Ile zarabiacie miesięcznie?

Ciekawi mnie, jak kształtują się na rynku pensje pracownicze. Napiszcie proszę kwotę netto i stanowisko, oczywiście bez podawania nazwy firmy:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 27

Re: Ile zarabiacie miesięcznie?

PS. Jeśli ktoś uważa, że w Polsce jedzenie jest droższe niz w UK, to niech bierze poprawkę na to, że Brytyjczyk u nas w Tesco za te 8 produktów zapłaci 7 funtów i 49 pensów. U siebie - ponad dwa razy więcej :))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zgodzę się z tym, ze w Polsce za 100zł kupie mniej niż za 50f w GB.

Otóż.

Zrobiłam małe porównanie kosztów jakie ponosi konsument sklepu Tesco w Polsce i sklepu Tesco w UK.
Wybrałam 8 najpotrzebniejszych produktów z tzw średniej półki cenowej.

Tesco Polska

piersi kurczaka - 12zł 99gr /kg
mleko (1litr) - 2zł 29gr
masło (200g) - 2zł 99gr
jajka (10szt) - 3zł 99gr
chleb - 0.99 zł
wędlina (400g) - 6zł 79gr
ser (400g) - 3zł 95gr
pomidory (1kg) - 3zł 99gr

Na zakupy w polskim Tesco wydałam 37zł 98gr

Dla porównania te same produkty w Tesco w UK.

piersi kurczaka - 4 funty za 400g (13.34f za kg!)
mleko (1litr) - 1f 10p
masło (250g) - 1f 50p
jajka (10szt) - 1f 29p
chleb - 1f
wędlina (400g)- 3f
ser (400g) - 1f 99p
pomidory (1kg)- 1f 50p

Na zakupy w brytyjskim Tesco wydałam 15 funtów 38 pensów ( warto zwrócić uwagę, że
kupiłam tylko 400gram mięsa, w Polsce kilogram)

Przeliczając wartość zakupów za które zapłaciłam w funtach na polskie złotówki, na te osiem podstawowych produktów
wydałam 77zł 97gr. Czyli jednym słowem opłaca się żarcie kupować u nas i wywozić do UK. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za 100 zł w Polsce kupisz znacznie mniej rzeczy w markecie jak choćby za 50 Funtów w GB.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas tyle samo kupi się za 70zł co na wyspach za 70f????? O czym Ty piszesz... W ogóle ta Twoja "analiza" cen w Polsce i Anglii w stosunku do wynagrodzenia pożal się Boże.... Aż nie chce mi się dalej pisać i podawać kontrargumentów...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kosmetyki i odzież/buty wcale nie są tańsze tylko różnica jest taka, że płacisz w walucie, której stosunek równa się 5:1 czyli pięć złotych do jednego funta. Jest dużo produktów, które w Polsce są tańsze i nawet przy zarobkach 1200zł netto bardziej opłaca się je kupić u nas. Najlepiej zrobic zakupy za 100f w Polsce i zabrać to wszystko do UK. :) Wtedy można faktycznie wyjechać z zapełnionym po brzegi koszykiem, bo na wyspach nie poszalejesz w markecie za te kwote, jeśli pringlesy kosztują 2.50f ;) zaś u nas 9zl. To wychodzi 55 pudelek czipsów za 500zł :) i 40pudełek za 100f. I tak ze wszystkim. Gąbka do mycia - najtansza 70p, u nas 70gr :) Wiem jak kształtują się wydatki na zakupy, bo za alkohol (15f) jajka, chleb, maslo, mleko, pomidory, jakis 6pak jogurtów, 400g mięsa i kilka innych niezbędnych rzeczy wydałam z moim facetem...70f a w koszu było wiało pustką. Rodzice w Auchan za koszyk wypakowany ogromna iloscia produktów płacą 200zl. No ale wydatek 70f z 1200f a 200zl z 1200zl. Jest różnica. Jest też różnica w kwestii ilości dóbr. U nas za 70zł kupisz tyle samo ile na wyspach za 70f.

Wiadomo, że przyjemniej kupić szampon wydając jedną monetę niż pięć, ale de facto

siema!
mysle nad wypadem do UK, pracowalem dla wielu lepszych agencji w 3miescie.
Jak wypadasz z jezykiem?
Czy najpierw zwracajaca uwage na skilla i dopiero pozniej na jezyk?
mma ogromne doswiadczenie i bogate portfo ale boje sie bieglosci jezyka :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

lekarz rezydent na priorytetowej ma 2500 netto na pozostalych 2300 netto,nikt nie ma 4 tys na rezydenturze,chyba ze doliczyl dyzury

1200 funtow :) na łape, szału nei ma, ale jak na pensje poczatkową jest ok. Po 1,5 roku z porzuceniem tytułu junior designer płąca wzrosnie znacznie.

Zeby bylo smieszniej, wiele cen w UK jest niższych, wiec za te pieniadze zyje sie mimo wszystko lepiej w UK niz PL. tutaj tylko wynajem jest minimalnie drozszy i przejazdy. Jedzniee suma sumarum takie same, ciuchy tansze, chemia, kosmetyki tansze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

1800 netto + do 20% premi magazynier pon-pia 2 zmiany

bez kasy z kobietami sobie nie radzisz? współczuję
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobry wątek :) aktualnie szukam pracy, najlepiej w zawodzie pedagoga, chyba że się 'trafi' coś bardziej opłacalnego, bo jako nauczyciel to niewiele można zarobić :l

Zbieram złom i wyciagam na miesiac 2,500zł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca księgowo-administracyjna w firmie budowlanej. 3/4 etatu 2500netto.
Myślałam, że to mało ale po tym jak poczytałam ten wątek sama zwątpiłąm czy startować po podwyżkę.

(20 zł renty -jesteś sam czy z rodziną?

920 netto, rencista z całkowitą niezdolnością do pracy

Hej, fajny wątek. Widzę, że rozbieżności spore w zarobkach. Aktualnie zarabiam 900 zł na rękę (w porywach 950) , na czarno oczywiście :). Obrałem tą drogę z dwóch powodów. Po pierwsze - godzinówka. Za to co robię dostaję 30 zł za godzinę (więc jest spoko), praca od 16:00 do 17:00 codziennie wraz z sobotą i niedzielą. Druga kwestia - nie oddaję rządowi części swych dochodów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

3200 na rękę jako lektor angielskiego, mój mąż jako inżynier w korporacji 5000 netto.

7000k m-c netto. firma budowlana w branży energetycznej - technolog. dodatkowo samochód służbowy, mieszkanie, telefon i inne pierdoły. nienormowany czas pracy.. kasa jest ale zdrowia i życia nie ma. szukam czegoś spokojniejszego nawet za mniejsze pieniądze.

2600 brutto, nauczyciel przedszkolny z rocznym stażem pracy.

Wracając do tematu - zarabiam 4100 na rękę, jestem po studiach filologicznych (norweski) - umowa o pracę, pełen etat, dodatkowo ubezpieczenie medyczne i karta Multisport.
Zastanawiam się nad aplikowaniem do Bayer lub Metsa - ktoś się orientuje, jakie tam są widełki zarobków na starcie? Nie wiem, czy opłaca mi się zmieniać moje obecne miejsce pracy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Praca za granicą. Niemcy (8 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

infolinia praca (13 odpowiedzi)

Konsultant Infolinii Medycznej · LeasingTeam Sp. z o.o. , czy ktoś orientuje się, czy jest to...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (39 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...