Ile płacicie niani?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jak w temacie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ile płacicie niani?

Pracuje jako niania, z obecnym maluszkiem przebywam po 5,5h-6h dziennie i dostaje 1000zł stałej pensji. U 2 wcześniejszych maluszków 8-9/10h 1200/1300zł również stała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziękuje.

Może ktoś jeszcze?

Pozdrawiam

my płacimy 1300zł godz. pracy 7:00-15:00
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

1600 zl, niecale 9 godzin, pensja stala, z urlopami, chorobowym itd, 1 dziecko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

1 700zl ,3 h dziennie,ferie,całe wakacje oraz czas kiedy mały choruje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

2,700 stałej pensji, 8h dziennie(5dni w tyg.) z urlopami na żądanie, chorobowym, 2 miechy wolnych wakacji oraz ferii, + wyżywienie oraz doskonałe warunki pracy, opieka tylko nad dzieckiem- bez dodatkowych obowiązków, tudzież możliwość awansu - jestem w ciąży, stawka podwójna za opieke nad dwójką dzieci.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

hahaha śmiechu warte...pozdrowienia dla piszącej to optymistycznej pani niani

minusy bo to dla kogoś za dużo? za mało?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tez sie zastanawiam czemu te minusy, chyba ze za duzo dla niani?
no to nie jest łatwa praca, duzy obowiazek opieka nad dzieckiem, to nie lalka,ze postawie w kacie i bedzie siedziec!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja płacę 8 zl/h, 4 godziny dziennie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja płaciłam 1200 zł ale to dwa lata temu za 8 h dziennie

1,5 roku temu płaciłam 1200zł za pracę 7-17-ta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

2200 srednio miesiecznie, niania na umowie o prace:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

no i to rozumiem! bo co to jest ten tysiąc z hakiem! niania też człowiek,z czegos życ musi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak tylko jak mama zarabia tysiąc z hakiem to niestety nie da opiekunce 2000 :(
takie realia w polsce
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

zawstydzisz bo: płacisz więcej, zarabiasz więcej?

Może na poziomie mentalności przedszkolnej to kogoś być zawstydziła a tak to jest to tylko żałosne ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja nie wiem skąd Wy bierzecie te stawki? Szukając pracy jako niania(mimo pokończenia kursów) rodzice oferowali stawki 700-800zł argumentując,że na więcej ich nie stać...Prawdę powiedziawszy kiedy tylko mówiłam,że chciałabym 1200zł od razu była gadka, że nie stać :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja napisałam po prostu ile płacę ...

Choć uważam że wysokość pensji nie przekłada się na jakość pracy, to z kolei chęć zmiany pracy koreluje z wysokością pensji. Nie chcę zmieniać niani, wolę jedną i sprawdzoną więc tyle jej płacę. Wydaje mi się że jest ok, uczciwie. Ona jest zadowolona i ja.

Jakbym miała budżet wysokości 700-800 to bym nie szukała niani tylko żłobka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

chyba trafiałaś na kiepskie rodziny, ja dorabiając do studiów dziennych miesięcznie wyciągałam 1100-1200. ale oczywiście zgodzę się że są rodziny proponujące stawki jakie napisałaś, ale jest też wiele rodzin oferujące ponad "tysiaka"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

" tak tylko jak mama zarabia tysiąc z hakiem to niestety nie da opiekunce 2000 :( takie realia w polsce "

Serio dziewczyny?? to ile ów mama ma dac niani jesli zarabia 1,000 z hakiem? wychodzi na to że za uśmiech???:)
Był juz podobny wątek gdzie stwierdziłam to samo ze przeciętną rodzine nie stac by zapłacic niani jakies M/W 1,500zł. bądz 10zł. /h. bo sami tyle zarabiają - to zostałam zgnojona, i były epitety typu " to jesli nie stac cie na nianie to siedz w domu" Bo niania musi sie z czegos utrzymac, bo nie po to konczyła studia zeby zarabiac 7/8zł./h, rozumiem ale wydawało mi sie ze człowiek który konczy studia w tym przypadku pedagogiczne tak? to po to by miec lepszą prace-legalną! np. w przedszkolu/żłobku.

