Hotel Orle - Opinie

Temat dostępny też na forum: Wesele
Czytalam watki na temat hotelu ale sa one stare czy nikt nie bierze slubu w tym miejscu bo tak fatalnie jest czy jak?
Napiszcie coś nowego na temat hotelu orle
Jak z obsługa i jedzonkiem, wystrój
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Hotel Orle - Opinie

ala też mieliśmy ten problem przed naszym weselem, tak więc proszę o to relacja, odczucia z naszego weselicha w Hotelu Orle:

Mieliśmy wesele 11 czerwca 2011 roku. Jesteśmy bardzo zadowolenie z jego wyboru tego hotelu:). Orle było ostatnim miejscem jakie oglądaliśmy (było tego bardzoooo dużo).
Pojechaliśmy tam w sumie tak żeby odchaczyć wszystkie miejsca z listy które chcieliśmy zobaczyć (bo termin wesela mieliśmy zarezerwowany wstępnie już gdzie indziej) no i bach
olśniło nas- piękna sala, okolica- las, morze i tak już zostało. Wesele mieliśmy na dolnej sali na okolo 90 osób. Wystrój sali był taki jak na zdjęciach zamieszczonych przez
pana Zietarskiego, ale dodatkowo jeszcze mieliśmy na krzesłach białe pokrowce.Te czarne krzesła są bardzo ładne, ale dla nas jak na wesele troche za ciemne. Naszym zdaniem sala
sama w sobie jest pięna więc nie trzeba tam za dużo kombinować (to jest nasze zdanie, każdy może mieć swoje :)). Mogliby ewentualnie pomyśleć o tym jak bardziej wyróżnić parę młodą. Obsługa bardzo miła, trochę trudno ocenić nam jak pracują ponieważ para młoda
raczej mało siedzi przy stole :),ale nie słyszeliśmy od gości złych opinii. Jedzenie było bardzo dobre i ciekawe (niektóre potrawy troche inne i troche inaczej podane niż na innych weselach na
których byliśmy) no i było go dużo- zostało na poprawiny i jeszcze do domu bardzo dużo wzieliśmy. Pani Małgosia jest bardzo miłą, kompetentną osobą, potrafia doradzić i momentami uspokoić :). Nie
kojarze, żebyśmy mieli jakiś problem z kontaktem z nią, ale pewnie jeżeli taki był to wynikał z tego, że ma sporo pracy- tam co chwila są jakieś imprezy.Ogólnie to co z nią ustalialiśmy zostało zrobione.
A i wzieliśmy sobie dodatkowo fontanne z czekokadą (małą). Fajne rozwiązanie, szczególnie ucieszyło dzieciaki i żeńską część imprezy :). Pokoje bardzo ładne. Poprawny mieliśmy pod wiatami, pogoda była ładna więc wypadło super.

To jak tak już piszemy o tym naszym weselu to przy okazji wspomnę o naszym Dj-u (Dj Mitch, Michał Pracel- 509409680). To jedna z ważniejszych osób na weselu- od niej chyba w największym stopniu zależy cała impreza. Spotkaliśmy się z kilkoma djami- wybór padł na Michała.Czymu zdecydowaliśmy się na niego hmm nie wiemy w sumie co przeważyło tak naprawdę, ale naszym zdaniem lepiej wybrać nie mogliśmy. Muzyka super my nie chcieliśmy wesela w klimatach typowo dicsopolowych, ale kilka klasyków z tego gatunku muzyki,wiadomo, musiało się pojawić :). Mitchu podzielił gości na drużyny i przez całe wesele te drużyny rywalizowały ze sobą w przeróżnych konkursach (myśleliśmy że ludzie nie bedą chcieli się w takie rzeczy bawić- do pierwszego konkursu- odgadywanie melodii z filmów i seriali- taka rywalizacja, przekrzykiwanie, "kłótnie" że my pierwwsi, że my wiemy itd. W szoku byliśmy:)) Ten konkurs bardzo ludzi rozluźnił i chętnie później w innych brali udział.
Oczepiny też fajnie poprowadzone. Mitchu jest facetem o wysokim poziomie kultury osbistej i tak też poprowadził nasze wesele (wielu gości go za to chwaliło). Zabawa do bialego rana :).Ogólnie rewelacja i młodzi i starsi się bawili. Wiele dobrego przez te 2 tygodnie słyszeliśmy o Mitchu :).

