Hotel Bardo Koleczkowo czy ktoś zna to miejsce?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Cześć wszystkim,

Zastanawiam się nad zamianą miejsca wesela z Magnata na Hotel Bardo w Koleczkowie. Na stronie wygląda całkiem interesująco ale nie mam pojecia jak jest w rzeczywistości. Czy któraż z Was miała może tam wesle i podzieli się opinią? Będę bardzo wdzięczna! :-) Nie mam pojęcia gdzie zrobić wesele :-/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Hotel Bardo Koleczkowo czy ktoś zna to miejsce?

poszukaj w archiwum jest sporo informacji o bardo.

dzięki, już szperam w archiwach :-)

ja bylam i tu i tu jako gosc- Bardo wybralam dla siebie jako panna mloda- mam ślub za 10 dni, wtedy moge opowiedziec wiecej :-) moj mail anulek123@wp.pl

Ja miałam wesele 12 lipca tego roku i wszystko było rewelacyjnie, nie zamieniłabym tego moejsca na żadne iine :-)

O to chętnie skorzystam. Ja mam zarezerwowany termin w magnacie na 25 kwietnia, ale ostatnio dowiedziałam się niezbyt dobrej opini o tym miejscu. Dlaczego jednak zdecydowałas sie na bardo a nie magnat?

to kwestia gustu- mi sie zdecydowanie bardziej podobalo w Bardo- stad wybór, ale to tylko moja opinia

Byłam oglądać tą salę. Jest bardzo piękna (ja oglądałam tą większą) i naprawdę luksusowa, ale... nie każdy czuje się swobodnie w takim klimacie i dlatego zrezygnowałam. Cena też jest baardzo wysoka. Oto cennik:
menu podst.: 150/os
pakiet napoi (kawa, herbata, woda, soki): 28/os (obowiązkowe)
płonąca szynka w nocy: 19zl/os (w menu podst. jest tylko do wyboru: zupa;udka;bigos;bogracz;strogonov - czyli nic konkretnego)
korkowe: 10zl/os
sala: 1200
poprawiny: 70zl/os + 600 za sale

reasumując:
jedzenie + napoje = 207zl/os
(bez opłaty za sale, alkoholu, ciast i poprawin).

lili_82 napisał(a):

> Byłam oglądać tą salę. Jest bardzo piękna (ja oglądałam tą
> większą) i naprawdę luksusowa, ale... nie każdy czuje się
> swobodnie w takim klimacie i dlatego zrezygnowałam. Cena też
> jest baardzo wysoka. Oto cennik:
> menu podst.: 150/os
> pakiet napoi (kawa, herbata, woda, soki): 28/os (obowiązkowe)
> płonąca szynka w nocy: 19zl/os (w menu podst. jest tylko do
> wyboru: zupa;udka;bigos;bogracz;strogonov - czyli nic
> konkretnego)
> korkowe: 10zl/os
> sala: 1200
> poprawiny: 70zl/os + 600 za sale
>
> reasumując:
> jedzenie + napoje = 207zl/os
> (bez opłaty za sale, alkoholu, ciast i poprawin).

To są jakies bzdury... Sama zdobyłas takie informacje czy jakis zyczliwy ci o tym powiedział?Korkowe? Btw i bez szynki jedzenia jest bardzo dużo i jest sycące i pyszne. Ja powiem to co jedna z dziewczyn wyżej: Nie zamieniłabym tego miejsca na żadno inne. Cena którą płaciliśmy 150+20 był w 100% adekwatna do oferowanych usług.

to się trochę uspokoiłam. Bo cena ponad 200 zl za osobę to trochę dużo, a wiesz może jak jest z noclegiem? czy można wynegocjować jakąś niższą cene? (tak na P.S. Co słyszałaś o Magnacie? - tam mam zarezerwowaną salę i myślę czy nie zmienić :-)

Nocleg nas kosztował 110 zł od osoby i nam nie udało się wynegocjowac niższej ceny chociaż mieliśmy zarezerwowany cały hotel. Koszt wyniósł nas : 150 jedznie, 20 napoje, 19 za osobe za szynke (była pyszna ale zbyteczna jak sie poźniej okazało, poprostu ludzie nei byli głodni, kazdy zjadł po małym kawałku dla smaku) Nasze wesele było wspaniałe, co do magnata nie mogę się zbytnio wypowiadać, poza tym że gdy byłam na weselu u koleżanki to muzyka przebijała z jednej sali na drugą.

