I znowu sie nie udalo

Jestem po nie udanej probie samobojczej bo uratowali mnie i bardzo zaluje ze to zrobili po co zyc jak ono nie ma sensu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: I znowu sie nie udalo

Ma sens tylko widocznie w życiu trafiłeś (trafiałaś) na ludzi którzy Ci mówili, pokazywali itp. przeciwnie. Zaufaj Panu Bogu, pogadaj z Nim w myślach :-) Wielkanoc nadchodzi może i Ty "zmartwychwstaniesz" :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma dla tych, co nigdy go nie szukali.
Dla tych, co sens mylą z celem, a za cel nie uznali miejsca, do którego mogą dotrzeć, lecz uznali siebie za cel, do którego świat z niewyjaśnionych powodów nie dąży.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może warto uznać, że nie musi mieć ani celu, ani sensu. Czasem nam się wydaje patrząc na innych, że oni to wiedzą co to szczęście, że oni to mają cel i go realizują np. dom, rodzina, kasa. Ale to droga do myślenia destrukcyjnego. A potem ta destrukcja się objawia czynami samobójczymi.
Przeciwieństwem niszczenia jest tworzenie.
Zostałeś / zostałaś stworzona przez swoich rodziców. Czasem ludzie są źli, że nie stworzyli sami siebie;) że to ktoś ich stworzył, jak on śmiał.
Bo teraz przez nich trzeba szukać tego sensu.
Może wcale nie trzeba. Dużo rzeczy nam się wmawia. Np. " w życiu liczy się tylko miłość" a potem żyjemy pod tym przymusem, że musimy ją mieć. Czasem słowo nie pomaga, czasem potrzeba dotyku. Szukaj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

weź kredyt i kobiete na kark, od razu ozdrowiejesz

W sumie jakby na to nie patrzeć, ostatecznym celem życia jest śmierć. Tylko...po co ją przyspieszać? Bo rzeczywistość często boli? No...boli. ale od bólu nie ma co uciekać. Trzeba go po prostu zrozumieć, przeanalizować i zaakceptować...i mieć świadomość,że jest przejściowy... I wtedy jest trochę łatwiej.

Warto też sięgnąć po pomoc,kiedy samemu sobie nie dajemy rady. Ja też zawsze myślałam,że to ujma na honorze, iść do psychologa czy psychiatry, kiedy same rozmowy z psychologiem nie pomagają. Ale to jest po prostu dbanie i troska o siebie, tak jak pójście do lekarza kiedy mamy gorączkę.

Jest tylu ludzi,którzy chcą żyć a nie mogą...ta świadomość też dość mocno zmienia perspektywę...i kiedy zagłębisz się w temat, jakie ludzie mają czasem problemy...i nie brakuje im chęci do życia i motywacji do działania...to trochę też zaczynasz inaczej widzieć swoje problemy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

O ho ! Przegapiłem oficjalną prezentację ciacha na forum ?

Przegapiłeś...całe powitalne 5 slajdów w power point zakończone gifem z tańczącym jednorożcem. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Co robić? (5 odpowiedzi)

Witam, właśnie się dowiedziałam, że partner miał konto na portalu randkowym. Założył jakiś czas...

Jak poprawnie zmierzyć długość wacka? (5 odpowiedzi)

Czytałem jak niektórzy się żalą ze maja za małe wacki bo raptem z 11cm. Może źle mierzą? Różne...

Grupa wsparcia dla rozwiedzionych (27 odpowiedzi)

Witam. Czy obecnie w trojmiescie działa jakas grupa wsparcia dla osob borykajacych sie z...