Infacol- jak stosować

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam , u mojego synka chyba zaczęły się kolki -drugi dzień z rzędu o tej samej porze pręży się i płacze.
Najpierw myślałam że to problemy z kupką ale dzisiaj zrobił dwa razy a i tak prężył się potem i płakał strasznie.
Po infacolu chyba lepiej bo przestał tak płakać..
No i teraz nie wiem jak mu podawać..
Jak wy dawałyście? Przy każdym karmieniu czy jak coś się działo? Nie chcę nie potrzebnie dziecka faszerować.
Dodam że mały ma problem z odbijaniem więc mało kiedy po posiłku odbija my się...
Proszę o radę:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Infacol- jak stosować

Trochę za mały ten maluch, ten lek jest chyba do podawania po skończeniu miesiąca? (Chociaż i tak jest najdelikatniejszy na rynku.) Ja dawałam 2-3 razy dziennie, dawki według ulotki.

ja dawalam przed jedzenie. kup sobie butle dr browna z odpowietrznikiem. mala kosztuje okolo 25 zł w akpolu. jest super. ja dla malego kupilam i kolki sie skonczyły i była wielka roznica w jego zachowaniu oczywiscie na dobre rzecz ujmujac.

dajesz przed kazdym jedzeniem, jedna dawke (0.5ml) albo 2 - 1mL. nie ma ograniczenia ile razy ani wieku.

musisz byc systematyczna bo to dziala podawane regolarnie.

u nas dziala swietnie, bardzo polecam

A ktoś stosował infacol tylko w przypadkach gdy coś zaczynało się dziać ?

Ja stosowałam infacol tylko gdy zaczynała się kolka i nie pomagało. Przeszliśmy na debridat-tylko nie wiem od którego mca go podawałam... debridat trzeba podawać regularnie 3 razy dziennie w określonych odstępach i juz po pierwszym dniu była poprawa, po 2 zapomniałam już co to kolka a moja miała okropne kolki od 18-24 krzyk w niebogłosy i nie pomagały żadne "domowe" sposoby. Kupiliśmy też butelkę dr brown's i polecam jak forumka wyżej :) być może maluszek ma dużo gazów kładź go często na brzuszku :)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?