Re: Ile kosztuje ślub ????
Ja mam ślub za miesiąc więc mogę ci podać co do złotówki z tym że mieszkam w większej wsi więc trochę mam taniej niż w mieście. Sukienka wypożyczona w Kościerzynie 800 zł + welon, buty, stroik- 250 zł, garnitur z Lęborka 290 zł + buty i musznik z koszulą 200 zł. Sala 1500 zł, kucharka z kelnerkami i kelnerem 1500 zł (jedzenie ok 3000-4000), napoje z alkoholem 3500 zł, fryzjerka makijaż solarium 200 zł, sparwy urzędowe 150 zł, ksiądz razem z organistą 550 zł, orkiestra 1900 zł, foto i kamera 1000 zł. Napiszę ogółem chłopak ok 8000 zł, a dziewczyna ok 9000 zł na 110 zaproszonych osób. Musisz liczyć też różne drobiazgi jak kwiaty, samochód, dekoracje na salę. Oczywiście wszystko zależy od budżetu, można załatwić niektóre rzeczy tańsze, a niektóre dużo droższe i ładniejsze. Mi rodzice sponsorują wesele, a mojemu partnerowi połowę dali rodzice a drugą w ciągu pół roku odłożył, ale i tak było ciężko o podróży poślubnej nawet nie marzymy, bo nas nie stać. NAJWAŻNIEJSZY JEST UŚMIECH I... DOBRY PARTNER!!! - to nic nie kosztuje! POWODZENIA I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
0
0