Ile zarabiacie w 2023?

Ciekawi mnie ile zarabiają forumowicze, krótko:
- zarobki miesięczne
- rodzaj umowy
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 16

Kiedyś stabilizacja była ceniona przede wszystkim, bo zarobki wszędzie były marne i podobne. Dzisiaj jest znaczna rozbieżność wynagrodzeń za tę samą pracę u różnych pracodawców. Dlatego też pracownicy rzadko kiedy są zatrudnieni u tego samego pracodawcy przez kolejne dziesiątki lat. Dzisiaj pracownicy częściej skłonni są do zmiany miejsca pracy z uwzględnieniem najlepszych na daną chwilę, a nie na całe zawodowe życie, warunków płacy i pracy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Informatyk w urzędzie tzw. budżetówka
4300 netto + 20% wysługa lat
dramat
tak wiem, w korpo płacą znacznie więcej, ale w korpo nikt nie zatrudni urzędnika
Czy wracać - uważam, że zarobki nie powinny być jedynym kryterium i trzeba rozważyć więcej zmiennych. Rodzina, przyjaciele, co nam daje tzw. radość życia i wiele wiele innych.
A zarobki - cóż dzisiaj zarabiasz powiedzmy 15k w jakimś korpo, a za miesiąc się okazuje, że będzie fuzja, albo przenoszą korpo do innego kraju (gdzie jest jeszcze tańsza siła robocza) i lądujesz na zielonej trawce.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

jesli to nie jest napisane dla zartu, w kontrze do wielu wpisow IT, to uciekaj. Chyba, ze zero zgubiles ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ten ktos tyle nie zarabia, bo historia sie nie spina. Ale specjalisci w europie zarabiaja 400-800e dziennie + vat. Szczesliwi ci, ktorzy moga robic to zdalnie

Piszesz nieprawde. Nie dlatego, ze uwazam takie zarobki za 'nierealne', bo sa w zasiegu kazdego kontraktowca wystawiajacego faktury w euro. Wiem, ze to nieprawda, bo jestes na rynku za krotko, by z takich pieniedzy uzbierac wiekszy majatek. Chyba, ze zycie pod korek na kredycie, ale na jdg nie jest to takie proste i madre
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytaj ze zrozumieniem, przecież napisał, że 700 na czysto, czyli np. spłaca kredyt za mieszkanie 2300 zł a za wynajem bierze 3000 zł

Poszły w dół tylko dla najmniej zarabiających. Dla tych którzy maja powyżej 5 tys. na rękę poszły w górę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

W budownictwie jest takie powiedzenie:
Ten, co potrafi - buduje
Ten, co nie potrafi budować, - kontroluje
Ten co nie potrafi kontrolować, - uczy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poczatkujaca bez nadgodzin? Niestety, może tyle zarabiać.
Ja po 24 latach mam 4180 netto bezz dodatków, z dodatkami i nadgodzinami od 4300-5100. Do tego jest 13 pensja, dopóki nie zabiorą.
No i smieszne pieniadze na wakacje - 1300? Ale to zleży od szkoły, w mojej żenada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

brutto czy netto?

ok 40
informatyk - raczej junior
4k netto już po odliczeniu PPK
UoP
bardzo duże korpo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie oczekuj szczerych ani logicznych odpowiedzi na tym portalu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

kontrybucje

nie, nauczycielki zarabiają znacznie więcej. Wiem, bo pracowałem z nauczycielkami
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 17

w praktyce nauczyciele mają dużo więcej.
wiem bo pracowałem z nauczycielami
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 15

no to weź jeszcze wyższy kredyt
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiek 31 lat
Pracownik biurowy w urzędzie
Pensja 3.5k netto
4 lata doświadczenia zawodowego na UoP, jest dramat
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ile zarabiacie w 2023?

Weź poszukaj czegoś innego, bo to nie są rynkowe stawki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Ile zarabiacie w 2023?

- 48
- programistka
- na czysto, po wszystkich ZUSach i podatkach, ok. 28.000 - ale pracuję na ok. 1,3 etatu
- jdg, ryczałt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Psycholog? Ale jest szefową jakiejś prywatnej poradni, nie, że jdg? Bo nie wierzę.

Inne tematy z forum

praca w call center (22 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...

Praca za granicą. Niemcy (7 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

fundacja fly (47 odpowiedzi)

Zauważyłam ogłoszenia dotyczące pracy w tej fundacji na tym portalu - zdecydowanie odradzam! PIP...