Re: Ile zarabiacie miesięcznie?
Tak, dorabiam w prywatnej szkole. To, że pracuje Pani w oświacie nie upoważnia na szczęście do oceniania mojej pracy. Nie chodzi Pani ze mną do domu i nie sprawdza z zegarkiem na ręku jaki jest realny czas mojej pracy. Same godz. dydaktyczne to nie wszystko. Nie rozumiem co to znaczy - "przy dzisiejszym podejściu do nauczania" - proszę nie mierzyć wszystkich jedną miarą. Gdybym nie przygotowywał się do zajęć (przygotowanie do jednej lekcji trwa u mnie ok. dwie godziny) to najprawdopodobniej uczniowie z mojego gimnazjum by mnie wynieśli z klasy. Najpierw atakujecie, a jak nauczyciel zaczyna się bronić to piszecie, że narzeka i płacze. Bzdury. Pracowałem w kilku zawodach (magazynier, kucharz, murarz) i mógłbym wypowiedzieć się na temat pracy w tych zawodach. Ale się nie wypowiadam, w przeciwieństwie do tych, którzy w mojej pracy nie spędzili nawet dnia, a zachowują się jakby wiedzieli lepiej.
PS. Bardzo się cieszę z dużych podwyżek dla stażystów i kontraktowych. Jak ja byłem na stażu to zarabiałem tyle, ze musiałem dorabiać wieczorami w fast foodzie i tylko modliłem się, żeby jakiś uczeń na zingera nie przyszedł. Czy to było normalne?
14
1