Jak się miszka w Fikakowie?

Temat dostępny też na forum: Fikakowo Karwiny
Witam
Mam zamiar kupić wkrótce mieszkanie, między innymi na Fikakowie.
Czy mi ktoś udzielić jakiś informacji jak się mieszka na tym osiedlu ?
Pozytywne i negatywne strony tego osiedla, ludzi, budynków ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jak się miszka w Fikakowie?

Cześć. Ja niedawno przeprowadziłam się z Żabianki do Fikakowa właśnie. Mogę podzielić się pierwszymi wrażeniami. Generalnie jestem zadowolona, ale zależy oczywiście, kto czego szuka. Mi zależało na mieszkaniu w miarę nowym, nie chciałam dłużej mieszkać w starym bloczysku a na mieszkanie w stanie deweloperskim mnie nie było stać, wiec zamieszkałam w budynku z końca lat 90. Osiedle ok dużo sklepów, dyskonty i nie tylko, dobrze zaopatrzone, generalnie także spokój i cisza, bezpiecznie. Czego mi osobiście brakuje to terenów zielonych, spacerowych niedaleko domu. Oczywiście jest las (duży plus) ale muszę kawałek iść a na Żabiance miałam park i plażę bardzo blisko bloku. Minusem jest częsty kłopot ze znalezieniem miejsca parkingowego pod domem,generalnie bardzo dużo aut a teren wiadomo ograniczony. Polecam więc szukać mieszkania z miejscem postojowym. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajne osiedle. Lepiej wybierac budynki panoramy sa lepsze. Ludzie tez spoko, glownie 40 latkowie.

Mieszkam na Fikakowie od 10 lat i szczerze mogę polecić tą część Gdyni. Okolica spokojna i bezpieczna, dobra komunikacja (zarówno autobusowa/trolejbusowa, jak i wygodnie samochodem). Dużym plusem jest bezpośrednie sąsiedztwo lasu. Bardzo dobre zaopatrzenie pod kątem delikatesów, sklepików, piekarni itp.

Inne tematy z forum

Folia na okna lustro weneckie (5 odpowiedzi)

Proszę o opinię wszystkich doświadczonych użytkowników tego rozwiązania. Czy folia dostępna...

meble na wymiar (11 odpowiedzi)

kto co poleci

Przegląd mieszkania (3 odpowiedzi)

Czy to prawda, że trzeba co kilka lat wykonywać przeglądy domów i mieszkań, aby w razie jakiejś...