Idea Link- czy tylko działalność gosp.?

Witam

Dostałam potwierdzenie w mailu z tego banku o przejściu etapu rekrutacji.
Na dniach będą dzwonić i zapraszać na spotkanie informacyjne.

Moje pytanie brzmi czy to jest praca na działalności gosp. czy umowę o pracę można tam otrzymać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Idea Link- czy tylko działalność gosp.?

Dlaczego jak aplikowałaś nie dopytałaś o formę zatrudnienia ?

Czytałam to ogłoszenie. Firma oferuje umowę - zlecenie. Jest wielce prawdopodobne, że będziesz musiała założyć własną działalność gosp. W takich firmach jest to częsty wymóg. Jeżeli nie będziesz miała odpowiednich wyników w pracy, to, nie chcę Cię straszyć, po 2 latach zeżre Cię ZUS. Mnie to akurat się przydarzyło.

Dziwne pytanie mi zadałaś.... od kiedy to przed aplikowaniem dowiadujesz się o formę zatrudnienia- nic nie było w ogłoszeniu na ten temat, a uważaj, bo Ci każdy pracodawca odpisze na Twoje pytanie..... powodzenia....
Ze swojej str oczywiście zapytam, jak tylko do mnie zadzwonią, ale myślałam, że może ktoś coś wie na ten temat...
Mnie nic nie zeżre, bo nie zamierzam zakładać swojej działalności, interesuje mnie wyłącznie umowa o pracę :) ale dzięki za odp.

To ja może napiszę tak: to nie jest bank - to po pierwsze, po drugie w ogłoszeniu jest informacja o umowie zleceniu, a po trzecie to myślę, że to jest działalność prowizyjna polegająca na wciskaniu ludziom jakiegoś nowego produktu inwestycyjnego lub ubezpieczeniowego. Takim czymś to "pachnie" na odległość :) Warto spróbować ale na umowę o pracę nie ma szans na 100%.

no tak, ale może Wy widzieliście to ogłoszenie zmienione- jak ja aplikowałam nie było nic wspomniane o formie zatrudnienia. Obecnie mam umowę o pracę, więc nawet dla zlecenia nie będę zmieniać.

Było, było :)

Był ktoś na tym spotkaniu informacyjnym? "Ona" byłaś? Jestem ciekawy co zaproponowali ;)

nie byłam w końcu- podziękowałam, ponieważ tam nawet kierownicy zatrudnieni są na podst. umowy- zlecenia... a obecnie mam umowę o pracę, więc było mi szkoda...

Inne tematy z forum

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (58 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA (33 odpowiedzi)

Witam Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...