No teraz to się zirytowałam. Gdzie Twoje dobre wychowanie? Nie oskarżaj ludzi bezpodstawnie! Wypraszam sobie takie insynuacje. Byłam tam przed urlopem w lipcu, bo bardzo mi się spodobało w necie. A informacje wszystkie przepisałam z kartki gdzie jest menu i na drugiej stronie informacje te pisał sam kierownik (wysoki brunet, bardzo gadatliwy, nie potrafiący sie obyć bez laptopa - swoją drogą bardzo sympatyczny i rzeczowy, odradzał też orkiestrę). TO ON robił te wyliczenia - mam to czarno na białym! Mogę też zacytować Ci fragment umowy, bo dostałam jej kopię. P.S Przedpłata 20%

Jeszcze jedno: tak dla rozwiania wątpliwości podaje bezpośredni numer kom do Pana Tomasza Kamińskiego z którym rozmawialiśmy (przed spotkaniem lepiej zadzwonić i się umówić): 604-484-485 . Najlepiej zadzwonić i dowiedzieć się OSOBIŚCIE skoro nie dajecie wiary.

ja tez slyszalam,ze ceny podskoczyly dla osob rezerwujacych teraz, to samo dotyczy juz korkowego. NAs te nowe opłaty nie dotyczyły, mielismy wesele pod koniec marca.bardzo polecam BARDO juz któryś raz tutaj, nie mniej jednak ceny idą w górę...w sumie nie tylko w bardo przeciez, wiec moze nie ma co sie burzyć

nie burze się co do cen:)wszędzie idą w górę. Pod Lipami gdzie robie idą aż o 20zł niestety.... każdy zna swoje możliwości i podług nich dobiera sale. Zirytowałam się tylko, że ktoś mi insynuuje że wymyślam bzdury,(bez komentarza). P.S Jak ktoś jest zainteresowany to mogę podać również menu.

Cześć dziewczyny! Weszłam przypadkiem na opinie o Bardo, ponieważ byłam tam na weselu 5.07. i byłam ciekawa jakie są inne opinie o tym miejscu. Moja opinia niestety nie jest dobra. Miejsce i owszem, bardzo ładne i urokliwe, ale...
1. Jedzenia było bardzo mało. Jak przynieśli obiad, to wszyscy przy stole popatrzyli po sobie i nikt nie wiedział, kto ma zacząć, żeby nie wziąć za dużo i żeby dla innych też wystarczyło.
2. Obsługa sprawna i miła.
3. Jak przynieśli zakąski, to nie wiem jak to określić. Na 20 osobowy stół przynieśli: 6 połówek jajka na sosie tatarskim, 6 galaretek z kurczaka, 6 pstrągów w galarecie, 6 porcji karkówki, która była też na obiad, nawet tak samo pokrojona, 6 porcji piersi z kurczaka też obiadowego, 6 porcji łososia wędzonego i to było wszystko!
Nie wiedziałam, ile to kosztuje, ale z tego co piszecie to min. 150 zł od osoby, więc taka ilość jedzeniato chyba duża przesada. Wydaje mi się, że powinnyście sprawdzić, czy te zakąski, które są w menu, to są po porcji na osobę, czy nie wiadomo po ile . Owszem, wszystko było ładnie podane, dużo dekoracji, ale na półmiskach nie było za wiele. Wróciłam głodna do domu. Acha, i jeszcze tort. Wjechał ładnie z racami, ale po pokrojeniu został wywieziony z sali, pomimo iż zostało go bardzo dużo. Także jak by ktoś chciał jeszcze zjeść, to nie dało rady, bo zniknął. A mógł stanąć na stole deserowym, prawda? Także proponuję dokładnie ustalić menu i ilość porcji, żeby goście nie wrócili do domu głodni. Pozdro

Oh nie. A ja za rok mam tam wesele :(

No właśni etak to jest jak człowiek gupot się naczyta.

Ja mam w magnacie i nie żaluję, bo jak zaczęłam czytac te opinie to bardzo się denerowawałam,teraz nie czytam.. jeśli chodzi o koszty nie wiem czy koleżanka powyżej miała ceny dotyczące magnata, tam szynka i cala reszta, którą wyszczegolniła jest w cenie, wiec koszt 150 na osobę, tort weselny i 6 ciast w cenie to chyba nie jest dużo?
Żadnego korkowego tam nie ma...

Napisz sobie te rzeczy na kartkę, żeby Ci nic nie umknęlo i zapytaj o to w obu miejscach, zdecyduj sama a nie za pośrednictwem forum, bo tu wymieniamy sie cennymi opiniami, ale sa to często opinie subiektywne..

;-)

Inne tematy z forum

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...