Nie wiemy czy na weselniku powinno się polecać księdza, mam nadzieje że nikogo nie uraźimy.
Ale jeżeli któś chce wziąść ślub na wyspie (my się zdecydowaliśmy bo nie chcieliśmy gości ciągnać przez pół Gdańska) to proponujemy parafię św.Wojciecha w Świbie i księdza Krzysztofa. Bardzo fajny ksiądz, super poprowadził naszą mszę. Wszyscy się nas pytali skąd my takiego fajnego księdza wytrzasneliśmy :).

Fotografa i kamerzysty narazie nie polecamy bo końcwego efektu ich pracy jesscze nie znamy :).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Temat dostępny też na forum: Wesele
dziekuje bardzo
A moze wiecej swiezych relacji z hotelu orle

Witam ja mam wesele w tym hotelu wlasnie. jak narazie jestem zadowolona lecz milam lekki problem z ustalniem daty spotkania z p. Malgosia ale juz wszystko ok.

Ja sluszalam sama super rzeczy na temat tego hotelu.
Moja ciocia bylam tam w styczniu na weselu i mowila ze strasznie duzo pysznego jedzenia bylo. obsluga byla niewidoczna !!! co jets moim zdaniem wazne

to się tam chyba trochę pozmieniało od czasu kiedy miałam tam Studniówkę ;) To było jakieś 7 lat temu i pamiętam, że osoby ze starszych roczników ode mnie z liceum radziły nam abyśmy się solidnie najedli przed imprezą gdyż zazwyczaj tam na studniówkowych imprezach to były piękne patery, pięknie udekorowane, ale niestety zawartość jedzenia była znikoma i tak faktycznie właśnie było :] A na tamten czas koszt jednej osoby wynosił ok. 120zł, więc myślę, że za te pieniądze powinna być godna impreza, a była jaka była :)

też miałam tam studniówkę :)
ale też byłam na weseleu u kolezanki
stdudniówka kontra wesele....wesele wygrywa...
młodzieża się nikt nie przejmował....ale jako gość weselny same zalty widzialam.
Jedzonko smaczne, okolica też super, obsługa miła, kompetentna

ja tam miałam swoje wesele ale dawno i byliśmy bardzo zadowoleni(górna sala) byłam też na dolnej sali raz i tez fajnie było. Mi się tam podoba. Tylko,że ja patrzę przez pryzmat swoich przezyć jako panny mlodej więc widaomo,że może jakiś braków nie zauważyłam..;) Mieliśmy następnego dnia grila w lasku, nie wiem czy nadal robią takie plenerowe sniadanko/obiady, bo to super sprawa. u mnie goście sobie chwalili

oo dziekuje za opinie nie sa jakies rewelacyjnie-jesli chodzi o studniowke ale juz pocieszylyscie mnie z organizacja wesela:) dzieki my mamy za poltora roku wiec tak powoli zbieram opinie czy warto tam cos rezerwowac. A powiedzcie cos wiecej o wystroju bo tak ze zdjec to jakos blado tam wyglada i jak kontak z pania menedzer czy jakos da rady swoj mysli powiedzice i omna to wykona??
pozdrawiam

~ala nic się nie martw! Miałam wesele w Hotelu Orle w zeszłym roku i wszystko się udało. Zanim się zdecydowaliśmy na to miejsce objechaliśmy wszystkie pozostałe ale to nas zauroczyło najbardziej.
Wesele odbyło się w dolnej sali, było ok. 80 osób i powiem Ci że to w sam raz. Jeżeli chodzi o kontakt z menagerką- panią Małgorzatą - jak najbardziej kulturalnie i na poziomie, bardzo miła i kompetentna osoba.
Wystrój możesz sobie wybrać z kilku proponowanych. Ja dodatkowo wzięłam dekoratorkę żeby poustawiała kilka dodatków bo dla mnie to co on obejmuje to było ciut za mało. Nie sugeruj się tym jak sala wyszła na fotkach w relacji kilka postów wyżej bo są w większości czarno białe i faktycznie sala wygląda trochę smutno.
Ja dodałam białą kurtynę za stołem państwa młodych, dodatkowe wysoooookie świeczniki na parapetach i stołach, więcej kwiatów i naprawdę było przepięknie także polecam.

dzieki Nina te wysokie swieczniki na parapetach to dobra mysl a nie mozesz mi przeslac na maila wiecej zdjec ze swojej sali o ile bys mogla
moj maila to ald55@wp.pl bylabym wdzieczna
jak dla mnie miejsce jest fajne tyle zieleni no i oczyiscie blisko morze ale co bym zmienila to krzesla ktore sa czarne nie wiem czy maja pokrowce jakies no i jaki kolor mialas???

Inne tematy z forum

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...