Jak się pozbyć mrówek z balkonu

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
cholery oblazły mi dziś cały balkon, a na nim fotelik i kojec:(
boje się, że do mieszkania wejdą, a mieszkam na pierwszym piętrze, słyszałam rano jak sąsiad nade mną też je mordował od rana, ale on szczotką...
dzięki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak się pozbyć mrówek z balkonu

ja u babci na chodniku wysypałam sól kuchenną. spróbuj, moze pomoze. no i na pewno są środki chemiczne do walki z mrówkami, ale jak chcesz wystawić kojec to spróbuj najpierw solą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

kiedys byly takie odstarszacze w sprayu i w kostkach - jeden problem z nimi taki ze sasiedzi musieliby tez z nimi walczyc bo jak nei to szybko wroca ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

myśmy kupili trutkę na mrówki (nie pamiętam jakiej firmy) trutka umieszczona jest w taki a la kopcu - mrówki to wcinają wracają do mrowiska i zatruwają całe mrowisko - drastyczne ale skuteczne... myśmy mieli mrówki w kuchni i tak żeśmy się ich pozbyli...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

acha, ta sól to na zwykle, czarne mrówki. na faraonki nie wiem...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

z metod domowych: czasami pomaga wysypany proszek do prania na spodek

Gdy w kuchni pojawiły mi się mrówki (rzesze mrówek, które wieczorami robiły sobie ścieżki przez pół mieszkania), wówczas zaopatrzyłam się w ogrodniczym na pewien specyfik dla mrówek domowych. Mrówy wchodziły do pudełeczka i zanosiły trutkę do swojego gniazda. Aż zniknęły. Czyli zatruły królową.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

to są czarne mrówki podwórkowe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję proszek do pieczenia,naprawdę działa,u mnie w pracy było pełno mrówek,posypalam trochę i naprawdę zero mrówek ,polecam !!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

my mamy posypany cały parapet proszkiem do pieczenia właśnie;) troche pomaga. Do nas też dostają sie własnie te czarne z ogrodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak jak dziewczyny pisza proszek do pieczenia nam ostatnio do domu zaczely wchodzic, na całej drodze od mrowiska do domu wysypałam proszkiem do pieczenia po kilku dniach był spokoj, najlepiej jakbys znalazła ich gniazdo i tam tez nasypała. Pomaga
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

też miałam atak mrówek, wysypałam całą paczkę sody na ich "ścieżkach" nażarły się tego i padły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja w dekielku od słoiczka wlałam octu jabłkowego i się wyniosły.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U ans to pudeleczko gdzie wchodza mrowki nic nie dalo, za to od razu zniknely jak polozylismy taka kratke bialo-zielona

Ja mam ten sam problem, ocet, sól, proszek do pieczenie pomaga na dwa dni i cholery wracają na balkon ;/
Szlag mnie trafia jak je widzę, co rusz dokonuję mordu na nich, a starsza córka krzyczy, że mam ich nie mordować bo ze zdwojoną siłą wrócą po trupy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas pomogl spray BROS 007 na mrówki (kupilam w leroy merlin). Po jednym wypsikaniu calego balkonu zniknely na dobre

Tutaj masz cały spis różnych sposobów, może coś pomoże http://www.ogrodon.pl/domowe-sposoby-zwalczania-mrowek-komarow-pajakow-i-mszyc/

Proponuję wypróbować Protect z Best-Pest http://www.przydomu.pl Czynność można powtórzyć po kilku dniach.

Na faraonki ja mam niezawodny sposób: kupić w aptece kwas borny w proszku - potrzebna jedna łyżeczka, ugotować jajko na twardo , jak ostygnie to wyjąć żółtko i utrzeć z boraksem i to rozłożyć w miejscach gdzie chodzą mrówki

spróbujcie polac na parapetach plyn do naczyn fairy cytrynowy plus sol pomoglo

Jak problem jest duży, warto zwrócić się o pomoc specjalistów. Zobaczcie sobie ofertę dezynsekcji na stronie http://www.gzddd.pl/oferta/dezynsekcja.html firma ma duże doświadczenie w usuwaniu owadów, szkodników żywnościowych, likwidują gniazda owadów. Warto wziąć ich pod uwagę, cieszą się dobrymi opiniami.

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...