Ile sokow i napojow na glowe?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Orientujecie sie ile sokow trzeba kupic? Ile liczyc na glowe? Jakie polecacie napoje (rodzaje)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ile sokow i napojow na glowe?

No własnie w tym momencie się nad tym zastanawiam!! dziewczyny, dajcie zna jak tam u Was??? czy 2L na główkę wystarczą?? czy to za mało???

Kiedy slub? My 23.04

to podobno zależy od pogody i towarzystwa, ale to raczej trudno przewidzieć :( nam w restauyracji powiedzieli, że około 2,5 litra napojów na osobę, ale my postanowiliśmy zrobić zapas i kupujemy 3 litry. A kupiliśmy soki SIÓDME NIEBO w 4 smakach około 1l/os, pepsi, mirynda i 7up jakieś 1,2l/os. i wodę gazowaną i niegazowaną (więcej niegazowanej) około 0,8l/os.

WARBUZIAKU ty z tego co sie doczytalam robisz wesele w nowej wanodze w chwaszczynie czyli tam....................gdzie ja :> opowiedz jak przygotowania czy juz ustaliliscie menu jak z wystrojem sali no i wogole wogole wogole :>

a gdzie robiliscie te zakupy??

a jak trafimy na promocje, to kupujemy :) pepsi kupiliśmy już w styczniu w Carrfeour - 4pak (4x2l) kosztował 12,99, a więc butelka 2l wychodziła 3,25zł :) soki kupiliśmy częściowo w Auchan - 2l za 2,99zł, a częściowo w Selgrosie.

a to fajnie :) tak dokładnie tam robimy wesele :) a kiedy macie, bo my już tuż tuż :) 7 maja :) menu ustalamy na 2 tygodnie przed, ale nie mamy zamiaru za bardzo zmieniać tego, które nam zaproponowano :) a wystrój - płacimy za kwiaty na stołach (chyba 300zł) i do tego jest jeszcze troszkę baloników :) my chcemy dekoracje w jasnych kremowych kolorkach (odradzam polecany przez nich łosoś - wygląda jak ostry pomarańcz!!!) a tak generalnie, to bardzo cieszę się, że właśnie tam mamy wesele - ta sala podobała mi się najbardziej z wszystkich, które w Trójmieście oglądaliśmy :) a jak u Was przygotowanka???

My mamy wesele 4 czerwca. Kupujemy po 1,5 litra sokow (3 rodzaje) i po 1,5 litra wody niegazowanej na glowe

my slubujemy 11 czerwca wiec szczerze Warbuziaku licze na wasze wspomnienia i porady "po" :> nie mam dzis nastroju pisac o slubie gdy Papiez umiera :( ale dam ci swojego maila mozesz wyslesz mi swojego zebysmy mogly powymieniac sie doswiadczeniami

mail wikigdynia@wp.pl

a ja mialam wesele w sierpniu gdzie na dworze bylo 30 stopni i mówię wam 3 litry na osobge to zaduzo zdecydowanie. A tak poza tym to kupcie oczywiscie soki najlepiej pomarańczowe ,grejfruitowe nie gazowane oczywiscie troche gazowanych ale nie duzo i woda wiecej niegazowanej. I tak wiekszosc bedzei pila wódkę i wino. Nie kupujcie dozo wina!!!!

a u nas w lipcu na weselu najbardziej rozchwytywane byly napoje gazowane i cola oraz oprocz wodeczki czerwone winko; soki takie w kartonikach pijemy do dzis ;-)

my na szczęscie mamy ten problem z głowy. Restauracja w której robimy wesele zaproponowała nam, że za 7 zł od osoby będziemi mieli napojów bezalkoholowych bez ograniczeń, mówię tu o sokach, wodzie, kawie, herbacie, coca cola, mirinda i 7up. Myślę że to bardzo dobre rozwiązanie bo gdybyśmy sami mieli to kupować to na ok. 50-60 też by nas to tyle kosztowało, a tak nie będziemy się martwić jeśli goście jednak będą chcieli więcej napojów. Nie będziemy się stresować że zabraknie. Zapytajcie u Was może też jest taka możliwość.

po 2 litry na glowe wystarczaja.

nie za dużo wina to znaczy ile???(wesele na 80 os.)

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...