Jak przykleić kwiatki?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam serdecznie, czy macie jakieś doświadczenia lub pomysły jak przykleić kawiatki do samochodu (takie male margaretki co kawałek) żeby nie zniszczyć samochodu? Będę wdzięczna za pomoc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak przykleić kwiatki?

w papierniczym można kupić pojemniczki z taką la plasteliną, na którą się klei różne rzeczy, uzywam tego w szkole gdy dekorujemy z dziećmi sale, ale nie zwróciłam uwagi na nazwę, ale jak się zapytasz w sklepie to napewno będą wiedzieli, a czytałam też na forum, że jedna dziewczyna kleiła w ten sposób kwiaty do samochodu, żeby nie zniszczyć karoserii

dzieki poszukam, bo pani w sklepei gdzie to kupowałam poinformowała mnie, ze najlepiej na zwykła plastelinę albo modelinę. Ale modelina przeciez zasycha na amen i samochód byłby cały zasyfiony, od zwykłej plasteliny też.

Hej, ta niby plastelina nazywa sie blue tap (lub tab, nie pamietam dokladnie). Sprzedawane sa niebieskie i zolte. Mozna to przyklejac do roznych powierzchni i nie zostawia sladow. Uzywam juz dosyc dlugo i jestem zadowolona, ale nie wiem czy to sie nadaje do kwiatkow.
Pozdrawiam

sisi - to ty tez "belferzysz"????? ;))) Szkoda ze sie nie spotkalysmy bo mialybysmy wspolne tematy ;) (oprocz wspolnej daty slubu :)))

A ta niby plastelina to "Blue tack" sie nazywa czy jakos tak...

dziewczyny, a czego uczycie? :-)

Blue TAG, dziewczyny :-)
to taka gumka stosowana czesto na szkoleniach do mocowania na scianach "pomocy naukowych"

wiem ze kwiatki na samochód wogóle wszelkie dekoracje przykleja sie na glinkę florystyczną!! to jest taka plastelinka ktora schodzi bez problemu z lakieru:) jednak nie wiem czy mozna to kupic normalnie w kwiaciarni, chyba ze bedzie mila pani kwiaciarka i odsprzeda kawaleczek.A jesli nie to na pewno mozna kupic na RENKU lub na gieldzie kwiatowej pozdrawiam cieplutko

super, dzisiaj wyruszam na poszukiwania. Dzieki Wam wszystkim!!

Olga a ty też? :)
O ile dobrze pamietam slub mamy 23 lipca obie i jeszcze uczymy :D
Uczę fizyki i informatyki

sisi - a ja maluszki ucze :))))
Jeszcze tylko 3 tygodnie :))))))))))

No fakt - pokrecilam nazwe tej "plasteliny" ;)

Ja próbowałam z margaretkami, ale nie polecam, normalnie na tasme dwustronna , tylko ze po paru godzinach samochod nie wyglada za ciekawie, i zrezygnowalismy

a ja tez myslałam o margaretkach, amoże goździki będą się nadawać??
wciąż myślę nad zestawem kwaitków do czerwonego autka, a ostatnio pomyslałam nawet o sztucznych :)

My kupujemy sztuczne margaretki na autko, wyglądaja fajnie i na pewno nic się z nimi nie stanie! ;))

Hejka
MOnia a gdzie kupowałaś i za ile, a może będziesz chciała odsprzedać - mam ślub 23 lipca

halloo sisi! Kupowaliśmy w małym sklepiku z dekoracjami ślubnymi w Orłowie, na przeciwko małej poczty, która mieści się przed "Klifem"!To znaczy przed Klifem jeśli jedziesz z Gdyni do Sopotu ;) Na samochód wystarczą 2 paczki a jedna z tego co pamiętam kosztuje 24 zeta ;) Tam są też kokardki na klamki z małą margaretką w środku - ta sama cena (na wszystkie klamki)! Niestety nie odsprzedaję bo już "zajęte" ;)) papatki

hej sisi. Ja jadnak polecam Ci zakupy internetowe jest kilka firm do wyboru 48 sztuk margaretek za 23zł dostaniesz w firmie krystian,oprócz margaretek maja też różyczki duze i małe.Wczoraj odwiedziłam sklep w Orłowie na przeciwko poczty i nie polecam,pani nawet miła można dostać rózne rzeczy ale dzwonki bibułowe które kupisz od firmy na internecie to kwestia od12.80 do 20zł a tam 24.60.Przesada naprawde.Pozatym maja balony i dekoracje na samochody,balony i piękne stroiki do kościoła których niestety nie wypozyczaja tylko sprzedaja a kogo stać na kupienie kilku czy kilkunastu stroików.Po balony bedę się wybierała jednak do godana lub zamówię przez internet bo całe trójmiasto zaopatruje się u nich pod względem sklepów które później narzucaja marże. Papatki.......

niech ktos powie w koncu prawde to nie sa margaretki a chryzantemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiktoria napisał(a):

> hej sisi. Ja jadnak polecam Ci zakupy internetowe jest kilka
> firm do wyboru 48 sztuk margaretek za 23zł dostaniesz w firmie
> krystian,oprócz margaretek .....

ja kupiłam margaretki (chyba jest ich 100) za 3-4 zł! na renku... :-)

Dzięki za odpowiedzi dziewczyny :)
Zajrzę na allegro - może coś znajdę :)

HYMMM
uważajcie na taką plastelinę samoprzylepną bo ona odpada. mojej kuzynce wszystko odpadło jak jechaliśmy to raz a dwa poźniej musiałam rozpuszczalnikiem myć, żeby ślady po tym zeszły:(