INPRO - NIE, GOLF PARK - 3xNIE

Stanowczo odradzam zakupu domu na osiedlu Golf Park Ktos pomylil sie z nazwą: jaki to Golf Park do nablizszego pola golfowego z 10 km a do parku jeszcze dalej, ale Wenecja, czyli osiedle na wodzie tp brzmi fajnie i jest to zgodne z prawdą.

Domy budowane bez porzadnych badan gruntowych. Posadowione bardzo nisko, w naturalnych zaglebieniach. Brak projektu zagospodarowania wody z innych dzialek i calego osiedla, co grozi kolejnym zalaniem.

Jakosc wykonania domów i zastosowanych materialow bardzo niska. Brak nadzoru, przez to domu są zimne, pelno mostków termicznych, co bedzie skutkowalo wysokimi kosztami ogrzewania. Placilismy juz za rachunki duze pieniadze, a dom byl nadal zimny.

Nie rzucam slow na wiatr. Kupilam od wspanialej firmy dom i byl zimny a na dodatek zostal zalany dwukrotnie. Poniewaz izolacja pozioma byla zrobiona w sposob idiotyczny woda dostala sie do wewnatrz domu. Deweloper sciemnial przez pol roku i skonczylo sie naszym odstapieniem od umowy.

Ludzie nie kupujcie tam zadnego domu. Wszystkie domy, ktore obecnie stoją były zalane. Posiadam dokumentację fotograficzną.

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: INPRO - NIE, GOLF PARK - 3xNIE

wiesz, przy pewnym poziomie wody to izlolacja już nie pomoże... Musi być wykonany drenaż, i podobno coś tam w tym kierunku robili...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inpro ściemniało na każdym kroku. Zrobili niby drenaż po 2 krotnym zalaniu budynku i naszych naciskach. Tyle tylko, że drenaż w glinie nie zadziała, bo zakopanie rury drenarskiej w tak spoistym podłożu to było maksimum ich wysiłlku. Dużo nie potrzeba, wystarczy się tam przejść po 1 godzinie deszczu i widać co się dzieje.
W naszym przypadku mądry deweloper postanowił uchronić dom przed zalewaniem wodą opadową i z roztopów zamykając naturalny odpływ przez usypanie skarpy. Mam kilka fajnych zdjęć z osiedla. Np takie zrobione w czerwcu 2011 w jednym z ogrodów, gdzie wykopano kilka dołów o wymiarach 50x50cm i nie znanej mi głębokości. Wszystkie pełne wody. Nie wspominam już o innych usterkach, a była ich masa, bo ten kłopot z wodą i totalne olewanie dewelopera był gwoździem do trumny. Handlowiec był arogancki, kierownik zlewał wszystko i się sympatycznie uśmiechał, podesłali jakiegoś niby inspektora, który zarazem piastuje jeszcze ze 2 stanowiska w tej firmie, który to utrzymywał, że nie ma problemu i należy się wprowadzać. Porażka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

bullshit.. stoi tych domow tu juz ponad 30 i zadnego nie zalewa ani nie podmywa.. deszczowka jest odprowadzana do rozsaczalnikow w ogrodzie.. tu bylo wczesniej pole.. w zasadzie prawie plasko.. naturalny spadek w kierunku jeziora.. mieszkam tu od 5 lat i jestem bardzo zadowolony, fakt faktem, zeby wszystko bylo zrobione porzadnie przyjezdzalem na budowe co najmniej 2 razy w tygodniu i pokazywalem palcem co mi nie pasuje jeszcze zanim zrobili scianki dzialowe, polozyli tynki, wylewki i kartongipsy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1