Re: Ile zarabiacie miesięcznie?
~The_Better_Man
(12 lat temu)
Co Ty opowiadasz... To chyba nie w tej samej Anglii co ja żyjesz, jeśli twierdzisz, że za 800zł można kupić w Polsce tyle co za 800funtów w Anglii. No, aż brakuje mi słów skąd Ty to bierzesz... W Polsce przez 5 lat wynajmowałem w Trójmieście w Gdańsku mieszkanie dwupokojowe za 1500zł. Czyli Twoją drogą dedukcji cena mieszkania w Anglii licząc 1:1 również wynosi 1500?? Mając 800funtów w Anglii opłacisz mieszkanie i jeszcze masz coś na przeżycie, a w Polsce mając 800zł opłacisz mieszkanie?? Nie sądzę... Jezu podałbym Ci tyle przykładów na to, że się mylisz, że aż głowa boli. Ja nie powiedziałem, że w UK zarabia się przeciętnie 1200funtów. Jak się tam jedzie bez żadnego wykształcenia, języka, kwalifikacji to może i się zarabia 868 funtów. Zależy co się robi. Ja pojechałem pracować tam w swoim zawodzie, a nie "na hura" szukać pracy. Ale błagam, przestań pisać, że za 50 funtów w Anglii kupisz tyle co za 50zł w Polsce. Spójrz na ceny wody, chleba, piwa, wódki, nawet cheesburgera w Mc Donald's w Anglii, a spójrz na ceny w Polsce. A inny przykład, który kompletnie mnie rozbraja to karnet na Lechię Gdańsk około 1000zł, karnet na mecze Manchesteru United 900funtów. Oczywiście mówię o dobrych miejscach. Licząc w stosunku 1:1 to zarabiając 868funtów prawie kupisz sobie całoroczny karnet na mecze Manchesteru United, zarabiając 868zł brakuje Ci nawet więcej na karnet Lechii Gdańsk w stosunku co do karnetu na mecze Man United. A chyba nie muszę porównywać poziomów widowiska. I przestańcie w końcu przekonywać, że stosunek wydatków do wysokości wynagrodzenia w Polsce jest taki sam jak w Anglii.
3
0