Inseminacja bez stymulacji jajeczkowania?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam

Mam pytanie, czy któraś z Was miała zabieg inseminacji na cyklu naturalnym, bez stymulacji owulacji? Bo z tego, co czytam to raczej praktykuje się z wcześniejszą stymulacją. W moim przypadku nie ma określonej przyczyny niepłodności (dobre wyniki moje i męża), ale lekarz zasugerował inseminację ze względu na moje tyłozgięcie macicy i "krętą" szyjkę. Trochę się obawiam takiej stymulacji, bo bliźniaki, to nie jest opcja o której marzę ;) Z drugiej strony nie chcę obniżać szans na powodzenie do minimum.

Drugie pytanie- jak to wszystko wygląda od strony technicznej? Przychodzimy z mężem na umówioną godzine, on idzie "do pokoiku" i od razu zabieg? Czy może jest opcja z oddaniem nasienia wczesniej ? (do badania można przynieść w pojemniku jałowym nasienie oddane w domu). Może ktoś się podzieli swoimi doświaczeniami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Inseminacja bez stymulacji jajeczkowania?

Ja miałam na cyklu naturalnym. Wyszło więc trzeba być dobrej myśli

dzięki za odpowiedź. a za którym podejściem się udało? robiłas może w invikcie?

Tak w invikcie. Za 2 się udalo

zachęcam do oglądniecia filmiku o stymulacji owulacji, seminogramie i staraniach o ciąże. fajnie ta dziewczyna o tym opowiada https://www.youtube.com/watch?v=jVRcSdOcDWA

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...