Grzegorz - ocena
Dałbym pół gwiazdki, gdyby to było możliwe. I to tylko dlatego, że finalnie dojechałem. O co chodzi z tym, że nie można kupić biletu u kierowcy? Nie ma automatu na przystanku. Tylko jakieś dziwne pudełka w tramwajach, które nie sprzedają biletów. Kierowca zasłużył na wspomnienie bo próbował pomóc, ale i jemu się nie udało. Bilety można kupić tylko przez aplikację, którą na szybko ściągnąłem, doładowałem konto i jakimś cudem kupiłem bilet. Ale teraz wyobrażam sobie moją mamę, która na telefon z klawiaturą ma ściągnąć aplikację i kupić bilet. Cudownie miasto Gdańsk wyklucza osoby starsze. Jak nie umiesz korzystać z telefonu to siedzisz w domu!
Porażające jest też to, że nawet kierowca nie umiał kopić biletu. Po kilku minutach powiedział, żebym poczytał instrukcję bo ona musi ruszać. Instrukcja, oczywiście jest wyłącznie w środku tramwaju, więc bez biletu, podczas jazdy jej nie przeczytasz! Kto to w ogóle wymyślił? Czy władza Gdańska, ta nowo wybrana, która cieszyła się takim poparciem, ma jednak w d mieszkańców i ich problemy i robią wszystko, żeby bardziej utrudnić życie? Proszę rozwiązać problem braku możliwości zakupu biletów!
Porażające jest też to, że nawet kierowca nie umiał kopić biletu. Po kilku minutach powiedział, żebym poczytał instrukcję bo ona musi ruszać. Instrukcja, oczywiście jest wyłącznie w środku tramwaju, więc bez biletu, podczas jazdy jej nie przeczytasz! Kto to w ogóle wymyślił? Czy władza Gdańska, ta nowo wybrana, która cieszyła się takim poparciem, ma jednak w d mieszkańców i ich problemy i robią wszystko, żeby bardziej utrudnić życie? Proszę rozwiązać problem braku możliwości zakupu biletów!