Witam serdecznie, czy macie jakieś doświadczenia lub pomysły jak przykleić kawiatki do samochodu (takie male margaretki co kawałek) żeby nie zniszczyć samochodu? Będę wdzięczna za pomoc...
00
Re: Jak przykleić kwiatki?
~sisi
(20 lat temu)
w papierniczym można kupić pojemniczki z taką la plasteliną, na którą się klei różne rzeczy, uzywam tego w szkole gdy dekorujemy z dziećmi sale, ale nie zwróciłam uwagi na nazwę, ale jak się zapytasz w sklepie to napewno będą wiedzieli, a czytałam też na forum, że jedna dziewczyna kleiła w ten sposób kwiaty do samochodu, żeby nie zniszczyć karoserii
00
~hania
(20 lat temu)
dzieki poszukam, bo pani w sklepei gdzie to kupowałam poinformowała mnie, ze najlepiej na zwykła plastelinę albo modelinę. Ale modelina przeciez zasycha na amen i samochód byłby cały zasyfiony, od zwykłej plasteliny też.
00
~Aro83
(20 lat temu)
Hej, ta niby plastelina nazywa sie blue tap (lub tab, nie pamietam dokladnie). Sprzedawane sa niebieskie i zolte. Mozna to przyklejac do roznych powierzchni i nie zostawia sladow. Uzywam juz dosyc dlugo i jestem zadowolona, ale nie wiem czy to sie nadaje do kwiatkow.
Pozdrawiam
00
olga
(20 lat temu)
sisi - to ty tez "belferzysz"????? ;))) Szkoda ze sie nie spotkalysmy bo mialybysmy wspolne tematy ;) (oprocz wspolnej daty slubu :)))
A ta niby plastelina to "Blue tack" sie nazywa czy jakos tak...
00
alice_springs
(20 lat temu)
dziewczyny, a czego uczycie? :-)
00
elajza
(20 lat temu)
Blue TAG, dziewczyny :-)
to taka gumka stosowana czesto na szkoleniach do mocowania na scianach "pomocy naukowych"
00
~polinezja
(20 lat temu)
wiem ze kwiatki na samochód wogóle wszelkie dekoracje przykleja sie na glinkę florystyczną!! to jest taka plastelinka ktora schodzi bez problemu z lakieru:) jednak nie wiem czy mozna to kupic normalnie w kwiaciarni, chyba ze bedzie mila pani kwiaciarka i odsprzeda kawaleczek.A jesli nie to na pewno mozna kupic na RENKU lub na gieldzie kwiatowej pozdrawiam cieplutko
00
~hania
(20 lat temu)
super, dzisiaj wyruszam na poszukiwania. Dzieki Wam wszystkim!!
00
~sisi
(20 lat temu)
Olga a ty też? :)
O ile dobrze pamietam slub mamy 23 lipca obie i jeszcze uczymy :D
Uczę fizyki i informatyki
00
olga
(20 lat temu)
sisi - a ja maluszki ucze :))))
Jeszcze tylko 3 tygodnie :))))))))))
No fakt - pokrecilam nazwe tej "plasteliny" ;)
00
mycha
(20 lat temu)
Ja próbowałam z margaretkami, ale nie polecam, normalnie na tasme dwustronna , tylko ze po paru godzinach samochod nie wyglada za ciekawie, i zrezygnowalismy
00
~sisi
(20 lat temu)
a ja tez myslałam o margaretkach, amoże goździki będą się nadawać??
wciąż myślę nad zestawem kwaitków do czerwonego autka, a ostatnio pomyslałam nawet o sztucznych :)
00
Monia
(20 lat temu)
My kupujemy sztuczne margaretki na autko, wyglądaja fajnie i na pewno nic się z nimi nie stanie! ;))
00
~sisi
(20 lat temu)
Hejka
MOnia a gdzie kupowałaś i za ile, a może będziesz chciała odsprzedać - mam ślub 23 lipca
00
Monia
(20 lat temu)
halloo sisi! Kupowaliśmy w małym sklepiku z dekoracjami ślubnymi w Orłowie, na przeciwko małej poczty, która mieści się przed "Klifem"!To znaczy przed Klifem jeśli jedziesz z Gdyni do Sopotu ;) Na samochód wystarczą 2 paczki a jedna z tego co pamiętam kosztuje 24 zeta ;) Tam są też kokardki na klamki z małą margaretką w środku - ta sama cena (na wszystkie klamki)! Niestety nie odsprzedaję bo już "zajęte" ;)) papatki
00
~wiktoria
(20 lat temu)
hej sisi. Ja jadnak polecam Ci zakupy internetowe jest kilka firm do wyboru 48 sztuk margaretek za 23zł dostaniesz w firmie krystian,oprócz margaretek maja też różyczki duze i małe.Wczoraj odwiedziłam sklep w Orłowie na przeciwko poczty i nie polecam,pani nawet miła można dostać rózne rzeczy ale dzwonki bibułowe które kupisz od firmy na internecie to kwestia od12.80 do 20zł a tam 24.60.Przesada naprawde.Pozatym maja balony i dekoracje na samochody,balony i piękne stroiki do kościoła których niestety nie wypozyczaja tylko sprzedaja a kogo stać na kupienie kilku czy kilkunastu stroików.Po balony bedę się wybierała jednak do godana lub zamówię przez internet bo całe trójmiasto zaopatruje się u nich pod względem sklepów które później narzucaja marże. Papatki.......
00
~xyz
(20 lat temu)
niech ktos powie w koncu prawde to nie sa margaretki a chryzantemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
00
alice_springs
(20 lat temu)
wiktoria napisał(a):
> hej sisi. Ja jadnak polecam Ci zakupy internetowe jest kilka
> firm do wyboru 48 sztuk margaretek za 23zł dostaniesz w firmie
> krystian,oprócz margaretek .....
ja kupiłam margaretki (chyba jest ich 100) za 3-4 zł! na renku... :-)
00
~sisi
(20 lat temu)
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny :)
Zajrzę na allegro - może coś znajdę :)
00
MALENA
(20 lat temu)
HYMMM
uważajcie na taką plastelinę samoprzylepną bo ona odpada. mojej kuzynce wszystko odpadło jak jechaliśmy to raz a dwa poźniej musiałam rozpuszczalnikiem myć, żeby ślady po tym zeszły:(