Instruktor fitness - gdzie najlepiej ?

Zastanawiam się nad zrobieniem kursu instruktora fitness jednak przeglądając oferty można dostać oczopląsu ;)
Może jest ktoś w stanie polecić jakąś szkołę w 3city a może nawet poza.

Jeśli owa osóbka się znajdzie to bardzo proszę o informację, co akurat tę szkołę wyróżnia od innych a za wszelkie dodatkowe wskazówki związane z kursem, zajęciami i dyplomem będę bardzo wdzięczna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Instruktor fitness - gdzie najlepiej ?

Wydaje mi się, że moja znajoma robiła kurs instruktora w Tiger w Gdańsku. Ale są też w Rumi teraz. Sprawdź w ich ofercie. :)))

Na pewno sprawdzę, dzięki

A może ktoś jeszcze miał do czynienia z powyższym tematem ?

A więcej nikt nic w temacie nie wie ?

Polecamhttp://www.faschool.pl/szkolenia/szkolenia/

Moja koleżanka robiła w http://www.4fit.pl w Pruszczu Gdańskim kurs instruktora i potem inne rozszerzenia i jest bardzo zadowolona.
Oczywiście pracuje w zawodzie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki, na pewno sprawdzę oba kursy :)

Gdyby jeszcze ktoś coś wiedział w temacie będę wdzięczna za informacje. Podstawy można wyczytać w internecie, jednak mają się one nijak do tego, co się przeżyło na własnej skórze.
W większości szkół zajęcia zaczynają się jesienią więc mam jeszcze chwilę na analizę każdej wskazówki czy podpowiedzi. Może jeszcze ktoś robił kurs instruktora ?

A ja polecam szkołę IFAA ! właśnie kończę tam kurs, mają dużą ofertę jeśli chodzi o późniejsze szkolenia i bardzo dobrych i profesjonalnych i zdecydowanie doświadczonych prowadzących. - czego brakuje w niektórych szkołach. więc jak masz wybierać dawaj do IFAA ;)

A które szkolenie robisz ? Mnie interesuje stricte zumba jednak widzę, że musiałabym wybrać coś pochodnego

jeśli chodzi o zumbę to nie wiem.
ja robię obecnie aerobik i step i wzmacnianie ;)

a zumby w IFAA nie ma ;(

po samym szkoleniu możesz tylko uczyć zumby.

Szkolenia Zumba Fitness: http://www.zumba.com/en-US/trainings/basic1

Myślę, że sam kurs moze okazać sie niewystarczający ale ciekawym rozwiązaniem jest skończenie szkoły uzupełniającej, słyszałam bardzo dobre opinie o rocznej szkole "żak", ktoś z Was był tam może słuchaczem ?

Ja skończyłam AWF ale brakowało mi kursu, szczerze wybrałam kurs najtańszy bo zależało mi głównie na dyplomie... i poszłam do żaka...zapisałam się w Gdyni po jakiś zniżkach płaciłam chyba 60 parę złotych no i wydawało mi się, że za taki grosze poziomu nie ma się co spodziewać, a tu jednak wielkie zaskoczenie, bardzo fajni ludzie i kadra z wyższej półki sporo się nauczyłam! i teraz pracuje Pure...

Inne tematy z forum

Bieganie zimą (20 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. (3 odpowiedzi)

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. Ja stosuję " oddychające " powłoki hydrofobowe...

Suplementy sportowe (6 odpowiedzi)

Dzień dobry. Mój partner i ja planujemy nabrać czystej masy, a następnie zająć się rzeźbieniem...