Jak pracownicy oczerniają firmy w internecie

http://biznes.onet.pl/jak-pracownicy-oczerniaja-firmy-w-internecie,18563,5020853,1,news-detal
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Jak pracownicy oczerniają firmy w internecie

Zawsze są dwie strony medalu - są firmy, które skandalicznie traktują pracowników i dobrze, że takie opinie pojawiają się w sieci. Z drugiej strony rozumiem, że są też sytuacje, gdzie sfrustrowany czy zwolniony pracownik próbuje się zemścić i narobić szkody firmie. Cóż, takie uroki pracy z ludźmi i "wolnego" internetu ;)

Natomiast warto zwrócić uwagę na ostatni akapit na pierwszej stronie - dotyczący informowania osób biorących udział w rekrutacji o jej zakończeniu i ewentualnym wytłumaczeniu, dlaczego kandydat nie został wybrany. W swoim dotychczasowym "życiorysie" pracy szukałam kilkakrotnie, w sumie szacuję wysłanych kilkaset CV.. Z czego RAZ mi się zdarzyło, że Pan zadzwonił po przeprowadzonej rozmowie kwalifikacyjnej z informacją, że wybrał kogoś innego i podał powód, dlaczego nie mnie. Przypuszczam, że to dlatego, iż Pan był innej narodowości i reprezentował zagraniczną firmę. Dwa razy zdarzyło się dostać maila z informacją o zakończonej rekrutacji. Jednym słowem żenada.

Czy tak trudno jest wysłać chociażby korespondencje seryjną z krótkim zdaniem "Rekrutacja została zakończona, dziękujemy za zgłoszenie"? Wydaje mi się, że nie. Ja traktuję aplikowanie do pracy poważnie i tego samego oczekuje od potencjalnego pracodawcy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto też zwrócić uwagę na ostatni akapit.
"- Niestety Pracodawców, którzy grają fair z pracownikami i kandydatami, ciągle jest w Polsce zbyt mało, ale to jest cel, do którego warto dążyć. I najlepiej uzasadnia to rachunek ekonomiczny. Bycie rzetelnym pracodawcą, w dalszej perspektywie po prostu podnosi rentowność firmy uświadamia Artur Ragan z Work Express."

Z resztą ten wątek już był Halewiczu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale niektórzy nie oczerniają firm, np.

http://www.dziennikbaltycki.pl/tag/impel-uck.html

http://cia.media.pl/niewolnice_ze_szpitalnej_izby

http://cia.media.pl/impel_praca_niczego_nie_warta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

IMPEL to firma-porażka i w mojej ocenie jest na równi pochyłej.

impel nie impel nie oni jedni i nie ostatni na tym świecie

Hal firma porazka syf złodzieje ale ma się dobrze wrecz jeszcze lepiej
znasz ich?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znam :/

ja tez mam tam kumpla menagera wiem jak kradną

czy to taka straszna strasznosc? ja na 10 firm w ktorych pracowalam w PL w 7 nie mialam umowy lub byla to smieciowka, moi znajomi w biurach projektowych itp maja na reke po 4-5 k ale w umowei najnizsza...

smiech na sali, Halewicz tu sie lepiej wez za robote a nie opier**sz sie na forum :) pewnie ludzie na Ciebie za grosze zapierniczaja i tyle. Kiedys sie skonczy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

przeciez tłumacze Halewicz jest tu za kase
czy mam to przeliterować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA (33 odpowiedzi)

Witam Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym...

Opinie o Crist Gdynia (13 odpowiedzi)

Jak się tam pracuje ,jaka atmosfera?

Wieczni poszukiwacze pracownika (315 odpowiedzi)

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się...