Jak się miszka w Fikakowie?

Temat dostępny też na forum: Fikakowo Karwiny
Witam
Mam zamiar kupić wkrótce mieszkanie, między innymi na Fikakowie.
Czy mi ktoś udzielić jakiś informacji jak się mieszka na tym osiedlu ?
Pozytywne i negatywne strony tego osiedla, ludzi, budynków ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jak się miszka w Fikakowie?

Cześć. Ja niedawno przeprowadziłam się z Żabianki do Fikakowa właśnie. Mogę podzielić się pierwszymi wrażeniami. Generalnie jestem zadowolona, ale zależy oczywiście, kto czego szuka. Mi zależało na mieszkaniu w miarę nowym, nie chciałam dłużej mieszkać w starym bloczysku a na mieszkanie w stanie deweloperskim mnie nie było stać, wiec zamieszkałam w budynku z końca lat 90. Osiedle ok dużo sklepów, dyskonty i nie tylko, dobrze zaopatrzone, generalnie także spokój i cisza, bezpiecznie. Czego mi osobiście brakuje to terenów zielonych, spacerowych niedaleko domu. Oczywiście jest las (duży plus) ale muszę kawałek iść a na Żabiance miałam park i plażę bardzo blisko bloku. Minusem jest częsty kłopot ze znalezieniem miejsca parkingowego pod domem,generalnie bardzo dużo aut a teren wiadomo ograniczony. Polecam więc szukać mieszkania z miejscem postojowym. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajne osiedle. Lepiej wybierac budynki panoramy sa lepsze. Ludzie tez spoko, glownie 40 latkowie.

Mieszkam na Fikakowie od 10 lat i szczerze mogę polecić tą część Gdyni. Okolica spokojna i bezpieczna, dobra komunikacja (zarówno autobusowa/trolejbusowa, jak i wygodnie samochodem). Dużym plusem jest bezpośrednie sąsiedztwo lasu. Bardzo dobre zaopatrzenie pod kątem delikatesów, sklepików, piekarni itp.

Inne tematy z forum

koszty utrzymania domu a mieszkania (275 odpowiedzi)

Od dawna marzyliśmy z mężem, żeby wybudować niewielki domek. Jednak siostra i mama (obie już taki...

Rolety plisowane - elegancja i praktyczność! (4 odpowiedzi)

Zachęcam do odwiedzenia strony Plisso, gdzie znajdziesz bogaty asortyment rolet plisowanych. To...

Układanie paneli podłogowych! (34 odpowiedzi)

Witam! Solidna i tania ekipa ułoży panele podłogowe w Gdańsku lub okolicach. Cena za m2 15zł...