Holiday Inn

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
A jak oceniacie Holiday Inn - jako lokal na wesele?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Holiday Inn

Witaj!
Mieliśmy tam wesele w lipcu tego roku i byliśmy-zarówno my jak i goście-zachwyceni. Jedzenia jest dużo i cały czas jest na "bufecie".Przez całą noc kelnerzy zapełniają półmiski-żaden nie zostaje pusty. Fajne jest to że gorące potrawy całą imprezę stoją na podgrzewaczach,więc nawet nad ranem można zjeść coś gorącego. Obsługa rewelacyjna-każdy stolik ma swojego kelnera-są na każde zawołanie. Najważniejsza była atmosfera i kompetencja organizatorów. Sale bardzo eleganckie i przestronne. Nawet nie mieliśmy do czego się przyczepić.Gorąco polecamy! Gdybyśmy jeszcze raz organizowali wesele na pewno wybralibyśmy Holidaya.
Pozdrawiamy Aga i Michał

dzięki za szybką odpowiedź, ale ciekawi mnie jeszcze kilka rzeczy: ile płaciliście za osobę (bo my mamy opcję za 110 zł/os. i 145 zł/os.) czy jedzenia w tych opcjach wystarcza czy trzeba dokupić w bufecie, czy obiad był serwowany jako danie gotowe na talerzu czy tzw. "szwedzki stół", czy zamawialiście u nich tort czy mieliście z innego źródła i jeszcze czy mieliście orkiestrę czy DJ i ostatnie już na ile osób mieliście wesele. Sorry że tyle tych pytań ale muszę bardzo szybko się zdecydować.
Pozdrawiam

To ja Ci może podpowiem (bo będziemy tam mieli wesele 9 lipca:)), że menu możesz sobie zupełnie zmienić, wybrać to, co Tobie pasuje, a nawet zażyczyć coś, czego nie ma w ich propozycji - a oni policzą i podadzą Ci cenę. Obiad jest serwowany, a z bufetu nic nie kupujesz - to właśnie ten szwedzki stół, o którym mówisz. A o wszystko możesz ich wypytać - niczego nie ukrywają (chyba...) Aha, plusem jest to, że nie musisz wpłacać zaliczki - na miesiąc przed weselem dopiero wpłacasz 45% kwoty.

Witaj ponownie!
Willow ma rację co do jedzenia-my mieliśmy menu za 125 zł i jeszcze dużo zostało.Można poprosić o menu innych par-my właśnie skorzystaliśmy z już gotowego pomysłu innej pary-dorzuciliśmy tylko żurek.Wesele mieliśmy na 75 osób,usadziliśmy gości przy ośmioosobowych stolikach (polecamy!).
Tortu sam Holiday swojego nie polecał, a my mieliśmy sprawdzoną od lat cukiernię więc kupiliśmy tam tort-dość oryginalny bo między poszczególnymi częściami znajdowała się fontanna-efekt niesamowity.
Zdecydowaliśmy się na orkiestrę i na szczęście nie trafiliśmy na zapijaczonych panów,robiących półgodzinne przerwy - bo podobno i tacy się zdarzają. Jeśli potrzebujesz jakieś namiary to na priv.
Pozdrawiam
Aga

a czy ktos wynajmowal tam tez pokojo na noclego dla gosci weselnych??a jak tak to ile za to trzeba liczyc??

witaj,

czy mogłabyś mi podac namiary na orkiestre, która grała u Ciebie na weselu.
jestem na etapie poszukiwań i nic nie moge znaleźć

pozdrawiam

ja też bardzo poproszę o te namiary na orkiestrę bo też poszukuję dzięki

ja też bardzo poroszę o namiary na orkiestrę :)
z góry dziękuję :)

a czy ktos moze powiedziec ile kosztuja noclegi dla gosci po weselu w tym hotelu??? chyba jest jakas znizka dla gosci weselnych??

helo kunka,

kiedy ja się dowiadywałam proponowali mi 99 Euro za pokój 2 osobowy, odrazu oferte odrzuciłam ze względu na to, iz mam do zakwaterowania ok 50 osób, więc sama rozumiesz.
jesli miałabyś jakies inne informacje, chetnie posłucham, mieśiąc temu taką ceną operowali,
pozdrawiam

a w Holiday Inn oni sami dekorują salę? i jak jest z parkingiem?

