HCV odszkodowanie

Witam,
mam taki oto problem:
Dwa lata temu dowiedziałem się, że mam hcv z racji wieku nie mogę poddać się terapii (gdyż nfz nie refunduje terapii pacjentów po 60 roku życia). Zakażenie nastąpiło w szpitalu gdyż na przestrzeni 16 lat nie byłem u żadnego lekarza poza tym jednym pobytem w szpitalu. Znajomy u którego wykryto hbv zlecił prowadzenie sprawy firmie Refundum http://www.refundum.com i wywalczyli mu podobno 80000zł. Mam pytanie czy istnieje możliwość zamiany odszkodowania na opłacenie terapii oraz czy jest możliwość prawna walczenia ze szpitalem?
Chciałbym zasięgnąć jakiejś obiektywnej opinii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: HCV odszkodowanie

1 ciężko będzie udownodnić że nie był Pan u zadnego lekarza na przestrzeni 16 lat, zawsze można załozyć że był Pan gdzies prywatnie. W Pana sytuacji dojście do tego a raczej udowodnienie ze zarażono Pana w szpitalu będzie bardzo trudne chyba ze ma Pan wyniki badań swiadczące ze przed zabiegiem nie był Pan nosieciele a niedługo po pobycie w szpitalu badania wykazały nosiecielstwo.

2. nie ma mozliwości zamiany, może Pan wywalczyć odszkodowanie a potem za te pieniązki opłacać leczenie kierowane przez lekarza.

3 Mozliwość prawna walki ze szpitalem owszem istnieje ale u Pana ta rozbieżność 16 lat to sa małe szanse.

HCV można zarazić się również przez kontakty seksualne czy ślinę, szanse na udowodnienie że to akurat wina szpitala czy lekarza są żadne.

eke skąd ty takie bzdury bierzesz? boze zawsze znajda się"znawcy", ślina się człowiek nie zarazi... kontakty seksualne owszem jest prawdopodobieństwo ale najnowsze badania wykazały ze wbrew pozorom niewielkie ( ale jest)

Inne tematy z forum

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Przeprowadzka biura w Warszawie (3 odpowiedzi)

Hej, planujemy przeprowadzkę naszego biura w Warszawie i zastanawiamy się nad wyborem...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...