Hotel Falko w Rumi

Temat dostępny też na forum: Wesele
Witam wszystkich.
Chciala bym zasiegnac Waszej opini o Hotelu Falko w Rumi.
Moze ktos z Was organizowal tam wesele, albo bawil sie jako gosc.
Jesli tak to napiszcie kochani jak sie bawiliscie i czy orkiestra z tego hotelu
umiala dobrze poprowadzic wesele.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Hotel Falko w Rumi

wesele tam miała moja znajoma no i wszystko bylo bardzo ok, cena chyba ok 130 za osobę + tort gratis, a co orkiestry to chyba mieli swoją, ale ogólnie bardzo ładne wnętrze i wesele było udane

Dziekuje bardzo Iza za odpowiedz.
Moze jeszcze znajdzie sie ktos kto bawil sie w Falko?
bardzo prosze o opinie ...

Byłam nie dawno we Falko dowiedzieć się jak wygląda tam organizacja wesela.Chcą 120 zł/os.Sale są 2.Jedna mała (kameralna),a druga bardzo duża.Byłam tam kilka godzin przed jakimś Weselem,ale musze stwierdzić,że całkiem fajnie to wyglądało.niestety nie bawiłam sie tam jakogość,ale miałam okazję spróbować ich kuchni.Jedzenie znośne,ale mam nadzieję ze na wesela serwują coś innego,bo nie każdy lubi kalmary w panierce w sosie czosnkowym.Pozdrawiam.
Acha...konkurencja dla Falko jest Faltom.Tam chcą 130zł/os,ale daja 1 pokój 2 osobowy gratki ze śniadaniem i mozliwościa korzystania z basenu,saun,jacuzzi.Z tymże chyba menu maja dosyć biedne,ale sale ogólnie są O.K.

Dziekuje bardzo Olivia, za odpowiedz na moje pytanie.
Moze wiesz cos jeszcze na temat orkiestry, ktora tam gra?
Pozdrowianka.

Niestety Asiu na temat orkiestry nic nie wiem.ale pewnie tak jak wszędzie można mieć swojego DJ'a.
Pozdrawiam

Hej,
my wybraliśmy właśnie hotel Falko, dlatego że wśród naszych znajomych cieszy się najlepsza opinią. Zaznaczam że nie byłam tam na weselu, ale dużo osób bawi się na na imprezach andrzejkowych, sylwestrowych. Znajomy wyprawiał tam wesele w zeszłym roku i był zachwycony (rodzina również). Po za tym na pewno prestiż hotelu podnosi osoba właściciela, do którego jednocześnie należy hotel Faltom (czterogwiazdkowy). Z tym ze jeżeli planujesz większe wesele latem tego roku to raczej zapomnij o Falko. My rezerwowaliśmy dużą salę pod koniec października i ostatni wolny termin był na 21 sierpnia. O ile dobrze pamiętam duża sala była wolna od września, były natomiast jakies terminy w małej sali. Jeżeli chodzi o wygląd hotelu i samej sali to muszę przyznać że robi wrażenie. Bawiłam się w zeszłym roku na 2 weselach w znanych gdyńskich hotelach i w porównaniu do Falko nie była to żadna rewelacja. Natomiast co do menu weselnego to propozycję otrzymałam przy rezerwacji sali a dokładnie zostanie ustalone miesiąc przed weselem. A jest w czym wybierać.
Orkiestrę mamy swoją, zaprzyjaźnioną, ale zanim się zdecydowaliśmy dostaliśmy zaproszenie na dancing żeby posłuchać i pobawić się przy muzyce zespołu polecanego przez hotel.
Mam nadzieję że trochę pomogłam przy wyborze lokalu. Pozdrawiam. Wiola

Wiolu...właścicielem Hotelu Falko nie jest właściciel Hotelu Faltom.To dwa różne hotele rywalizujące ze sobą.Właścicielem Faltomu jest Tomek Falkowski,a Falko jego brat.To tylko tak dla sprostowania.Nadmienię,że jednego i drugiego poznałam osobiście.

Pozdrawiam :)))

Olivia napisał(a):

> Wiolu...właścicielem Hotelu Falko nie jest właściciel Hotelu
> Faltom.To dwa różne hotele rywalizujące ze sobą.Właścicielem
> Faltomu jest Tomek Falkowski,a Falko jego brat.To tylko tak dla
> sprostowania.Nadmienię,że jednego i drugiego poznałam
> osobiście.
>
> Pozdrawiam :)))

Hej,
no proszę co za niespodzianka ;) Głowę bym sobie dała uciąć że te hotele należą do jednej osoby... Ale tak to jest jak sie słucha plotek krążących po naszym wspaniałym mieście ;) W każdym razie nawet jeżeli to konkurencja to oba hotele zasługują na uznanie. Dzięki za sprostowanie. Pozdrawiam
Wiola.

Dziekuje Wiola za odpowiedz, bardzo mi pomoglas, i chyba zdecyduje sie na Falko.
Jesli mozesz to napisz mi prosze jak grala ta orkiestra z Falko( a moze wiesz jaka sie
nazywaja ? Z tego co mi mowili przez telefon ,to jesli nie zdecyduje sie na ta orkiestre(z Falko) to musze
doplacic 500 zl.Wydaje mi sie ze to troszke nie wporzadku, nie mam teraz mozliwosci
pojechania do Falko( mieszkam w innym miescie)a sale musze zarezerowac juz teraz bo slub w pazdzierniku,
i nie wiem co mam zrobic.
Pozdrowienia Asia.

Hejka,
to prawda, w umowie którą podpisujesz jest paragraf o tym że za korzystanie z własnej orkiestry płacisz 500 zł. Ale chyba warto, przy kosztach wesela to nie tak dużo, prawda?? Zespół nazywa się Energa, nie byliśmy w końcu na dancingu, ale opinie które usłyszałam moge przesłać Ci na maila, jeżeli oczywiście chcesz. Hotel ma swoją stronę www. hotelfalko.pl, ale o tym pewnie już wiesz.
Pozdrawiam
Wiola

To prawda masz racje Wiola 500 zl. w kosztach calego wesela to niewiele,
ale tez nie malo jak spojrzymy na to z innej strony.
Jesli byla bys taka mila to bardzo prosze przesli mi te opinie na mojego maila. asiaaa27@interia.pl
Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam
Asia.

Dzieki jeszcze raz Wiola za Twoj @-)
Pozdrowienia

Byłam tam na weselu w 2001 u mojej siostry na 120 osob:jedzenie prima , orkiestre mieli swoją ale jak jąusłyszał właściciel to wziął namiary,2002 zrobiłam tam przyjęcie komunijne było cudownie, 2004 byłam na stypie okazja nie bardzo ale taż było profesjonalnie bardzo polecam wiele znajomych już tam byuło i nie słyszałam opinii złych

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (57 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Ile alkoholu na weselu dla 100 osób (3 odpowiedzi)

Hej! Planuję wesele na około 100 osób i kompletnie nie wiem, ile alkoholu powinnam kupić. Wiem,...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...