Grzyby!

Nie będę zaczynał wątku od "yyyy...".. no i stary się przeterminował (za długo się ładuje) :D

Ciepło i mokro. Faceci to lubią.. grzyby też :D

Zatem krótkie żołnierskie pytanie do BMtF: (a w zasadzie prośba o raport ;)

Jak to wygląda u Cię?

Nadanżasz? ;)

--
Jesli ktoś ma info z innych regionów, to oczywiście mile widziane :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 21

ja uwielbiam zbierać grzyby, w tym roku nie mogłam jeździć ponieważ złamałam nogę i nie było mowy o grzybobraniu, na swięta na szczescie mam jak zrobić bo grzybową ugotuję na bazie koncentratu grzybowego Krakusa, wyjdzie równie smaczna, ale mam nadzieję, że za rok nadrobię tegoroczne straty :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Biedny purtek. Zapewne skumał, że to jego piekło to tylko wersja "light" ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

U mnie rosną. Nielubiane przez Sadyla sarniaki, gąski i gąsówki, podgrzybki i koźlaki i kurki. W tym roku było wyjątkowo dużo kurek.

Ale ja dzisiaj warzę sos na kiszonych red savinach. W całej chacie unosi się ogień. Zatoki mam wyczyszczone do cna. A przed chwilą pùrtk zastukał w okno, bo mu się zmyliła droga do piekła. Jeszcze godzinka gotowania, potem blendowanie, potem jeszcze godzinka i można butelkować. Będzie się działo.

Byłem na grzybobraniu.
Nazwa jest niezwykle myląca, gdyż w 2,5h zebrałem ilość, która może wystarczy na poranną jajecznicę. O ile nie będzie robaczywa :/
Las w Trzepowie.

@Rondelku:
To nie miał być gryps. Chodziło mi o to, że znajomi wiedzą, jaki ulepek zwykle pijam ;)
A ostatnia linijka wkleiła mi się niezamierzenie i jest zupełnie bez sensu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja gupi myślałem, ze chodzi o absynt. YT podsuwa mi sugestie licząc na to, ze ja nie wiem, że wszyscy żyjemy we śnie i tak naprawdę chodzi o misterny plan wychowania idealnego konsumenta. Czasem jednak się zdarzy. Że się bosman rozmarzy. I jest błąd w matriksie. I to jest absolutnie najpiękniejsza rzecz, jaką. Soryy. To jest prawdopodobnie najpiękniejsza rzecz. Zdrówko

https://www.youtube.com/watch?v=tg56lKVoips

Ja chyba śnię! Od wątku do wątku szaleństwo :)
Chwal się. Rozbierz do gumiaków i zostań człowiekiem-gumofilcem. Jutro przeczytamy na głównej o akcji, w której Cię zawiną z kwartą naparu w dłoni, podczas konsumpcji corpus delicti:)

Ps
FYI gryps jest przezroczysty nie tylko dla "znajomych" (absurdalny twór zatruwający słownik)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Próbowałem kopać genealogię nalewki z kurek, ale nie znalazłem.
Dowiedziałem się tylko, że zubaża (przez zawartość hitinmannozy i kwasu trametonolinowego) życie wewnętrzne w człowieku ;)
Mi na nic. Jako troglodyta, jestem wręcz sterylnie pusty wewnątrz ;D

Za to, niejako przy okazji, odkryłem parę fajnych roślin. Kilka sobie zapuszczę na działkę. Jednej z całą pewnością nie - choć wiem gdzie rośnie i będę czerpał z niej resweratrol.
W zasadzie.. już czerpię, od kilku tygodni. Zamiast herbacianego ulepka (znajomi wiedzą o czym mówię) piję napar z chwasta. :D
Kto mnie zna, wie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

To pewnie Germanie wynaleźli tę nalewkę z kurek a nie byle głąby. Fiufiufiu. Czołem towarzystwu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pierwsze Z jest awykonalne a nawet gdyby, to przy drugim Sfora by się jeno oblizała ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Yyy... nie rusza mnie to wcale. Ani troszeczkę.
(w tle nerwowe obgryzanie pazurków i knucie z zakresu kombinatoryki wiewiórczej '3Z': znaleźć-zajumać-zwiać bez śladu)
;)

A czy taka nalewka pomaga na jesienne przeziębienia? ;)

@MtF
Wiadomo, że jak coś "dziwnego" to u Ciebie można znaleźć ;-)
Ciekawa jestem, jak smakuje nalewka z kurek.... hmmmm

Jakimiż to pokrętnymi drogami prowadzi los-przypadek metafizyczne byty.
W mojej piwniczce dojrzewa właśnie nalew na jesiennych kurkach elfico :-))

Nalewka z kurek. Takim oto newsem zostałam dziś ustrzelona... Przebiło nawet krucze purchawki, o których własnie czytam z tradycyjnie głupią miną;) Nalewki robi się dziwnych rzeczy, to wiem, ale z grzybów??? W ogóle zrobiono mi wykład o właściwościach kurek jak stąd do BydgoszczU. Muszę kogoś podpuścić, żeby zrobił nalewkę z kurek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybieracie się jak sójki za morze. Pozostaną wam tylko opieńki i gąski. Tych ostatnich jest spory wysyp, szare i żółte.

Może nie pogryzie. Staram się nad tą krwiożerczą bestią panować ;]
Jednak ponownie poproszę Cię o kontakt na prv. Zadzwoń* do mnie lub zostaw jakiś namiar do siebie.

---
* Nr tel jest w każdym wątku "ogniskowym". Zresztą wyguglanie go to kilkanaście sekund.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gratuluję to jest :Wielki Szu . Klasyka lat 80. Jeżeli Twój pies jest nieagresywny i nie pogryzie nas to zapraszamy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielki Szu.

Zmawiałem się dzisiaj z innym Forumem na sobotnie grzybokosy, jednak najprawdopodobniej w kierunku pratiwpałożnym.
I tak mnie pewnie z suką nie zabierzesz :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeśli tak, to tak... (cytat z filmu-jakiego?)

Pojadę w piątek i wszystko wyzbieram ;P

Inne tematy z forum

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (11 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (692 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Problem z uzaleznieniem.. Alkohol, depresja... (8 odpowiedzi)

Witajcie. Kiedys juz stworzylem tu watek, w ktorym prosilem o pomoc z uporaniem sie ze swoim...