam zapału do zakupów... Wcześniej, jak znajome były w ciąży to bardziej mnie to interesowało niż teraz... Wózek mamy ugadany od znajomych, którzy chcą go nam właściwie podarować (tzn. nieodpłatnie) i jakoś zamiast się zastanawiać czy będzie się spisywał to cieszę się, że zmartwienie kupna wózka mam z głowy :/ Pewnie zmienię zdanie dopiero kiedy w praktyce będę wózka używała i okaże się on - odpukać - niewygodny :P

A my wczoraj kupiliśmy wózek:) niebieską Roan Maritę, mam nadzieję że się będzie dobrze spisywać:)

Ja nie wiem jeszcze czy będę miała chłopca czy dziewczynkę, bo na ostatnim usg w poniedziałek (około 20 tygodnia) niestety dzidzia nie chciała się jeszcze ujawnić, choć do brzucha zwracamy się z narzeczonym jak do dziewczynki :) Poza tym lekarz zauważył w serduszku "jasną plamkę", ale powiedział, że na razie nie ma powodu do zmartwienia, więc staram się myśleć pozytywnie i czekam następnego usg...
To nasza pierwsza dzidzia, więc nie mamy żadnych ubranek, wózków etc., ale na szczęście znajomi zgłaszają się z pomocą, więc mam nadzieję większość rzeczy nabyć od nich...
Wybór szkoły rodzenia i szpitala jeszcze przede mną, ale nieśmiało myślę o klinicznej...

niby w rodzinie niedawno były dzieci i dostałam jakieś rzeczy ale najbardziej przeraża mnie kupienie wózka...a szczęśliwy Tatuś dziecka powiedział dziś że" nic go to nie obchodzi jaki ten wózek będzie- ma być niebieski"...więc decyzję muszę podjąć sama a to niemal jak wybór samochodu.

Mam jeszcze pytanie odnośnie szkół rodzenia- chodzicie?? polecacie jakąś?? ze względu na pracę rozważam weekendową szkołę

my wózek już kupiliśmy, fotelik mamy po córci, łóżeczko też - choć na początek dla synka kupiliśmy kołyskę, bo mała jeszcze w łóżeczku śpi... a potem kupimy jej normalne łóżko, a synka do jej łóżeczka przeniesiemy!
Przy drugim dziecku o tyle łątwiej, że już się mniej więcej wie co i na kiedy jest potrzebne :) bo pamiętam, ze przy pierwszym nakupowałam dużo rzeczy, których potem albo nie używałam albo były potrzebne po pół roku dopiero :)

także Muszyca jakbyś miała jakieś pytania to pisz śmiało:)

modern lay - my się niestety miniemy na porodówce, bo Ty jakoś masz późniejszy termin, no, chyba że Ci się dziecie szybiej zdecyduje.

Muszyca - ja planuję iść do mama i ja, obejrzeć, a potem kupić używkę 2w1, nowy kupimy tylko fotelik samochodowy/nosidełko.

Właśnie odkryłam to forum, termin mam na 10 grudnia:)
Czy macie już wybrane wózki i łóżeczka?? Byłam dziś w Mama j Ja i wyszłam z bólem głowy- wybór ogromny, ceny kosmiczne i już sama nie wiem co jest niezbędne a bez czego można przeżyc...

my już tez dawno po połówkowym - całe szczęście też wsz OK

ewabaranek81 - ja na kliniczną to wybieram się rodzić :)
do szkoły rodzenia tym razem nie idę - chodziłąm przy pierwszym dziecku - w sumie fajnie byłby pewne rzeczy sobie odświeżyć, poćwiczyć i pooddychać, ale po 2 latach myślę, że aż tak wiele nie zapomniałam :)

hejka :)

ja już po usg połówkowym, wszystko w porządku, mały waży 510 gram :) termin taki jak ustalony przed 12 tc, czyli na 24 grudnia.

zapisałam się do szkoły rodzenia na kliniczną. Czy ktoś się jeszcze tam wybiera? zajęcia są od 10 września.

Hej, też się zapisuję do wątku, mam termin na 12.12.12:)

My wróciliśmy właśnie z krótkiego urlopu:)
Fajnie, że jest nas coraz więcej, bo straszna cisza była w tym wątku:)

Cześć,
Do tej pory tylko czytałam, teraz witam się z Wami.
Mam termin na 5 grudnia, oczekuję dziewczynki. Planuję rodzić na klinicznej.

ja tez za jakies tydzien-dwa szykuję się na glukozę ...wrrr... bez szału

Madzia_86 to nic miłego, oby ból szybko przeszedł!!

Oj ja bede robic za 2 tygodnie glukoze a dzisiaj jak wychodzilam na USG to zle stanelam i skrecilam noge i mam miec w bandazu oraz altacem przykladac a pozniej stabilizator mi zostanie bede mogla go nosic do konca ciazy bo ta co zakladala mi powiedziala ze stabilizator sie przydaje kiedy nogi puchna :) a dzisiaj to umieram z bol nawet cwiczylam juz oddychanie jak ta noga mnie tak bolala ;/

ja wg usg też będę miała chłopca :) termin mam na 7 grudnia. A wyprawkę powoli szykuję, nie lubię zostawiać wszytskiego na ostatnią chwilę. jutro najgorsze badania przed mną, czyli glukoza na czczo, blee

jejku - faktycznie większość chłopców się szykuje na grudzień :)
ja po córci też bym trochę rzeczy miała, a tak na chłopca to jednak na nowo zaczęłam zakupy...

Hej ja juz po usg i tez bede miala chlopca termin mi teraz wypada na 25 grudnia :)

Tak jak w pierwszej ciazy mialam sporo czasu na pisanie na forum,tak teraz ciezko go znalezc.Jak wlaczam kompa albo za dlugo przy nim siedze to Majka mowi"mamus pobaw sie ze mna",takze czasu na odpoczynek brak,mimo ze jestem na zwolnieniu.

Co do wyprawki to ja czekam na powtorne potwierdzenie,ze w brzuszku jest chlopczyk(na usg ide 29.08) i wtedy zacznie sie zakupowe szalenstwo,niestety ciuszkow po Majce mam spooooro i dla drugiej dziewczynki nie musialabym kupic za duzo tak dla chlopca musze kupic wszystko od poczatku.
Wozek gleboki zostawiam,pozniej kupie tylko spacerowke i parasolke,no i fotelika nie mam.

Aha termin mam na 27.12 ale wszyscy chca zebym przytrzymala do stycznia:)nie wiem jak to bedzie bo Majcie urodzilam tydzien przed terminem.

Ale tu cisza.... :)

Inne tematy z forum

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...