Horel Bartan Sobieszewo

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Czy ktoś z was miał wesele właśnie tam?? Jeśli tak to poproszę o relację :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Horel Bartan Sobieszewo

Właśnie wróciliśmy od fotografa. Opowiadali nam o innych hotelach i wspomnieli, że mało jedzenia i goście głodni byli, bo dali obiad a potem puste stoły.

O nieładnie :( a taki ładny na zdjęciach się wydaje buu

Ja mam w Bartanie we wrzesniu, ale jedzenia na pewno nie bedzie za malo, bo oni zawsze sa przygotowani jak goscie beda zarloczkami to dokladaja jedzenia od siebie, zawsze maja rezerwe:) A kiedy chcesz tam robic?

A poza tym Belle jak po obiedzie moga byc puste stoly??? Chyba ze ktos oszczedza i rezygnuje z zakasek. pozdr

Oj mogą, mogą....Zakąski moga nawet i być, nawet sliczniutkie i wyszukane, ale sa PORCJE i ...porcje:)

Na razie szukam odpowiedniego miejsca, slub planujemy dopiero w przyszłym roku ale w sierpniu i to w długi weekend. dlatego rozglądam się już teraz. Poza tym wszyscy goście są spoza Gdańska więc musi być sala z noclegiem ech... same kłody ;))

a duza impreze planujesz? My robimy w Hotelu Europa, warunki naprawde baaardzo atrakcyjne jesli chodzi o przyjecie weselne, mozliwosc noclegu tez oczywiscie jest.

na 40 osób nie więcej i tak muszą zjechać z 2 krańców Polski... co ja się nasłuchałam że zamiast w domu to gdzieś na końcu świata śllub robie ;))) może faktycznie Europa będzie ok to na Niepodległości w Sopoie jest?

tak, al. Niepodleglosci, troche w glebi, po lewej jadac z Gdanska.
My robimy na 60 osob. Na 40 pewnie dostaniecie restauracje albo tak jak my pub + sale konf.
Wszystko mozna z wlascicielka dogadac, jest to jedno z nielicznych miejsc, gdzie liczy sie klient i to, czego on oczekuje, a nie warunki narzucane przez hotel.

no to pójdę w ten weekend porozglądam się tam :) jeśli mówisz, że tak ludzko tam jest to sprawdzę :) dzięki za podpowiedź :)

A ja bym nie chciała wesela w Hotelu, żadnym, tyle się już opinii nasłuchałam, że dziękuję, wolę restaurację samą lub w jakimś pensjonacie czy czymś podobnym. W hotelach podobno zawzse daja mało jedzenia, piękne jest ale podobno mało, szczególnie w dużycch miastach.

No i masz babo placek .... zamąciłaś mi w głowie ;) jednak jak rodzina nie jest z Trójmiast to łatwiej w hotelu robić może nawet jakiś rabacik będzie jak się bierze kompleksową usługę tzn wesels + noclegi... zobaczę

ja tez mam rodzine przyjezdna w polowie :-)
fakt ze w tym wypadku najlepiej znalezc hotel z dobra restauracja, obsluga itp. Ja mialam taki plan na poczatku, niestety okazuje sie, ze wiele hoteli w okresie wakacyjnym nie organizuje wesel :-( a inne maja niebotyczne ceny albo sa wielkie, co tez nie do konca mi odpowiadalo, zeby goscie hotelowi lazili i sie przygladali co to sie dzieje.

koniec koncow dla gosci zarezerwowalam pokoje w pensjonacie, a wesele mamy w hotelu :-)

oo to jest pomysł a w jakim pensjonacie jeśli mogę spytac? i jak tam z cenami??

poniewaz my z Gdyni, to tu tez szukalismy noclegow dla gosci.
Padlo na pensjonat Kaper z Orlowa, tuz przy molo Orlowskim, b. ladne polozenie. cena 120 zl za pokoj 2-os. (czerwiec)

Mnie przeraża to, że to długi weekend i wakacje u mnie będą to coś mi się wydaje że nieźle za to zapłacę :) ale trzeba cierpieć jak się takie terminy wybiera <:) za dobra jestem i wszystkim dogodzić chcę ;)

my mieliśmy w Hotelu Rzemieślnik. Piękna sala z widokiem na morze, dużo jedzenia i super obsługa. No i oczywiście noclegi można załatwić dla przyjezdnych. Nasi goście wyjechali bardzo zadowoleni

aaa i sala gdzie jest wesele jest w innym budynku niż pokoje hotelowe, więc nikt obcy się nie kręci

A gdzie on się znjaduje?

Już znalazłam :) w Jelitkowie :) hmm i nikt się nie kręci tam też pojadę ranyyy chyba całe trójmiasto zwiedzę :)

myśmy mieli w zeszłym roku w motelu Czardasz za Wejherowem, to dla was jest może daleko ale naprawdę jest wiele fajnych i tanich miejsc, gdzieś nad morzem lub w Chwaszczynie podobne są extra wesela. A taki hotel w centrum miasta przy dużej ulicy, co w ttym ciekawego?

wiesz co, jak masz rodzine przyjezdna z centrum Polski to akurat dla nich jest pewna atrakcja wesele w Sopocie.

chodzi przede wszystkim żeby nie jechać kawała drogi z kościoła na miejsce wesela... chaciaam żeby wszystko było względnie blisko

W sobieszewie są jeszce inne hotele, my wybraliśmy orle, po wysłuchaniu opinii, wszystkie były bardzo pozytywne, a cenowo, to nie wydaje mi się, żeby było bardzo drogo.Nasze wcześniejsze typy to srebrny młyn i novotel u nas nocleg 30 zł wesele około 120 i 15 śniadanko, tyle nam pani wyliczyła, a ile wyjdzie to się przy rozliczeniach okaże. jedziemy na popcżatku czerwca. Może nie za ciekawe, ze kazali na rok wcześniej zapłacić 20% a resztę do 15 czerwca. Głupio, że przed imprezą, ale w innych hotelach było podobnie. Postaramy sie wynegocjować, żeby nie wszystko płacić, ponoć troszkę spuszczają ale niewiele.

no to faktycznie nie fajnie jak tak wcześnie trzeba płacić ale z drugiej strony oni też muszą mieć pewność, że nie zrezygnuje człowiek. Jak tak was czytam to co raz bardziej przekonuje się do Sobieszewa :)) Chyba pojadę tam i pokręcę się :)

a w Europie placisz PO weselu :-)

jak to jest elajza, że mamy tego samego dnia a ty masz na liczniku o jeden dzień mniej:(

moze jak definiowalas tickera to wpisalas 26.06?? ja swoj przed chwila sprawdzilam, jets ok.
ale Sabra i Witch maja to samo - przesuniecie tickera o 1 dzien :o)

sprawdziłam tckera i zgadza się, dziwna sprawa;)

Rany dostanę kręcioła ;) tu przed tam po tu fajnie tam fajniej ;)) Już sama nie wiem co robić :))) aaaaaaaaaa pierwszy kryzys :DDD

Sobieszewo jest super, bo dla przyjezdnych gosci to zawsze atrakcja, a jest tyle osrodkow campingowych tam, ze na pewno sie znajdzie jakis taniutki nocleg, a rano nad morze:) A poza tym jest pieknie jak tylko sie tam wjezdza:)