Re: Jak się mieszka na Chełmie w okolicach ul. Grabowskiego?
~mieszkanka
(12 lat temu)
Mieszkam od ok. roku na Chełmie niedaleko ul. Grabowskiego. Ja jestem mega zadowolona. Moje mieszkanie akurat jest tak umiejscowione, że nie słyszę żadnych chałasów ulicznych, jedynie samolot jak przelatuje - ale da się znieść. Miejscówka ogóle super, bo masz blisko na starówkę i na obwodnicę. Dojazd autobusami i tramwajami, które bardzo często kursują. Sklep na każdym rogu. Mam sprawdzony sklep mięsny "pod filarami" i nie tylko ja, bo dużo ludzi tam chodzi. Piekarni też jest kilka, tesco całodobowe. Jedynie brakuje mi sklepu rybnego takiego z różnymi sałatkami rybnymi, ale w tesco mają świeże ryby i tam kupuje. Jest biedrona, kawał dalej jak się jedzie na ujeśisko jeest netto i lidl. Biblioteka jest na dragana, jest basen, są korty tenisowe, wiem, że są szkoły, żłobki i przedszkola, ale nie mam dzieci więc nie orientuję się dokładnie w tych sprawach. za każdym blokiem są place zabaw dla dzieci, Jest przychodnia i blisko szpital wojewódzki Jest to komunistyczne osiedle - budynki z lat 70 i 80- tych, więc jest sporo ludzi starszych, ale przybywa coraz więcej młodych. Bez wahania polecam okolice Grabowskiego
2
1