Guz tarczycy

Czy ktoś z was miał może operowanego guza tarczycy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Guz tarczycy

inaczej guzki tarczycy...rozumiem, że masz jednego?

Tak jednego , podobno nie grozny ,ale widoczny gołym okiem. Zdania są podzielone jedni mówią operować , drudzy nie ruszać. Popadłam w jakąś paranoję i ciągle oglądam szyję , myślę o wycięciu , ale słyszałam tyle historii o powikłaniach po operacji

Najpierw poziom hormonow tarczycy tsh biopsja tej zmiany i wtedy decyzja jakie dalsze leczrnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tego typu zabiegi są rutynowe, najlepiej z tego typu zabiegów słynie szpital Mswia w Gdańsku, na 3 dzień jeśli nic sie nię będzie działo, jesteś w domu, a na wynik histopatol. niestety trzeba poczekać dość długo. Pamiętaj, że można żyć z tymi guzami, ale jak się przerodzi w groźnego...albo rozsieje? Zawsze, jest jakieś ryzyko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lekarze już odchodzą od biopsji...może powodować rozsianie, jeśli jest złośliwy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dlaczego piszesz bzdury i straszysz ludzi? Na całym świecie robi się biopsje tarczycy - niedawno wróciłam z Hamburga, gdzie mieszkałam kilka lat - i znam 2 osoby, którym już na pierwszej wizycie u lekarza zrobili biopsję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A pokaz mi chirurga ktory nie bierze pod uwage badan labor,usg i bac przed zabiegiem!operowanie bez wiedzy na temat stanu hormonalnego tarczycy jest niebezpieczne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

mówię o biopsji...czytaj uważnie:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Napisalem tez o biopsji (bac).a pod uwage trzeba brac caloksztalt- i badania krwi i histpat.

Biopsja? Tylko po co, przecierz można to wyleczyć. Polecam na YouTube filmik witamina D a tarczyca 2,45 minuty. Polecam również wykłady, lub książkę Jerzy Zięba - ukryte terapie, czego ci lekarz nie powie.
Wylecz się sama.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

A może najpierw zaprzyjaźnić się ze słownikiem ortograficznym ("przecierz") ? No, chyba że chodziło Ci o pacierz - ten na pewno nie zaszkodzi.
Że też na całym świecie ludzie nie mają pojęcia, że witamina D może to wyleczyć - zgłoś się do komitetu naukowego, nagrodę Nobla masz w kieszeni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co biopsja? Po to, by wykluczyć komórki rakowe. Moja śp. c*otka też była taka mądra, by leczyć się inaczej. Gdy wreszcie zdecydowała się skorzystać z metod proponowanych od razu przez lekarzy, było już niestety za późno; nie dożyła nawet do 60, a miała duże szanse pokonać raka ;(. Witamina d3 owszem wspomaga tarczycę , ale nie likwiduje guzków. Mi spadły przeciwciała, TSH i ft4 super, ale niestety guzki cały czas mają tendencję rozrostową i muszę je kontrolować.

Inne tematy z forum

Co na łupież!? (51 odpowiedzi)

Dziewczyny ratujcie:( Od kilku dni borykam się z łupieżem na głowie i za nic nie mogę się go...

Nie mogę osiągnąć orgazmu (6 odpowiedzi)

Witam kochając się z partnerem nie mogę dojść do orgazmu czy to jest stan normalny?

gdzie chodzicie do stomatologa? (17 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...