Jak skutecznie odbudować Polskę?

Odpowiedź jest teoretycznie prosta. Wybrać ludzi którzy chcą zeby obywatele żyli godnie i mieli pełną ochronę instytucji państwowych ktore za to odpowiadają. Niby nic a tak wiele. Czy jesteśmy w stanie połączyć polityków w walce o dobro Polski i Polaków. Czy w instytucjach państwowych można obsadzić stanowiska uczciwymi ludźmi? kto chce odłączyć się od unii? Obywatele tych krajów żyją godnie. Dlaczego nie chcemy przejąć ich standardów. Dlaczego nie chcemy żyć jak oni w kraju prawa a nie buty, korupcji i nienawiści. Są ludzie którym te standardy nie są na rękę ponieważ szkodzą ich interesom. Panstwo ma chronić swoich obywateli a nie patologie która morduje i wykańcza ludzi dla prywatnych interesów oraz powiązań. Tak niewiele i zarazem tak ogromne wymagania stawiam przed politykami oraz administracją państwową. Niestety to co w unii jest standardem u nas jest tylko pobożnym życzeniem. Kto zacznie zmiany? Nie walczmy z unią. Zyjmy tak jak oni.
Kto jest za?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Jak skutecznie odbudować Polskę?

ludzie mają to gdzieś jak jest tak jest i sie nie angażują bo tak łatwiej obsadzic stanowiska hahahha ok spadam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałam super dzień więc nie wkur...aj mnie tymi bzdetami.
Widziałeś " Dzień świra" (???)
Żyję pośród ludzi, których uważałam za Ludzi, tymczasem to cienie bez wyrazu, tchórzliwi krzykacze i złośliwe mendy, które zadowalają się egzystencją na poziomie geobiontów.
Wszystko jest tutaj na NIE i NIC nie można...

Ps
To właśnie największy błąd ... Osądzać innych wg siebie, własnych wartości, potrzeb, standardów.
Merkel może wreszcie to skumała (???)

... geobiontów.
Ooo, a co to takiego ?
I co w tym kontekście robi Merkel ?

Oderwał się od "500 stronicowej rzeczy"... Phi
Bazyliszek sączy piifffoooo więc adorację Twego za(istnienia) odłóżmy Motylku...

Ps
https://youtu.be/JF-UMgdkph4

Nie oderwałem się, jeno ją skończyłem i zająłem się inną, ponad 400-stronicową rzeczą.
Lepiej takie rzeczy niż wdychać klej czy coś innego podobnego.
A tak naprawdę, grzeczność nakazywałaby nawiązać do tematu autora wątku.

Nie skomentuję i Podaruję sobie przywilej ignorowania Ciebie :)
Uhm... Smakuje.

-zmienić przepisy o korupcji
- wprowadzić odpowiedzialność karną urzędników
- nagrywanie interwencji policji i zeznań
- rozliczanie urzędników z działań
- wysokie kary za przekroczenie uprawnień , za napady, niszczenie dowodów, zastraszanie świadków i ofiar przestępstw, za preparowanie dokumentacji, pobicia, morderstwa, przyzwolenie na zastraszanie świadków i ofiar, współpracę z przestepcami, udział w handlu narkotykami i dopalaczami, współpracę w morderstwach, pomawianie i celowe działania dla potrzeb pomówienia dla funkcjonariuszy.
- przepisy skutecznie pozwalające walczyć z mafia budowlaną i nie tylko.
- przejrzyste i jednoznaczne przepisy dotyczące zatrudnienia, podatkowe, bankowe,
- kontrola powiązań adwokatów, prokuratorów i sędziów z przestepcami na ktorych zarabiają
- politycy może w końcu przestaną swoje gierki i znaczną tworzyć przepisy dla obywateli.
- najnizsza pensja 2500 netto, na poczatek 2000 netto.
- respektowanie praw czlowieka, obywatela, dziecka
- jednoznaczne przepisy o nekaniu i kradziezach z wykorzystaniem sprzetu do inwigilacji i łamania wiezniow przez funkcjonariuszy i nie tylko na terenie instytucji panstwowych i poza nimi wobec zwyklych ludzi.
- reforma sadownictwa, prokuratur i policji
- zmiana mentalnosci w strefie budżetowej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zacznijmy wszyscy walczyć o Polskę!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok