Re: Hotel Amber
madzienkaja
(13 lat temu)
A właśnie mi się przypomniało, że miałam napisać moją opinię o hotelu Amber :)
Nasze wesele odbyło się tam w piątek 24 sierpnia 2012 na sali dolnej na okrągłych stołach :)
Niewątpliwie największym plusem Hotelu Amber jest PANI ANIA :) Menagerka - dlaczego największym? Potrafi uspokoić Panne Młodą (a jest to ważniejsze wg mnie niż np super rozkład sali ;) ), dopilnować wszystkiego by było dopięte na ostatni guzik, do tego jest mega sympatyczna, wyrozumiała, cierpliwa - ogólnie cudowana osoba na swoim stanowisku!
Jeśli chodzi o jedzenie - wg mnie i większości było pyszne :) (narzekał tylko mój teść, ale nie wiem czy w Naszym ślubie było coś co by mu się podobało, bo na razie tylko krytykuje ;) ). Jedzenia było dość dużo (sporo jedzenia nam zostało na kolejny dzień (mieliśmy obiad dla najbliższej rodziny i przyjezdnych gości a nie takie typowe poprawiny), aczkolwiek mama moja mówi, że u nich na stole było mało jedzenia i nie było w pewnym momencie co jeść - więc nie wiem może to kwestia kelnera? Bo skoro mama mówi, że było mało, a jedzenie nam oddali, to najwyraźniej w świecie ono było i się nie skończyło :) - może tego powinien pilnować świadek, by jedzonka nie brakowało :)
Tak czy inaczej jedzenie było bardzo dobre :)
Dodatkowo poza standardowym menu (mieliśmy wymieszane wszytskie 3) mieliśmy udźca z kasza gryczana, ogórami, zasmażka, kapusta itp jako dodatkowy posiłek - polecam!! :)
Jeśli chodzi o samą salę, to układ w "L" może nie ejst idealny,ale u nas się sprawdził - w części mniej dotyczącej tańców siedziały babcie i dzieciaki - mogli sobie spokojnie pogadać :)
Okrągłe stoły robiły oszałamiające wrażenie - nakryte czysto i schludnie! :) Dekoracjami w większości zajmowaliśmy się sami/firmy więc w tej kewsti się nie wypowiem, ale wiem, że w standardzie mają takie delikatniutkie kwiatuszki - nie są złe, ale ja miałam wizję na wysokie kielichy i okazalsze bukiety oraz balony z helem :) Od hotelu była tylko dekoracja za nami - z organzy :) Bardzo ładna i skromna :)
Obsługa uwijała się szybciutko, byli też niezauważalni - tutaj też pochwały :)
Jedyny minus tej sali, to to, że wg mnie chwilami klima nie dawała rady... ale nie wiem czy moje odczucia można uznać za wiarygodne, bo mi TEGO DNIA było od rana gorco i duszno mimo, że jestem ciepłolubna i było na prawdę zimno na dworzu :P wiec może ogolnie z wrazen i stresu było mi parno co w połączeniu z tańcem sprawiło, że umierałam z gorąca ;) Nikt inny jednak na to nie narzekał więc może to tylko moje odczucie :)
+ Pokój - czysty i schludny, w pokoju sejf, nie bylo limitu czasowego do kiedy mamy go zwolnic.
+ Za wesele w piatek od hotelu Wodka free (my wybralismy wyborowa)
+ Lokalizacja - prawie centrum, niby hotel blisko ulicy,ale w lato są tam drzewa - ulicy praktycznie nie widac i nie slychac :)
Ogólnie POLECAM - nie zamieniłabym tej sali na żadną inną :)
Oczywiście to kwestia gustu i smaku :)
2
0