Ile kosztuje ślub ????

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Cześć.
Ile trzeba wydać na ślub?
Ja dopiero w przyszłym roku, ale finanse mnie przerażają.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ile kosztuje ślub ????

my robimy tak na 80 osób, wszytsko razem to ok 25 tyś,

Witaj!
Oj drogo..... największym i kwotowo była u mnie organizacja przyjęcia weselnego (menu, sala, alkohol,dekoracje, DJ, noclegi dla przyjezdnych) tj. ok. 75-80% całych wydatków. Nie wiem ile bedziesz miała gości ale przy moich 50 było to łącznie ok. 15 000,-

Filipinka

ja robię w resteuracji i niestety to wychodzi drogo , b oza osobe płaci się tak 130 zł, dochodzi do tego nocleg dla gości, alkohol , ciasto, ubiór, KAMERA, FORO, ZESPÓŁ i mnóstwo innych rzeczy. Ja miałam też nadzieję, ze beddzie taniej ale jak teraz licze to mnie załamuje. Jeszcze jestem przed ślubem więc dokąłdnie to się okaże we wrześniu.

uuuuuuuuu...?? to ja się chyba rozmyślę :-) kto za to u Was płaci - rodzina czy Wy?

U MNIE CZESCIOWO RODZICE, CZĘSCIOWO MY

Nas ślub i weselicho na 63 osoby kosztowało prawie 15 tys. zł (bez fotografa i samochodu - mieliśmy własne). I to przy staraniach o duże oszczędności. Jeśli chodzi o finansowanie całości imprezy, to: jedzonko w restauracji, tort i alkohol oraz nasze stroje ślubne zostały opłacone przez naszych rodziców (po połowie z każdej strony), a resztę (tzn. kamerzysta, obrączki, wiązanka, kwiaty do dekoracji i dla rodziców, DJ, zaproszenia i zawiadomienia, autokar, ksiądz, organista, formalności w USC, fryzjer, makijaż, itp.) opłaciliśmy sami.

My mielismy slub w zeszłym roku i za wszystko wydalismy 20 tys.

My zapozyczylismy sie w Banku i jeszcze mamy trzy lata spłacania:-((( a część rodzice..

Slub kosztuje kupe kasy.... ale warto! Pozdrawiam.

Wesele na 120 osób w restauracji kosztowało nas łącznie 32 tys. Kamerzysta 1200, Zaspół 2200, noclegi dla gości przyjezdnych 1200, jedzenie 120 os osoby, suknia, garnitur 3500 itd.... ale było z****iście. Warto było wydać taką kasę. Uważam że niema co osczędzać bo wesele jest raz w życiu. A jak kogoś nie stać to niech zrobi przyjęcie w domu, zamiast niskobudżetowego wesela, bo nie warto. więcej nerwów to kosztuje niż przyjemności

Kop ..Uwazam jeżeli naprawdę ktos nie ma funduszy lepiej zrobic przyjecie tzn.uroczysty objad bez wesela (niekoniecznie w domu).Ja mimo że miałam wesele ,a było naprawde super...czasami sie zastanawiam ile zaoszczędzilibysmy robiac jedynie objad.Wiem ,ze wesele jest raz w zyciu ..Ale pózniej trzeba zyc dalej....Nie załuje oczywiscie ..ale nistety odczuwam to na portwelu..

Ja też miałam wesele na 120 osób i wydaliśmy 30 tys jednak warto bo wszyscy do tej pory wspominają a minął już rok. Naprawdę miło jak wujek w wieku koło 60 który na niejednym weselu w różnych czasach był a mówi że na takim jeszcze nie.

no właśnie. u mnie też tak było wspominają do dzisiaj

ja mam slub na 70 gosci tez kwota raczej przekroczy 15 tysiecy zlotych

dziwczyny a mi sie wydaje ze poprostu przesadzamy i winna jest nasza tradycja narodowa;) pomyslcie czy faktycznie warto wydawac tyle kasy na 1 wieczor tylko po to zeby zadowolic rodzine? Czy faktycznie tak dobrze sie bawi panna mloda tanczac z podchmielonym wojem?:) Wiadomo ze kazda chce sie czuc wyjatkowo w ten dzien, chce pieknie wygladac itd ale jakim kosztem? wszystkich sie nie zadowoli, a mlode malzenstwo wesele "czuje" jeszcze bardzo dlugo.
Nie lepiej zaprosic wszystkich do kosciola, potem TYLKO NAJBLIZSZYCH na obiad i to nie koniecznie w restauracji i szybko uciekac ze swiezo poslubionym w sina dal, zajac sie soba?! Ale tak szczerze to ktora z nas ma na to odwage? Ktora znosilaby pozniej gadanie calej rodziny i wieczne uwagi na temat tego ze nie mogli sie bawic na weselu bo nam woda sodowa udezyla do glowy i chcemy byc nowoczesne, zrywajac tym samym z wielowiekowa tradycja i za nic majac wyszystkich do okola?!

Ja mam ślub za miesiąc więc mogę ci podać co do złotówki z tym że mieszkam w większej wsi więc trochę mam taniej niż w mieście. Sukienka wypożyczona w Kościerzynie 800 zł + welon, buty, stroik- 250 zł, garnitur z Lęborka 290 zł + buty i musznik z koszulą 200 zł. Sala 1500 zł, kucharka z kelnerkami i kelnerem 1500 zł (jedzenie ok 3000-4000), napoje z alkoholem 3500 zł, fryzjerka makijaż solarium 200 zł, sparwy urzędowe 150 zł, ksiądz razem z organistą 550 zł, orkiestra 1900 zł, foto i kamera 1000 zł. Napiszę ogółem chłopak ok 8000 zł, a dziewczyna ok 9000 zł na 110 zaproszonych osób. Musisz liczyć też różne drobiazgi jak kwiaty, samochód, dekoracje na salę. Oczywiście wszystko zależy od budżetu, można załatwić niektóre rzeczy tańsze, a niektóre dużo droższe i ładniejsze. Mi rodzice sponsorują wesele, a mojemu partnerowi połowę dali rodzice a drugą w ciągu pół roku odłożył, ale i tak było ciężko o podróży poślubnej nawet nie marzymy, bo nas nie stać. NAJWAŻNIEJSZY JEST UŚMIECH I... DOBRY PARTNER!!! - to nic nie kosztuje! POWODZENIA I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!