Ile zarabiacie miesięcznie?

Ciekawi mnie, jak kształtują się na rynku pensje pracownicze. Napiszcie proszę kwotę netto i stanowisko, oczywiście bez podawania nazwy firmy:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 27

Re: Ile zarabiacie miesięcznie?

2500netto - student 3 roku,

praca w zarządzaniu projektami (dokształcałem się z tego zakresu od początku studiów samodzielnie), pracuję od 1,5 roku w tej samej firmie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już się raz "lud" zbuntował, zrobił rewolucję, wyrżnął panów, zaczął rządzić...na koniec dnia uznano te rządy za totalitaryzm i wykreślono ze słowników. Tak to jest dać władzę pospólstwu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

Ale, że mało czy dużo?;-) ja uważam, że na razie "w sam raz"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widocznie każdy ma to na co zasłużył :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

ale co tacy jak my możemy zrobić .GOOFNO niestety Może gdyby naprawde wszyscy jednoczesnie sie zbuntowali byłyby efekty .Jak zwykle każdy siedzi cicho i marudzi
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co poradzić.. "Polityk" to taka sama robota jak każda inna, ale dostają za pierdzenie w stołki o wiele więcej kasy niż przeciętny Kowalski. Nikt chyba nie ma wątpliwości, że politykiem zostaje się albo dla kasy albo dla poczucia władzy (najlepiej z kasą).
Zacytuję za jakąś stroną www:
"Pensje prezesów banków sięgają dziś setek tysięcy złotych. Ochroniarz czy sprzątaczka zarobią ok. 1,5 tys. Różnice dochodów nie zawsze były tak duże. W PRL-u pensja dyrektorska była przeważnie dwu-, trzykrotnie większa od pensji szeregowego pracownika. W połowie „epoki Gierka” nawet taka figura jak sekretarz KW PZPR zarabiała „zaledwie” ośmiokrotność płacy minimalnej."
Dziś zwykły poseł wyciąga więcej...i jeszcze im mało.
Niestety, takie osoby nie powinny decydować o losach kraju...są zbyt oderwane od polskiej rzeczywistości.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

To powiedz mi z jakiej racji politycy zarabiaja po parenascie tysiecy albo te ich DROGIE przedmioty do sejmu ..... dlaczego nie mogą miec tyle co kazdy zarabia. po co mają coś zmieniać dla innych skoro im jest dobrze ! SYTY GŁODNEGO NIE ZROZUMIE
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aaa tam.. Czy to PO, czy PiS wcześniej, czy SLD - zawsze było tak samo. Bogaci się bogacili a biedni biednieli coraz bardziej.. To już nie chodzi o naszych polityków ale zwykłą polską mentalność.
Społeczeństwo burzy się gdy strajkują nauczyciele, kolejarze, górnicy. Krew nas zalewa, że oni walczą (i słusznie) o swoje. A jednocześnie istnieje społeczne przyzwolenie na częste żerowanie prywaciarzy na tych, którzy dla niego pracują. To takie zachowanie "psa ogrodnika", samemu nic nie zrobić a innemu żałować.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

ma ten kto dobrze bajeruje i kręci. Chybaże zaciągnie jakiś kredyt i sie postawi dla oczu innych .Kto wyzyje za ponad 1000zł mając rodzine ? rachunki z roku na rok idą w górę ,jedzenie....i to ŻEBY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ wg naszych polityków ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty jesteś ten sam, co przed Arkanem przestrzega? :>
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przedstawiciel handlowy 8h w pandzie dzień dnia + raporty po pracy.
podstawa 1k +3% od obrotu netto (auto sluzbowe do uzytku prywatnego, ze smycza, tzw GPS) bryndza.........ponad 2 lata doswiadczenia, FMCG - hurt detal, wielkie dystrybucje...3 prace, w kazdej jest de facto tak samo..

generalnie obecnie place flota za paliwo poniewaz szefowi nie chce sie rozliczac prywatnego - taki bonus, ale jak chce jechac poza 3miasto to musze pytac o zgodę

ogolnie niema to jak wlasna dzialalnosc gospodarcza, wtedy masz 100% minus koszta a nie marne 3% od obrotu

ale coz 22 lata, wiec nie ma mozliwoesci staru bez wsparcia finansowego, a kredytu niestety niedostanę i takie to bledne kolo; szczerze to chyba lepiej pie**olic to wszystko w c*uj
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

2000 netto monter..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja 1000 zł ekspedientka sklep spożywczy

Zakładając,że wszystkie podane kwoty, byłby netto, odrzucając skrajne
jak w skokach a'la Małysz, daje to niezłą, jak na "dziś" kwotę 3350zł !
Chciałbym tyle zarabiać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tyle dostałaś???? O_O Koniec świata... :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

11.000 brutto, kierownik sprzedaży, plus premia od sprezedaży
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

młodszy prawnik (na aplikacji radcowskiej) 4.500 netto, kancelaria
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

2400 magazynier sklady budowlane okolice gdanska

Inż, netto 3,5k w jednej robocie, 4,5k, w drugiej, 3 w trzeciej, + z działalności kilka kawałków/m-c i jeszcze mam czas na czytanie waszych postów
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 24

3000 netto pracownik biurowy w b. duzej firmie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (66 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (61 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...

Pytania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej (38 odpowiedzi)

Pytania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej. O co was pytali pracodawcy i jak...