Jak ratować niemowlaka - szukam chetnych na szkolenie

Dziewczyny, w innym wątku został poruszony temat ratowania niemowlaka w sytuacjach kiedy się zadławi, będzie miało bezdech itd.
Ja powiem szczerze, że nie wiem czy bym potrafiła ratować dziecko.

Ajeczka, dała namiary na przeszkolenie w PCK , może zbierzemy się w grupę osób (będzie taniej w większej ilości osób ) i pójdziemy na taki kurs ??

Kto byłby chętny ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak ratować niemowlaka - szukam chetnych na szkolenie

Natalio, jestem zapisana na 20 marca na szkolenie. Czy mogłabym poprosić o ponownego maila z dokładnymi informacjami :-))) Niestety do mojej poczty wdarł się błąd i gdzieś mi pożarł poprzedniego maila od Ciebie :-((( Byłabym bardzo wdzięczna :-))) dzieki wielkie :-))))

Dziękuję za szkolenie i poproszę o materiały - zuzia2604vp.pl

Ja również dziękuję za szkolenie i polecam wszystkim i proszę o materiały na meila Joanna21j@interia.pl pozdrawiam

Pani Natalio,

my z mężem tak na gorąco po dzisiejszym szkoleniu - dziękujemy za poukładanie w naszych głowach tak ważnej kwestii jakim jest bezpieczeństwo naszego dziecka :) uważamy że jest to wiedza bardzo bardzo potrzebna - chociażby do tego aby uniknąć paniki w najważniejszym momencie. Tak jak wiele moich przedmówczyń mam nadzieję że wiedza ta nigdy się nie przyda - niemniej jednak dzieciaczki są nieobliczalne i wszystkiego można się spodziewać ;)

Wszystkim zastanawiającym się polecam zajęcia u Pani Natalii - osoby bardzo sympatycznej i otwartej na wszelkie nasze pytania :)

Natalia, dopiero dotarłam tutaj ( my nadal w szpitalu )
Szkolenie super, wiele się dowiedziałam. Będzie mi dużo łatwiej teraz... Jeszcze raz dziękuję

termin to 23 i 23.03.2010r 17:30 przepraszam za błąd.
Pozdro Dawid T

A jednak było o nas. bogoosia napisała"Słuchajcie, wiem że babki ze szkoły rodzenia Dobry Początek w sklepie Mama i Ja organizowały ratownictwo, bo sama byłam na takich zajęciach. Prowadziło to 2 młodych kolesi z ratownictwa i naprawdę bardzo fajny kurs. Trwało około 2-3 godzin, razem z ćwiczeniami. Koszt od pary był 50zł. Może odezwać się o jakieś namiary na tych panów?

W necie jest stronka SR i tam maile i telefony położnych."
Ps bogoosia nasze nr tel sa na dyplomach :-)
Pozdro dla PCK
Najbliższy termin szkolenia to 13,26,03.2010r zapraszam chętnych do zaznajomienia sie z programem. Do otrzymaniana maila

Dawtur to nie było o Was, tylko o chłopakach z Grupy Ratownictwa Specjalnego PCK Trójmiasto (Filipie, Patryku i Januszu), do której należymy obie z Natalią.

przepraszam Larisa już wysyłam

natalia, ja nie dostałam maila, dorka1000@vp.pl
mam termin na jutro

Witam!
W związku z dużym zainteresowaniem, oraz chęcią zdobycia przez państwa wiedzy z zakresu udzielania pierwszej pomocy noworodkom, niemowlętom oraz dzieciom proponuje pomocną dłoń 
Nazywam się Dawid Turski wraz kolegą Zdzisławem Formella prowadzimy szkolenia z tematyki poruszonej w wątku.
Jesteśmy ratownikami medycznymi pracującymi w pogotowiu ratunkowym w Gdańsku oraz Pruszczu Gdańskim dysponującymi własnym sprzętem dydaktycznym w tym fantomami do nauki resuscytacji krążeniowo-oddechowej.
W codziennej misji dydaktycznej współpracujemy ze szkołami rodzenia na terenie Gdańska oraz Żukowa (gdzieś tam wyżej była o nas mowa jako chłopakach z ratownictwa)
Chętnych do zapoznania się z programem proszę o kontakt mailowy jak w profilu dawtur@o2.pl
Najbliższy termin 23 i 26 03.2010r godzina 17:30 grupa 12 lub 24(dwóch prowadzących) Zajęcia odbywają się we Wrzeszczu na terenie sklepu Mama i Ja.
Pozdrawiam Dawid T

Także jestem zainteresowana tym szkoleniem i poprosiłabym o więcej informacji na maila.

Witam

czy moge dostac plan szkolenia kwietniowego na maila jestem wstepnie zainteresowana

a.zagrodzka@gazeta.pl

Natalia, e-mail doszedł, dzieki

Drogie Panie i Panowie właśnie trafiłam na wasz temat, jestem żoną jednego z ratowników prowadzących zajęcia m.in w szkole rodzenia Mama i Ja.
Jeżeli jesteście zainteresowane szkoleniem podaję maila
milion@autograf.pl
pozdrawiam

Andiamka proszę o adres e-maila

Wysłałam maile proszę potwierdźcie jeśli otrzymacie;)

czy 17.04 to szkolenie przedpołudniowe, proszę o więcej informacji
basia_kl@o2.pl

NATALIA - tu "młoda mama" - dzięki za możliwość szkolenia 06.03. - mi jak najbardziej pasuje - proszę o info gdzie, o której itd.
mail to: aaana@wp.pl lub tel 668393010

Jak najbardziej nam pasuje - poproszę o bliższe informacje na temat miejsca i godziny :) będę razem z mężem :)

Inne tematy z forum

pomysł na ... biznes (14 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, szukam pomusłu na biznes z dofinansowania. Szykuje mi się wypowiedzenie z...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam