Ilościowo IgG na Covid - czy jest zgłaszane do Sanepidu?
Chciałbym zrobić test ilościowo IgG na Covid, by sprawdzić, czy nie miałem w przeszłości ukrytego koronawirusa (w sensie bezobjawowego). Nie chciałbym jednak zafundować sobie przypadkowo kwarantanny. Czy pozytywne wyniki w przypadku badania ilościowego IgG na Covid są zgłaszane do Sanepidu i czy Sanepid obejmuje wtedy kwarantanną?
Na zdrowy rozum nie powinny, bo IgG to wskaźnik zachorowania w przeszłości (zwykle pojawia się dopiero po ok. 2 tygodniach od zachorowania i utrzymuje przez kilka/kilkanaście miesięcy), ale ponieważ u nas wiele rzeczy nie jest zdroworozsądkowych stąd moje pytanie.
Tylko proszę o odpowiedzi osób, które znają temat, a nie o zgadywanie czy komentarze nie na temat.
Na zdrowy rozum nie powinny, bo IgG to wskaźnik zachorowania w przeszłości (zwykle pojawia się dopiero po ok. 2 tygodniach od zachorowania i utrzymuje przez kilka/kilkanaście miesięcy), ale ponieważ u nas wiele rzeczy nie jest zdroworozsądkowych stąd moje pytanie.
Tylko proszę o odpowiedzi osób, które znają temat, a nie o zgadywanie czy komentarze nie na temat.