Jajka wiejskie

Mam na sprzedaż jajka wiejskie 90gr.sztuka i kury rosołowe
Zainteresowanych proszę o kontakt 505949530
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jajka wiejskie

Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oszalales chyba. 90gr za sztukę? Inni gospodarze maja taniej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jesteście niesamowici, do wszystkiego się potraficie przyczepić. Przecież jest tzw. wolny rynek - cena Ci się nie podoba, to nie kupuj i po problemie. Idź do innych rolników, nikt Ciebie nie zmusza do zakupu drogich jajek.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Np gdzie? Na rolniczej w czerwcu kupowałam po 1zl..

Na rolniczej nie polecam bo te jaka mają tyle holesterolu co właściciel
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

One mają tyle ,,holesterolu" co twoja ortografia.

Z tego co wiem wszyscy w koło mają po 1 zł. A tu masz po 90gr.sztuka i z dostawą do domu. Dzwonisz i popołudniu masz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakos w te ekologiczne jajka nie wierze. Moja sasiadka tez takowe sprzedaje, jej kurnik ma podlaczony komin, w ktorym dzien w dzien spalane sa plastikowe butelki. Smrod na cala okolice, a te kurki to wdychaja i znosza te zlote jajka. Dziekuje szczerze, ale jajek od gospodarzy nie kupie, bo wszyscy pala plastik i truja na wokol!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

0.90 gr bo to kaszubskie kury znoszą jajka
Maja czarne podniebienie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Powiem wam jak robią to miejscowi kaszubi.

Podjeżdżam autem na tablicach GD:
jajka po 1zł ( słabe - rozbijasz w domu i widzisz że dziwne kolory- białko też niespójne)

po dłuższym czasie.....
Podjeżdżam innym autem ( ubrany po wiejsku) na tablicach GKA:
psioczę na tych co się wprowadzają z miasta, narzekam, rozmawiam z tą kobieta co sprzedaje jajka ( w piwnicy domu).
jajka po 70gr ( a kobita mówi- te są lepsze i wyciąga z dołu całą kuwetę jaj. Pytam : a tamte ? Te nie, one są już długo.

Resztę sobie dopiszcie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jestem ciekaw kto to taki takie jaja ser robi.

A potem spadasz z krzesla z podniety idioto. Moze masz w swojej stajni samochodowej auto z rej.ww i kr...... i tak wlasnie reprezentujesz gatunek przyjezdnych
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupuję wiejskie jajka po 1zł za sztukę. Chyba za dużo z tego co czytam :( W Baninie od rolnika.

Rowniez kupuje po 1zl od rolnika z banina od dluzszego czasu. Cena ok wiem co kupuje, w sklepach jajka od kur z wolnego wybiegu i nawet po 1,2zl a czy na pewno sa takie i jak karmione? Tam to masowka liczy sie wydajnosc wiec faszeruja nioski niewiadomo czym a potem my to jemy. A tak widze ze kurka biega sobie w obejsciu i wiem ze nie ma tam az tyle chemi. Wiec mysle ze cena jest adekwatna do wyrobu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również karmię kury paszą własnej produkcji czyli zboże kukurydza. Ziemniaki parzone marchewka buraczki. I dowożę jajka do klijenta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podjechałem tym samym autem po zmianie tablic.

Może ty jesteś sprzedawcą , ale napisałem normalnie jak to wyglądałem.

Nie obrażaj mnie, pisząc do mnie idioto. Zdaje sobie sprawę że tak wołaliście na siebie w domu jak byłeś mały i pewnie dalej tak robisz w swoim domu..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo tylko idiota moze pisac takie bzdury. I nie wymyslaj tanich bajek,bo szukasz hejtu na tutejszych gospodarzy. I nie jestem sprzedawca ,a w domu to mnie uczyli nie kłamać i nie zmyslac tak obludnych historyjek dla jakis swoich chorych ambicji. A idiota zawsze pozostanie IDIOTĄ.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to brawo. Widać że jesteś idiota. Bo poruszałeś się autem z nieważnymi tablicami rej tak jak jest to zapisane w ustawie ministerstwa infrastruktury z dn 22 lipca 2002r. I z drugiej strony żal mi Ciebie że zmieniasz tablice by zaoszczędzić 30gr. Osobiście bym się wstydził.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A rachunek wystawiasz? Masz podpisana umowę na sprzedaż zgodnie z nową ustawą o sprzedaży towarów przez rolników ? A badasz ściółkę na obecność salmoneli? Kończy się samowola, ja żeby sprzedawać majtki w sklepie mam działalność i płace podatki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

