Ile za Ślub

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Ile teraz płaci się za Ślub wiem wiem co łaska ale ile jest to co łaska
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ile za Ślub

Np.: 50 zł za rezerwacje terminu, 300 za ślub, 100 za organiste + datki za dokumenty typu odpis chrztu......

Zależy od kościoła. Ja płacę za całość w kościele 250 i to wszystko co mnie obowiązuje. W USC 81,50 zł.

My bierzemy ślub w nie swojej parafii i ksiądz na wstępie powiedział, że dla swoich parafian co łaska, a dla "obcych" 400 zł.

ja brałam slub w rodzinnej parafi w pewnym miasteczku - ciechanów , ksiądz żazyczył sobie 1200zł ( takie sa ceny w całym miescie ) . Kolezance udzielił slubu za jedyne 400zł , ale była to 10 minutowa przysiega po mszy !!!!!
Ogolnie szczyt chamstwa , a zawsze mowi sie co łaska ponoć ....!!

Cóż, mi ksiądz powiedział, że pan młody powinien zapłacić tyle ile jest warta panna młoda... bez komentarza. A nieoficjalnie dowiedziałam się że stawka wynosi od 600 zł wzwyż.

to jest chore 1200 ! od 600 wzwyż !!! chyba niedługo to księża będą sami sobie udzielać ślubu . Gdzie śluby ubóstwa i pokory . Napiszcie jakie to parafie w Gdańsku tyle chcą - przecież te pieniądze idą dla księdza , nie na kościół .

kurcze mysmy tez placili co łaska...i zapłacilismy 250 zl......1200 to jakies przegiecie!!1