SAMEJ SALI NIE DEKORUJĄ TYLKO STOŁY, Z TAKIMI KWIATAMI I W TAKIM KOLORZE JAKI CHCESZ. SALA SAMA W SOBIE JEST BARDZO STROJNA I ELEGANCKA. DEKOROWANIE JEJ JESZCZE JAKIMIŚ TANDETNYMI BALONAMI TO POMYŁKA.

Proszę doradź gdzie ulokowałaś gości. Jestem z Gdyni i nie mam rozeznania co do Gdańska.

Czy mogłabym prosić o namiary na tą cukiernie?
Jakie mają ceny tortów?
I czy są w stanie zrobić "wszystko" ? :)

Witaj!
Cukiernia "Arkadia" na Zaspie, ,. Kilogram tortu kosztuje 36 zł. Nie wiem co masz na myśli pisząc "wszystko" :) ale są bardzo elastyczni i otwarci na propozycje klientów :). Najlepiej wybrać się i zobaczyć co proponują.Ja ze swojej strony polecam!
Pozdrawiam

Ten tort z Arkadii to ja też zamówię

Życzę smacznego :)
pozdrawiam

Bardzo proszę o namiary na orkiestrę, ktore grała u Ciebie i napisz proszę jaka jest cena tej orkiestry za wesele.
Z góry wielkie dzięki

MY RÓWNIEŻ MIELISMY WESELE W LIPCU 2004 W HOLIDAY INN, REWELACJA. GOSCIE I MY SAMI BYLI ZACHWYCENI WYKWINTNYM I ELEGANCKO PODANYM JEDZENIEM. WSZYSTKO FACHOWO I W SUMIE PORÓWNUJAC CENY Z INNYCH HOTELI TO NIE TAK DROGO. TAK JAK PISZESZ JEDZENIA FULL CAŁY CZAS DONOSILI I JESZCZE BARDZO DUZO NAM ZAPAKOWALI DO DOMU. WÓDKA PODANA PROFESJONALNIE SCHŁODZONA W LODZIE TO BARDZO RZADKO SIE DZIEJE NAWET W NAJLEPSZYCH HOTELACH. POLECAM HOLIDAY INN Z CAŁEGO SERCA!

A to mnie, Misiu, zdziwiłaś - tą informacją o pakowaniu jedzenia do domu... Nie miałam pojęcia, że tak robią. Gula, czy u Ciebie też tak było?
I jeszcze pytanie, dziewczyny - ilu miałyście gości? Czy parkiet nie wydawał się Wam za mały? Bo ja po weselu mojej przyszłej szwagierki mam pewne obawy - tam miejsca do tańca było mnóstwo, a rodzina tańczyła prawie non stop. No i zastanawiam się, czy nie pertraktować w Holiday Inn zakupienia kilku metrów kwadratowych więcej ;) Nie wiem, czy ma to szanse powodzenia...
Misiu, czy możesz też podać, jakie menu wybraliście?
Pozdrawiam

