Re: Home Broker Gdynia-korzystał ktoś? Jakie opinie??
Home Broker - odradzam i to sprzedającym jak i kupującym.
Dlaczego?:
Przyciągają klientów tym, że ich prowizja to 0%, co jest nieprawdą gdyż dotyczy to tylko zakupu na kredyt oczywiście wzięty w banku Getin (ta sama grupa kapitałowa).
Nie wiedzą nic o ofertach więc jak mają skłonić Klienta do zakupu?
Zadzwoniłem - okazało się, że nie rozmawiam jak podawali z opiekunem oferty tylko z osobą z Call Center. Chciałem zobaczyć nieruchomość. Umówiono mnie w biurze. Obiecano, że przygotują dodatkowe oferty, porozmawiamy i pojedziemy oglądać nieruchomość. Wypytano o to czy będę brał kredyt czy mam gotówkę, czego szukam.
Pomyślałem ale Super. Dostaję tel z przypomnieniem o spotkaniu i SMS - myślę ale fajnie.
Przychodzę i już na początek nieporozumienie:
Nie ma opiekuna oferty, czekam 15 min (śpieszę się bo zwolniłem się z pracy).
Podchodzi Agent, który niby to zastępuje kolegę.
Nie wie nic o ofercie, szuka w internecie. Nie ma przygotowanych ofert dla mnie.
W tym czasie jego Koleżanka namawia mnie na kredyt, mówi o tym, że przy kredycie nie zapłacę prowizji. Mówię, że nie było takiego warunku w umowie tylko wyraźnie;"kupujący nie płaci prowizji" bez gwiazdek i małej czcionki. Mówię, że chcę płacić gotówką i pytam czy już możemy jechać na oglądanie.
A tu UWAGA dowiaduje się, że dzisiejsze spotkanie jest tylko aby porozmawiać o warunkach i podpisać umowę z biurem.
Mówię wyraźnie, że nie taką dostałem informację przy 1 kontakcie tel.
Jeszcze raz podkreślam, że nie chcę kredytu ani kolejnego rachunku bankowego, ani ubezpieczenia tylko pragnę obejrzeć nieruchomość.
Agent uspokaja mnie, daje mi umowę do przeczytania i zapewnia, że już jutro dostanę telefon z propozycjami innych ofert oraz powiedzą kiedy mogę obejrzeć wybraną nieruchomość i że przepraszają za Call Center...
Czekam 3 tydzień i CISZA
Chciałem kupić za gotówkę, dlatego nie byłem dla nich wartościowym klientem. Strata czasu - nie zarobią na mnie aż tyle.
A sprzedający nawet nie wie, że nie dopuścili potencjalnego Klienta do tej oferty.
Chory system, beznadziejna obsługa, Zero profesjonalizmu.
Poczytajcie umowę w której 95% paragrafów jest o tym do czego zobowiązuje się Klient i jakie musi zapłacić kary. Dodam, że Home Broker nie ma oczywiście ani jednej kary wpisanej do tej umowy :)
Home Broker - Odradzam kupującym, odradzam sprzedającym. Strata czasu!
Sprzedawco z wypowiedzi powyżej: O czym ty piszesz sam w to nie wierzysz.
1
2