Izolowanie ludzi i zamykanie sklepów i usług doprowadzi kraj do zapaści

Obecne bezsensowne izolowanie wszystkich ludzi i przymusowe zamykanie sklepów i usług doprowadzi nasz kraj w kilka tygodni do zapaści a w najlepszym wypadku do dwucyfrowej inflacji. Izolacja powinna być wyłącznie dla osób z grupy ryzyka, reszta powinna normalnie pracować i przede wszystkim, mieć możliwość wykonywać ta pracę!

Czekają nas naprawdę ciężkie czasy i te działania rządu które teraz chwalicie odbija się na was na nas wszystkich. No ale oczywiście politycy powiedzą że winny będzie wirus..

Niestety politycy dali się ponieść emocjom i teraz są dwie opcje,

1. za 2-3 tyg zlikwidują zakazy handlu, przywrócą ruch graniczny, naukę w szkołach, bezsensowne kwarantanny, co oznacza powrót do życia w szczycie zachorowań.
2. Iść w zaparte i izolować wszystkich dalej to będziemy mieli katastrofę gospodarczą, ogromną inflację, recesję,policjantów, szpitale, strażaków w kwarantannie i dużą część społeczeństwa skończy na ulicy albo w grobie, tylko wtedy już nikt im nie pomoże.

Trzeba jak najszybciej przywrócić normalne funkcjonowanie, znieść zakay, izolacje. Należy zaopiekować się ludźmi z grupy ryzyka, ich poddać już teraz izolacji i zapewnić im środki do życia.

Apeluje, nie panikujmy, myślmy rozsądnie, wszyscy chcemy żeby jak najwięcej ludzi przeżyło i nie straciło ani zdrowia ani środków do życia.
popieram tę opinię 274 nie zgadzam się z tą opinią 466

nie widzisz że to podpucha? :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Albo wykupić wycieczkę do Włoch, są dobre ceny, przeciez nie ma co panikować.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 8

Gdzie ten komis? :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kolejny geniusz wskazujący na wariant włoski
Super
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

Spokojnie, ceny pójdą w dół a nie w górę.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie panikuj, zalecam CI węgiel albo stoperan i rozwolnienie będzie wstrzymane ;-)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ja wyjamuje 3 lokale, za każdy biorę około 10-12 000 miesięcznie, dogadałem się że w tym i raczej też w przyszłym miesiącu najemcy mają mi zapłacić po 1000 pln brutto + opłaty. Trzeba umieć się dogadać, jezeli ktoś tego nie rozumie, to znaczy że nie nadaje się do robienia interesów.
popieram tę opinię 161 nie zgadzam się z tą opinią 6

To prawda jeszcze Włosi i Hiszpanie ufff dobrze że ktoś w europie normalnie myśli
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

Podobną mam sytuację, tylko różnica jest taka że kilka miesięcy temu otworzyłem działalność, którą muszę teraz zamknąć. Oszczędności wystarczą mi na około miesiąc czasu a później albo się poprawia albo mam gdzieś to wszystko. Wynajmujący nie podaruje mi czynszu, a przecież mam jeszcze rodzinę na utrzymaniu.
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Izolowanie ludzi i zamykanie sklepów i usług doprowadzi kraj do zapaści

Tylko totalny imbecyl może napisać :"bezsensowne izolowanie"!!!!!
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 25

Myślę, że masz gorączkę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 15

Uff, jeszcze są ludzie normalnie myślący. Pozdrawiam zdrowy rozsadek
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 9

To wskaż tych z grupy ryzyka. Wirus siedzi sobie na ramionach i mówi "a kuku - tu jestem"? Najpierw trzeba by wszystkich równocześnie przetestować i wtedy wydzielić nosicieli/zakażonych od zdrowej reszty. Już dawno nie są grupą ryzyka tylko przyjezdni, bo ci, co przyjechali i roznosili wirusa, już dawno zainfekowali pozostałych.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dziś byłem u kolegi który prowadzi komis samochodowy, powiedział ze auta które stoja po 50 000 od reki sprzeda teraz za 35 000, zbliża się niezła fala.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

A możesz wytłumaczyć co to wg ciebie znaczy depresja?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

Myślę że warto żebyście rozważyli wyjazd do Włoch, Hiszpanii lub ewentualnie Wielkiej Brytanii, tam własnie robią to co proponujecie, co.. co... nie dosłyszałem....?
popieram tę opinię 137 nie zgadzam się z tą opinią 30

Niektórzy myslą że to pauza w grze i za miesiąc wszystko będzie tak jak na początku roku. Nie będzie jest pandemia na całym świecie, zostały zerwane łańcuchy dostaw ludzie umierają w przyroście logarytmicznym mimo, że większość siedzi już w domach. Nie ma na to lekarstwa więc musimy większość na to zachorować to co robi nasz rząd to rozciągnięcie tego w czasie. Ten wirus już nie zniknie. chodzi tylko o to żeby nie wszyscy na raz zachorowali bo bez sensu umrze setki tysięcy ludzi, których w normalnych warunkach można było by uratować. Policz sobie 2,6% z 38 milionów to jest milion
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 21

Masz rację to się zakończy większą depresją niż w 1929 . Do szaraków to jeszcze nie dociera :-)
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 9

Powariowałeś???!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 16

Trzeba brać przykład z tych krajów którym się udało, jak Chiny, Korea, czy Taiwan, najpierw trzeba spowolnić rozwój wirusa a potem otworzyć szkoły i zakłady, ale przyjezdnych wysyłać na własny koszt na 14 dniową kwarantannę tak jak się to robi w powyższych krajach. Przykład Wloch to zupełna odwrotnośc a to własnie proponujesz.
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 12

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...