U NAS BYŁO 120 OSÓB I TEŻ CAŁY CZAS LUDZIE SIE BAWILI, PARKIET BYŁ W SAM RAZ. MIELIŚMY STÓL PREZYDIALNY NA 10 OS I OKRĄGŁE STOŁY W SUMIE BYŁO ICH 12. MENU SERWOWANE: ROLADKI Z ŁOSOSAI W ŚLWOWICY PODAWANE Z BUKIETEM SŁATEK, ORAZ SOS CHRZANOWY, KREM Z BOROWIKÓW, PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWAQNA ZIELONYM MUSEM PODANA Z SOSEM POMODOROW-PAPRYKOWYM ZAPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI I SÓRÓWKI DO TEGO. BUFET: TERINY RYBNE, WYBÓR WĘDLIN, KARKÓWKA OPIEKANA W ZIOŁACH, SCHAB FASZEROWANY GRZYBAMI, MARYNOWANE PŁATY ŚLEDZIOWE W KWAŚNEJ ŚMIETANIE I JABKIEM, ŁOSOŚ W SZAMPAŃSKIEJ GLAZURZE (PALCE LIZAĆ), TERINA WARZYWNA, SAŁATKI: SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z MARYNOWANYMI KARCZOCHAMI, SAŁATY KOLOROWE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, I SWIEŻĄ KOLĘDRĄ, SAŁATKA GRECKA. DANIA GORĄCE: PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSOE JAŁOWCOWO-ŚLIWKOWYM, BUKIET KOLOROWYCH WARZYW, PIECZONE ZIEMNIAKI , DESER: WYBÓR ŚWIEŻYCH OWOCÓW( PIĘKNIE PODANE), SZARLOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ, CIASTO CZEKAOLADOWE Z MUSEM TOFFI PODANE W KARMELOWYM SOSIE, PIANKA JAGODOWA Z SOSEM WANILIOWYM PO 24 PŁONACY UDZIEC WIEPRZOWY SYCONY MIODEM. I OCZYWIŚCIE BUFET BEZALKOHOLOWY BEZ OGRANICZŃ.
TO MENU CO CI NAPISAŁAM TO JEST PODSTAWOWE JAKIE ONI PROPONOWALI NAM 110ZŁ, DOŁOŻYLIŚMY PICZONE UDZCIE PO 24 TO WYSZŁO 120 ZŁ I NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ 20 ZŁ, W SUMIE TO 140 ZŁ ZA OSOBE I TORT MIELISMY WŁASNY PRZEPYSZNY ŚMIETANKOWY OD PELOWSKIEGO. WSZYSTKO JEST PIĘKNIE PODANE I SMACZNE. OBSŁUGA CAŁY CZAS DONOSI CHŁODNE NAPOJE I WÓDKE.
PODAJE CI MOJE GG 4660079 JAK CHCESZ JESZCZE COŚ WIEDZIEĆ WIĘCEJ. POZDRAWIAM

Witaj!
Tak u mnie też było tak, że zapakowano nam jedzenie do domu-starczyło na "domowe" poprawiny. Było u nas 75 osób i stoliki ośmioosobowe (podobnie jak u Misi).Parkietu wystarczyło nam spokojnie,potem co niektórzy tańczyli między stolikami ;). Spokojnie można się zmieścić.
pozdrawiam!

Witam wszyskich fanów Holiday Inn! Jak wyglądała kwestia alkoholu? Wybraliście ich barek czy we własnym zakresie?

Witaj!
My zdecydowaliśmy się na własny alkohol,60 zł za osobę to był spory wydatek-pomimo szerokiego wyboru alkoholi proponowanych w tej cenie.
Pozdrawiam

My tak jak Gula - będziemy kupować własny, mimo krokwego. 60zł przy 100 gościach to jednak spory dodatkowy koszt, większy niż zakupienie tej samej ilości w hurtowni...

Witaj!!! Jak moje poprzedniczki my też mielismy własny alkohol. 2 dni przed weselem dostarczyliśmy wódke i wino. Wszystko było na wesele schłodzone. Wódke podają jeszcze dodatkowo w lodzie. Pierwszy toast rozlewali kelnerzy-wódke a później stała na stołach w lodzie. Wino rozlewali przez całe wesele, chyba że jakiś stolik życzył sobie by stała na nim. Jeszcze dodatkowo wzielismy chyba 8 butelek whiski i 2 koniaki, na to przygotowali osobny stolik z lodem i szklankami. O dziwo na naszym weselu przy 120 osobach poszło bardzo mało alkoholu w sumie wszystkich butelek było pustych 65 (wódka, wino, whiski i koniak) i wino było już rozlewane do obiadu dla wszystkich po lampce. W Holiday oddali nam nawet butelki wódki otwarte i dosłownie w 1/4 pełne. Całe korkowe wyszło nam ok 490 zł. Polecam kupować wódkę 0,7 l i tak liczą za butelke.