Ile zarabiacie miesięcznie?

Ciekawi mnie, jak kształtują się na rynku pensje pracownicze. Napiszcie proszę kwotę netto i stanowisko, oczywiście bez podawania nazwy firmy:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 27

Re: Ile zarabiacie miesięcznie?

Tak, dorabiam w prywatnej szkole. To, że pracuje Pani w oświacie nie upoważnia na szczęście do oceniania mojej pracy. Nie chodzi Pani ze mną do domu i nie sprawdza z zegarkiem na ręku jaki jest realny czas mojej pracy. Same godz. dydaktyczne to nie wszystko. Nie rozumiem co to znaczy - "przy dzisiejszym podejściu do nauczania" - proszę nie mierzyć wszystkich jedną miarą. Gdybym nie przygotowywał się do zajęć (przygotowanie do jednej lekcji trwa u mnie ok. dwie godziny) to najprawdopodobniej uczniowie z mojego gimnazjum by mnie wynieśli z klasy. Najpierw atakujecie, a jak nauczyciel zaczyna się bronić to piszecie, że narzeka i płacze. Bzdury. Pracowałem w kilku zawodach (magazynier, kucharz, murarz) i mógłbym wypowiedzieć się na temat pracy w tych zawodach. Ale się nie wypowiadam, w przeciwieństwie do tych, którzy w mojej pracy nie spędzili nawet dnia, a zachowują się jakby wiedzieli lepiej.

PS. Bardzo się cieszę z dużych podwyżek dla stażystów i kontraktowych. Jak ja byłem na stażu to zarabiałem tyle, ze musiałem dorabiać wieczorami w fast foodzie i tylko modliłem się, żeby jakiś uczeń na zingera nie przyszedł. Czy to było normalne?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo 100% Polak musi mieć na czarnej liście:
- pracowników oświaty;
- mundurówek;
- służby zdrowia;
- polityków;
..i wielu innych.

Nie mogąc kogoś nienawidzić nie byłby sobą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic dodać nic ująć.
Każda praca ma swoje plusy i minusy. Nawet jeśli pracują krócej to nie jest to powód do atakowania ich. No ale ze zwykłej zazdrości się to robi i atakuje nauczycieli, że pracują krótko, żołnierzy, że wcześnie odchodzą na emeryturę itd. A kto z nas nie poszedłby na emeryturę w wieku 40 lat, gdyby miał taką szansę?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie jest temat pt. "ile godz. pracuje nauczyciel", a ty nie jesteś kontrolerem ani osobą, która może cokolwiek napisać w tym temacie. Pilnuj swoich obowiązków i swojego portfela.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

7 dni w tygodniu? to chyba dorabiasz prywatnie w weekendy. Niestety pracuję w oświacie i wiem, że pracujecie 18, 22, 26 lub w najgorszym wypadku 30h tygodniowo - nigdy 40h! A przy dzisiejszym podejściu do nauczania - to dużo roboty w domu nie macie! Bo nikt mi nie powie, że np. nauczyciel wf sprawdza klasówki w domu. Oczywiście co innego polonista... i dlatego zarobki powinny być zróżnicowane co do specjalizacji a nie stopnia awansu:P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

3500-4000 webdesigner gdansk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

2500 netto monter teletechniki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

około 4000netto - webdeveloper + dużo czasu wolnego od pracy.

Gdyby tak było to każdy chciałby być belfrem. Nie wierz w bajki.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapomniałeś dodać, że po 3,5h dziennie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 18

Powodzenia miki. ZUS to największy złodziej niestety.

Moje zarobki ok 3000 netto/ mc. Nauczyciel mianowany, praca 7 dni w tygodniu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki, ale nie ma czego :-) Lubię swoją pracę, Matka natura była okrutna i dzieci mnie i żonie nie dała, a pracować muszę, bo mam poważnie chorą Mamę, którą ZUS zostawił bez środków do życia po śmierci Taty i siostrę z dziećmi i po rozwodzie z niebieskim ptaszkiem, której też wypada pomóc. 5,5k to niby dużo, ale jak się to podzieli na trzy i odejmie koszty - bardzo mało...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to w takim razie nie REZYDENT. Rezydentury lekarskie mają ustaloną przez ministerstwo stawkę 2300 lub 2500 netto zależnie od specjalizacji. Co innego specjalizacja w ramach ETATU szpitalnego. To zależy już od szpitala i są i niższe i wyższe

kiedyś się trzeba zatrzymać

szczerze współczuję
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Export Sales & Logistics Manager, 4,5 - 5,5k netto, 10-14h dziennie, soboty wszystkie, często niedziele, "na telefonie" 24h/dobę, przez 3 ostatnie lata 5 dni urlopu. Dewiza szefa - szybciej, więcej, lepiej, taniej ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

3500 netto, ekspedientka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Heh..życzę aby tylko Ci to na dobre wyszło.
Nie załamuj się, szukaj innego i powodzenia!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nic 0 - bezrobotna.
Straciłem pracę u prywaciarza, który dawał najniższe pensje krajowe a 10tego każdego msc premie w zależności od sympatii i stopnia niewolnictwa każdego z pracowników. Jedna z hurtowni biurowych :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

2800-3500 netto operator DTP wydawnictwo 3miasto, 12 lat praktyki

a zdradzisz ile tej pomocy chcesz zaoferować? ;)

Inne tematy z forum

Praca dodatkowa (26 odpowiedzi)

Witam, Czy w Trójmieście jest szansa na znalezienie pracy dodatkowej, takiej abym mógł pracować...

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (66 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

Ile zarabiacie w 2023? (392 odpowiedzi)

Ciekawi mnie ile zarabiają forumowicze, krótko: - wiek - zawód - zarobki miesięczne - rodzaj umowy