Re: ILE ciasta, owoców i wina na wesele na 80 osób
Witam. Moje wesel wielkimi krokami się zbliża. Do czerwca niewiele czasu.... Wesele na 110 osób. Średnio ujmując -10/15 osób, bo wiadomo jak bywa. Więc ciasta zapewnione w lokalu mamy tak: 3 rodzaje ciasta+ 2 deser(tiramisu, panna cotta) na 1os.
Torta zamawiamy 10 kg( nie wiem ile to będzie pięter, ale ok. 4-5 tak wynika ze wstępnej rozmowy w cukierni.
Alkohol kupowaliśmy w połowie lutego w Makro jak była promocja- ceny koncesyjne płaciliśmy. Kupiliśmy: 90 butelek wódki stumbras 0,7l na wesele dodatkowo na bramy 20 butelek żubrówki 0,5l. Wino braliśmy carlo rossi, ponieważ nie ma u nas wybitnych smakoszy wina. Chcieliśmy takie "neutralne" a na domowych imprezkach to właśnie idzie. Także kupiliśmy 5 butelek białego i po 12 butelek różowego i czerwonego SŁODKIEGO:) do tego na powitanie i ewentualnie do torta 18 szampanów dorato rose i na stoliku z ciastem chcemy postawić jak ja to mówię "kolorwce", czyli whiskey, gin, brandy, rum, wermuty, likiery cin&cin, śliwowica itp. mamy ok. 35 butelek
Do miejsca pracy wybieramy się w poniedizałek mamy zanieść do mnie 2 butelki 0,7 wódki+ tort świeżo robiony od babeczki, która się takimi wypiekami zajmuje ok. 4 kg. (na 30-35 osób). Wiadomo,że wódka na impreze jakąś, żeby nie było, że pijemy w pracy;p a koleżankom, z którymi na codzień siedzę w pokoju osobno po wódeczce 0,5. u narzeczonego mala ekipa bo z szefostwem jest 10 osób i dajemy każdemu po wódce 0,5 i zawozimy też świeżego torta ok. 2kg
Proszę powiedzcie dziewczyny ile dokupić blaszek ciasta, żeby bylo akurat na wesele i poprawiny + na rozdanie każdej parze czyli ok. 45 kartoników. Ja myślę o kupieniu ok. 6-8 blaszek ciasta takich tradycyjnych blaszek 40cm na 25 cm. JAk byście doradziły?? koleżanka we wrześniu 2013 brała ślub i na 83 osoby miała TYLKO 8 blaszek ciasta+ tort i to wystarczylo łącznie z poprawinami
1
2