Ile zarabiacie w 2023?

Ciekawi mnie ile zarabiają forumowicze, krótko:
- zarobki miesięczne
- rodzaj umowy
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 16

Kiedyś stabilizacja była ceniona przede wszystkim, bo zarobki wszędzie były marne i podobne. Dzisiaj jest znaczna rozbieżność wynagrodzeń za tę samą pracę u różnych pracodawców. Dlatego też pracownicy rzadko kiedy są zatrudnieni u tego samego pracodawcy przez kolejne dziesiątki lat. Dzisiaj pracownicy częściej skłonni są do zmiany miejsca pracy z uwzględnieniem najlepszych na daną chwilę, a nie na całe zawodowe życie, warunków płacy i pracy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Informatyk w urzędzie tzw. budżetówka
4300 netto + 20% wysługa lat
dramat
tak wiem, w korpo płacą znacznie więcej, ale w korpo nikt nie zatrudni urzędnika
Czy wracać - uważam, że zarobki nie powinny być jedynym kryterium i trzeba rozważyć więcej zmiennych. Rodzina, przyjaciele, co nam daje tzw. radość życia i wiele wiele innych.
A zarobki - cóż dzisiaj zarabiasz powiedzmy 15k w jakimś korpo, a za miesiąc się okazuje, że będzie fuzja, albo przenoszą korpo do innego kraju (gdzie jest jeszcze tańsza siła robocza) i lądujesz na zielonej trawce.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

jesli to nie jest napisane dla zartu, w kontrze do wielu wpisow IT, to uciekaj. Chyba, ze zero zgubiles ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ten ktos tyle nie zarabia, bo historia sie nie spina. Ale specjalisci w europie zarabiaja 400-800e dziennie + vat. Szczesliwi ci, ktorzy moga robic to zdalnie

Piszesz nieprawde. Nie dlatego, ze uwazam takie zarobki za 'nierealne', bo sa w zasiegu kazdego kontraktowca wystawiajacego faktury w euro. Wiem, ze to nieprawda, bo jestes na rynku za krotko, by z takich pieniedzy uzbierac wiekszy majatek. Chyba, ze zycie pod korek na kredycie, ale na jdg nie jest to takie proste i madre
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytaj ze zrozumieniem, przecież napisał, że 700 na czysto, czyli np. spłaca kredyt za mieszkanie 2300 zł a za wynajem bierze 3000 zł

Poszły w dół tylko dla najmniej zarabiających. Dla tych którzy maja powyżej 5 tys. na rękę poszły w górę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

W budownictwie jest takie powiedzenie:
Ten, co potrafi - buduje
Ten, co nie potrafi budować, - kontroluje
Ten co nie potrafi kontrolować, - uczy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poczatkujaca bez nadgodzin? Niestety, może tyle zarabiać.
Ja po 24 latach mam 4180 netto bezz dodatków, z dodatkami i nadgodzinami od 4300-5100. Do tego jest 13 pensja, dopóki nie zabiorą.
No i smieszne pieniadze na wakacje - 1300? Ale to zleży od szkoły, w mojej żenada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

brutto czy netto?

ok 40
informatyk - raczej junior
4k netto już po odliczeniu PPK
UoP
bardzo duże korpo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie oczekuj szczerych ani logicznych odpowiedzi na tym portalu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

kontrybucje

nie, nauczycielki zarabiają znacznie więcej. Wiem, bo pracowałem z nauczycielkami
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 17

w praktyce nauczyciele mają dużo więcej.
wiem bo pracowałem z nauczycielami
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 15

no to weź jeszcze wyższy kredyt
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiek 31 lat
Pracownik biurowy w urzędzie
Pensja 3.5k netto
4 lata doświadczenia zawodowego na UoP, jest dramat
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ile zarabiacie w 2023?

Weź poszukaj czegoś innego, bo to nie są rynkowe stawki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Ile zarabiacie w 2023?

- 48
- programistka
- na czysto, po wszystkich ZUSach i podatkach, ok. 28.000 - ale pracuję na ok. 1,3 etatu
- jdg, ryczałt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Psycholog? Ale jest szefową jakiejś prywatnej poradni, nie, że jdg? Bo nie wierzę.

Inne tematy z forum

Wieczni poszukiwacze pracownika (315 odpowiedzi)

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się...

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (60 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...

Event firmowy (3 odpowiedzi)

Szukam pomysłu na ciekawy firmowy event. Jeśli możecie coś podpowiedzieć, ewentualnie znacie...