bujaj sie konfidencie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do niekradnij: możesz przedstawić mi takową ustawę w której mowa o umowach z nabywcą? Tj nie będącym podmiotem gospodarczym. A o badaniu ściółki to jakaś kpina. Dowiedz się w jakim celu odbywa się badanie stada i dlaczego. I wtedy wypowiadaj się na forum. Do mieszkaniec: jak masz problem że kupiłeś jajka po 1zł to po co tam wracałeś, najwidoczniej Ci zasmakowały. A jak nie, to idź do biedronki i po sprawie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bartosz popieram a ty NIEKRADNIJ idz donieś na starsza pania ,że wiejskie jaka sprzedaje.Wszystko Wam przeszkadza, człowieku zyj i daj innym zyć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiście umowa jest konieczna jedynie jeżeli jesteś posrednikiem czyli takie jajka sprzedajesz np. Pani do sklepu lub Panu, k tory sprzedaje je z samochodu.jeżeli chodzi o badanie ściółki to z doświadczenia wiem, że prywatne osoby tj rolnicy niektórzy badają ściółkę dla własnego i nabywcy bezpieczeństwa a badanie jest tanie i robi to sanepid. Co reszty polecam stronę http://www.kowr.gov.pl tam jest to dokładnie opisane. A ja tylko pytam i g.... mnie obchodzi kto jak i co kupuje. Ja kupuje badane bezpośrednio od rolnika.

Bartosz - to było jakiś czas temu.
Nie zakładałem tablic, tylko to było zaraz po przeprowadzce, a auto później zarejestrowałem w Kartuzach.....

troszkę wysiłku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przykro mi że Niekradnij nie potrafisz odpowiedzieć na zadane pytanie. Bo wypowiadałaś się jak byś miała ustawy i prowadzenie hodowli w małym palcu. Myślę że gdzieś, coś usłyszałaś i chciałaś się wymądrzać. W taki oto sposób powstają plotki. Więc proszę jeśli ktoś nie ma pojęcia na jakiś temat to poprostu niech się nie wypowiada i nie oczernia ludzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo to tacy zawistni ludzie. Panisko , uwazaj bo ktos kur.....wa kokosy zbija na tych jajkach oby nie zarabiał więcej od Ciebie. Donieś jeszcze na babine ,że pietruszka na targu handluje.

taka wojna a tu tylko jajka chcą sprzedać....ogarnijcie się ludzie

Hahaha. Te wypowiedzi są lepsze niz nie jeden kabaret :D Normalnie az sie usmialem :D Jakie Wy ludzie macie problemy to sie w glowie nie miesci :D

Nie jestem zawistna i tylko pytałam. A nie odpowiadam na czas bo nie śledzę tego tematu. Miłego dnia i sprzedawajcie sobie i kupujcie co chcecie- na zdrowie

do Niekradnij idz juz babo te gacie sprzedawać lepiej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czytam te komentarze o jajkach i se mysle jacy idioci tu mieszkaja .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ozuma prawda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Se myślę, prawda, że jacy idioci tu mieszkają.

Czy jest możliwość zakupu na miejscu jak tak to poproszę o wskazanie dojazdu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

alarm (42 odpowiedzi)

Cześć wszystkim :) Macie kogoś dobrego kto montuje domowe systemy alarmowe?

Hocki klocki (110 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

Mega Mocni Banino (3 odpowiedzi)

czy to prawda, ze taras w tym przedszkolu będzie na dachu? czyli dzieci w pełnym słońcu na...