...

"zawstydzisz bo: płacisz więcej, zarabiasz więcej?

Może na poziomie mentalności przedszkolnej to kogoś być zawstydziła a tak to jest to tylko żałosne ... "

hmmm ja sobie tylko postanowiłam zażartować widząc te minusy... a ty za grosz nie masz poczucia humoru i to jest żałosne...

...
"Ja nie wiem skąd Wy bierzecie te stawki? Szukając pracy jako niania(mimo pokończenia kursów) rodzice oferowali stawki 700-800zł argumentując,że na więcej ich nie stać...Prawdę powiedziawszy kiedy tylko mówiłam,że chciałabym 1200zł od razu była gadka, że nie stać :/ "

no właśnie, i to jest kolejny tego typu komentarz na plus, nagle wam sie odwidziało że niania powinna zarabiac przynajmniej 10zł./11zł./h?
czasy sie pogorszyły czy co?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niania to jest luksus i niestety nie każdego na nią stać ...

No i praca niani coraz częściej jest legalna, znam nianię która u tej samej rodziny pracuje już 13 lat !, cały czas ma opłacane wszystkie składki itd .

Można skończyć studia i pracować jako niania, biorąc pod uwagę umowy jakie oferują niektóre prywatne żłobki, przedszkola itd, to może być nawet lepsze rozwiązanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja z chęcią zajęła bym się dzieckiem w okolicach wrzeszcza, jestem wolna w godz od 8 do 13.Jednak ciężko znaleźć ofertę pracy w tych godzinach.

No niestety, w tych godzinach to pewnie ciezko bo ktos by musial pracowac tylko na czesc etatu ...

Ja w pracy (nie jako niania) zarabiałam około 1400 zł na rękę, więc wiadomo było, że na nianię nie będzie nas stać. Poszłam na wychowawczy i siedziałam z dzieckiem w domu. W tym czasie urodziłam drugie, więc dalej jestem w domu... od 5 lat i jakoś żyjemy. Dzieci nie są ani w żłobku ani w przedszkolu. Za rok starszy pójdzie do zerówki to pomyślimy co dalej, bo może młodszy mając 3 lata dostanie sie do przedszkola...

przecież jest obowiązek 4latka posłać do przedszkola a od przyszlego roku już dla 3latków więc się dostanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Obowiązek to nie, bo nikt mnie nie zmusi żeby moje dziecko 3 czy 4 letnie chodziło do przedszkola. Chodzi o to, że jak bedę chciała to mają obowiązek dziecko przyjąć. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie i gdzie to wolne miejsce dla mojego dziecka znajdą, żebym przypadkiem nie woziła go kilka dzielnic dalej.

wyobraz sobie zatem jak to będzie gdyby bylo np 100 trzylatkow i jedno przedszkole na dzielnicy tylko jedno. Myslisz ze przyjęliby wszystkich ? watpie, ktoś musialby dowozic. Ja dowozilam dzieciaki kilka kat, do świetnego państwowego przedszkola, bo do naszego dzielnicowego sie nie dostali, ale nie zaluje, warto bylo :)

różnica między miastami jest ogromna... moja mama jest nianią 8h dziennie, pon-pt, gotuje, czasami coś sprzątnie - zajmuje się prawie dwu letnią dziewczynką, która ją uwielbia i dostaje 950zł. Słupsk.

4 dni w tygodniu po 4h,900zl.
duzo czy malo?

Ktoś tu mądrze napisał, niania to luksus i nie każdego na niego stać. Ja nigdy nie pracowałam jako niania i też nie korzystałam z usług niani. Jednak uważam, że niani też należy się godziwe wynagrodzenie. Jak ktoś piszę, że jeśli mama zarabia trochę ponad tysiąc to nie może niani dać dużo. To jest tak samo, jak ktoś zarabia np 2000 i nie może sobie pozwolić na nowego mercedesa. Praca niani to praca, jak każda inna. Która z mam idąc do swojej pracy, chciałaby zarabiać 800zł, nie mieć urlopów, zwolnień? Czemu akurat tylko nianie powinny się na takie warunki godzić? One tak samo muszą jeść, muszą się ubrać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...