Invicta ubezpieczenie medyczne - jakie?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam,

Mam do was pytanie, jakich firm ubezpieczenie medyczne honoruje INVICTA?

Może któraś z was ma, jeśli możecie dodatkowo napisać ile płacicie miesięcznie, będę bardzo wdzięczna :)

Z góry dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Invicta ubezpieczenie medyczne - jakie?

Wejdź na
http://dobra-polisa.pomorskie.pl/kalkulacja-zdrowotne#
Invicta jest dostępna dla wszystkich pakietów, oprócz pierwszych dwóch (CP i CC).
Ale muszę Cię (być może) zmartwić:
Żadne ze znanych mi ubezpieczeń medycznych nie pokrywa badań i zabiegów związanych z leczeniem bezpłodności.
Być może występuje to w jakichś pakietach VIP-owskich - ale na rynku się z tym nie spotkałem.

Medica ma w ofercie swoich placówek Invicte
http://www.medicapolska.pl/

Dzięki za info!

Mnie interesują tylko same wizyty.

Mam już ubezpieczenie medyczne, pełen pakiet za które płaci mi firma, ale ono nie obejmuje Invicty. I tak sobie pomyślałam, że na same wizyty do nich wykupiłabym sobie pakiet indywidualny i tak tam chodzę, a wszystkie zlecone badania robię w swissmedzie z ubezpieczenia z pracy.

Tak kombinuje :)

Stad moje pytanie, bo nawet przy składce 100zl/mc, a jestem w invikcie przeważnie 2-3 razy w miesiącu to mi się opłaca.

ja tez polecam medica-polska - płace 150 zł, a chodzę do invicty do gina i endokrynologa plus badania - nawet te podstawowe typu morfo, tsh, ft4... Byłam juz wieeelleeee razy umawiana przez medice wiec moge smiało polecić :)

luxtorpeda, a który konkretnie masz pakiet??

Ja mam w pracy SIGNAL IDUNA i ino obejmuje Invicte

--> EWCIS

a to dziwne, bo ja też mam signal iduna i invicty nie obejmuje...

dzwoniłam do nich i powiedzieli, że mają podpisaną umowę tylko z jedną firmą budowlana, nazwy nie pamiętam, moze akurat to ta Twoja firma?

W każdym razie już zgłosiłam u siebie, żeby sprawdzili co i jak z naszym pakietem i ewentualnie go rozszerzyli, bo Invicta z signal iduna odnowiła umowę jakiś miesiąc temu dopiero.

Tup - mam "rozszerzony - BASiC" - tak sie nazywa, ale to chyba jest ten najtańszy wariant. On kosztuje choba 140 zł, ale mam podniesioną składkę ze względu na przewlekłą chorobę tj niedoczynność tarczycy. Z tego co pamietam, "zwyżka" za choroby przewlekłe to max 30% składki wyjściowej.

Aha :) Czyli jeśli choruję przewlekle to muszę dodatkowo dopłacać do tego wariantu? Też mam niedoczynność tarczycy i cukrzycę II stopnia.

tup, no niestety, liczą sobie wiecej jesli masz przewlekłe. Na ich stronie mozesz uzupełnić formularz to wtedy informują ile wyszła by składka , wtedy mozesz sie zdecydować czy Cię to interesuje. Dla mnie to było zbawienie - teraz jestem w ciązy wiec co miesiąc co najmniej jedna wizyta gin+endo+badania tarczyca/hiv/toxo/.hbs/morfo..... , a przed ciązą robiam dużo badań - ok polowa poszła przez medice, a czasem jedno (!) potrafiło kosztować ponad 100zł. Szczerze mówiąc to masakra z tymi cenami, i jeszcze wiekszość nie jest refundowana przez nfz (nie wspominając ze dostac sie do endo na nfz to jakis kosmos..ani razu mi sie nie udało)

Zobacz https://kancelaria-domena.pl/co-oferuja-pakiety-ubezpieczen-lekarskich-oc/ dobra decyzja.

Inne tematy z forum

Dowód dla dziecka czy paszport w krajach UE?? (24 odpowiedzi)

Dla dziecka 1,5 letniego potrzebny jest dowód czy paszport podróżując po UE?? Niby nie ma nic -...

Przeprowadzka- jaka firma? (41 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)